dla mnie brak równowagi bardzo ciężkie po lewej no i troche wadza mi te krzaki w LD
nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze widzialem w TV detonacje tego mostu, to jest gdzies serbia-chorwacja itp.?
Już odbudowali.Zamieszczone przez Jac
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Mnie te zielska na pierwszym planie też wydają się niepotrzebne, dodatkowo mam wrażenie że zdjęcie jest lekko nieostre, ale może to wina mojego monitora lub oczu![]()
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Zielska podkreslaja wieloplanowość. Oczywiście lepszy byłby inny akcent niż krzaki ale jak się nie ma co się lubi...
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Mostar - bardzo fajne miasteczko. Ciasne i z klimatem 8) .
A detonacja... ot muzulmanie sie od serbow oddzielali w czasie wojny bo jakos tak wyszlo ze na jednym zboczu wzgorza serbowie zamieszkali a na drugim muslimy.
Ja tam bylem jak most byl jeszcze nieodbudowany i tylko kilka godzin
Zwiedzalem prawie cala byla Jugoslawie ponad 5 lat temu - szkoda ze jeszcze przed era cyfrowek i praktycznie w ogole ebz aparatu.
Moze by sie tam kiedys znowu wybrac(Zagrzeb, Sarajewo, Plitvice, Medzugorije, Mostar, Split, Rijeka no i na koniec ulubione miasto - Dubrovnik).
Dziękuję za komentarze
Co do krzaków to mi sie podobają ale może faktycznie mogło by ich być mniej.
Co do ostrości - fakt żyleta to to nie jest
Co do historii Mostaru to w wielkim skrócie najperw Bośniacy wraz z Chorwatami walczyli przeciwko Serbom. Jak Serbowie odeszli to Chorwaci udeżyli na Bośniaków. Most rozwalili Chorwaci salwą z czołgu.
W tej chwili w Mostarze żyją Muzułmanie( Bośniacy) i Chorwaci. Na moje pytanie " A co się stało z Serbami padła odpowiedź - "Odeszli, nikt nie wie gdzie są". Pokoju pilnują wojska KFOR ale na pierwy rzut oka nie widać by Chorwaci i Muzułmanie skakali sobie do gardeł
Most odbudowano w zeszłym roku przy pomocy UE i Turcji. Polecam odwiedzić jak będziecie w tamtych stronach. Ludzie bardzo mili, turystów niewielu, obok mostu galeria fotorafii ze zdjęciami wykonanymi podczas walk o Mostar.
Wiedzialem ze namieszam ale nie chcialo mi sie do ojca dzwonicZamieszczone przez Fan nr 1
.
Podejrzewam ze sie mozecie znac o ile masz cos wspolnego z misjami obserwatorow polskich tam... ale z Policji a nie wojska.