Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Temat pracy licencjackiej

Max94
    Guest

Domyślnie Temat pracy licencjackiej

Witam.
    Mam dosyć nietypowe pytanie.
    Jestem na trzecim roku fotografii i przyszedł czas kiedy należałoby zacząć pisanie pracy licencjackiej. Jest tylko taki mały problem ponieważ temat pracy każdy student musi sobie wymyślić sam... Na pierwszy rzut oka lepsze to niż dostać konkretny temat, który mi nie podpasuje ale z drugiej strony nie mam pojęcia o czym mógłbym napisać taką pracę. No i pomyślałem, że można poruszyć ten temat na forum. Jestem pewien, że wspólnie uda nam się coś wydumać
    Od razu podkreślę, że chodzi mi tylko o wymyślenie ciekawego tematu a nie o to żeby ktoś za mnie napisał pracę.
    Jeśli chodzi o to co mnie najbardziej interesuje w fotografii to chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi ale najwięcej zdjęć robię portretowych (moda/fashion) i motoryzacyjnych (samochody/sport samochodowy).
    Z góry dziękuję za pomoc.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Rozumiem Twój ból miałam ten sam problem z pracą magisterską, tzn nadal go mam. Tez musiałam sama wymyślić temat, a i tak już 3 razy go zmieniałam
    Nie wiem na jakiej zasadzie piszę się pracę na takim kierunku jak Fotografia ale mój kolega studiował na ASP w Poznaniu sztukę, interesował się malarstwem więc tematem jego dyplomowej był autoportret.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max94 Zobacz posta
    Witam.
    Jest tylko taki mały problem ponieważ temat pracy każdy student musi sobie wymyślić sam... Na pierwszy rzut oka lepsze to niż dostać konkretny temat, który mi nie podpasuje ale z drugiej strony nie mam pojęcia o czym mógłbym napisać taką pracę. No i pomyślałem, że można poruszyć ten temat na forum. Jestem pewien, że wspólnie uda nam się coś wydumać
    Pracę licencjacką/magisterską pisze się pod opieką promotora czy innego wykładowcy. Jesli masz problem z tematem to taka osoba powinna Tobie pomóc.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Z góry dziękuję za pomoc.
    Myślę, że możesz zapytać Janusz Body o zgodę na pożyczenie tytułu - zapodał on, tu na forum, fajny, filozoficzny kamień: czy zdjęcie powinno odzwierciedlać rzeczywistość, coś w ten deseń. Przeszukaj forum. Albo nie

http://canon-board.info/showthread.php?t=40440

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Myślę, że możesz zapytać Janusz Body o zgodę na pożyczenie tytułu - zapodał on, tu na forum, fajny, filozoficzny kamień: czy zdjęcie powinno odzwierciedlać rzeczywistość, coś w ten deseń. Przeszukaj forum.
    Temat nośny Pierwszy rozdział można poświęcić istocie rzeczywistości

Domyślnie

a moze coś w stylu inne spojrzenie na portret - coś o innych kadrach niz normalnie przyjeto do portretu.
    albo coś z nietypowego spojrzenia na portret np portret czym jak rybie oko:d
    albo jakieś nietypowe miejsca (albo najlepsze miejsca) na portret.. czyli opuszczone fabryki etc..
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Max94
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Myślę, że możesz zapytać Janusz Body o zgodę na pożyczenie tytułu - zapodał on, tu na forum, fajny, filozoficzny kamień: czy zdjęcie powinno odzwierciedlać rzeczywistość
    Temat niewątpliwie ciekawy, tylko pozostaje pytanie czy znajdę na niego wystarczająco dużo literatury. Ale na pewno przemyślę ten temat
    Cytat Zamieszczone przez aptur
    Pracę licencjacką/magisterską pisze się pod opieką promotora czy innego wykładowcy. Jesli masz problem z tematem to taka osoba powinna Tobie pomóc.
    Zgadza sie ale w tym przypadku promotor wymaga inwencji własnej. I owszem pomoże ale dopiero jak będę miał temat.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Temat nośny Pierwszy rozdział można poświęcić istocie rzeczywistości
    Zgadza sie ale w tym przypadku promotor wymaga inwencji własnej. I owszem pomoże ale dopiero jak będę miał temat.
    No to sprawa staje się delikatna - zwykle bowiem lepiej jest, kiedy przyszły promotor wyznacza temat (można wtedy bezpieczniej przyjąć, że zna się na rzeczy, tematyką się pasjonuje, etc.).
    W Twoim przypadku będziesz miał po prostu dodatkowe zadanie: zarazić promotora entuzjazmem do swojego tematu
    EOS - conditio sine Kwanon...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

...

Wymyśl taki temat, żeby promotor nie miał o tym pojęcia. Przejdzie wszystko

Na poważnie to naprawdę dziwne, że promotor tak stawia sprawę. Parę lat przepracowałem na wyższej uczelni i tematy prac ustalali zawsze promotorzy. Powodów wiele, o jednym z nich napisał Bahrd. Innym powodem było również to, że prace magisterskie miały być pomocą w pracy naukowej promotora. Stanowić przyczynek większych opracowań. Inwencja własna studentów była mile widziana ale i tak student szukał wówczas promotora, ktory zgodził by się poprowadzić dany temat.

Tematy leżą na ulicy. Prawie każdy wątek na tym forum w którym rozwinęła sie dłuższa dyskusja może być dobry. Trudno cokolwiek radzić bez znajomości tematów, które zostały już zatwierdzone jako tematy prac licencjackich/magisterskich - chyba tematy nie powinny się powtarzać w danym roku choć odgrzewanie tematów sprzed dwóch, trzech lat jest zupełnie sensown.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Janusz Body, u mnie jak przyszło do wyboru tematu pracy magisterskiej to promotor po prostu wyskoczył z listą jego propozycji (wszystko było mu w mniejszym lub większym stopniu potrzebne) i z tego po się wybierało. Przy odrobinie gadania pewnie przeszedłby własny temat, ale jakoś mi się spodobał jeden z listy. Teraz, gdy stoję przed wyborem tematu pracy licencjackiej, promotor powiedział, ze sami mamy sobie coś wymyślić, dopiero jak już nie damy rady to on nam coś podrzuci. Wszystko zależy od promotora (właściwie to opiekuna pracy, bo promotora to ponoć mają doktoranci).

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów