Kolega tworzy galerię i poprosił aby ją troszkę zasiliła. Galeria będzie internetowa więc dobrze by było podpisać zdjęcia. W którym miejscu najlepiej wstawiać podpis?
Kolega tworzy galerię i poprosił aby ją troszkę zasiliła. Galeria będzie internetowa więc dobrze by było podpisać zdjęcia. W którym miejscu najlepiej wstawiać podpis?
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Do kazdego zdjcia podejdz indywidualnie![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Co do podpisów to jest jak zwykłe wiele szkół...
Jeśli chcesz zabezpieczyć zdjęcia przed "kopiowaniem" internetowym, to wielu wstawia podpisy trudno edytowalne w kilku (2-3) miejscach. Jeśli nie masz aż takich wymagań a jednocześnie chcesz zautomatyzować wstawianie podpisu jakimś programem to warto przemyśleć sprawę na podstawie przeglądu swoich zdjęć - często prawy dół zdjęcia (rzadziej lewy) jest dobrym miejscem - na ogół jest tam jakiś margines tła na takie napisy i tam najmniej to przeszkadza - choć z drugiej strony poprzez obcięcie tej strefy ktoś szybko może zedytować Twoje dzieła i użyć jako własne...
Osobiście uważam, że podpis na zdjęciu jest całkowicie zbędnym, odwracającym uwagę elementem. Jeżeli już to pod zdjęciem/obok itp.
Podpis na zdjęciu w żaden sposób nie zabezpiecza go przed kradzieżą.
pozdr
I przedewszystkim to ma być prosty podpis - tzn prosta czcionka - bez zadnych bajerów odwracajacych uwage
Tak mi się skojarzyło że do podpisu Paenki pasować będą jako logo Malownicze Baranki![]()
Ostatnio edytowane przez arturs ; 23-11-2008 o 18:27
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Bez podpisu. Moim zdaniem każdy podpis w oczy kole![]()