Awaria 5D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Arche121
    Początki nałogu
    • 2006
    • 288

Awaria 5D

Dziś na zadowach w skokach koni przez przeszkody padło mi body 5D,dziwna sprawa ponieważ górny wyświetlacz działa natomiast klawisze funkcyjne z boku oraz spust migawki nie działają.
    Próbowałem juz wszystkich opisanych metod na CB wcześniej(wyjecie baterii ,zmiane karty,obiektywu zresetowania body )niestety nic nie pomogło.
    Czy może ktos z was miał podobny problem???
    Mam jescze nadzieje ,ze to jakas pierdoła ,która urchroni mnie przed serwisem na Żytniej...
    Prosze o rady i wsazówki co z tym fantem zrobić???
  • Soul_Man
    Początki nałogu
    • 2007
    • 276

Możesz napisać jeszcze parę słów o tym jak to się stało: robiłeś wtedy zdjęcia, zmieniałeś kartę, obiektyw? Sprawdź czy wszystkie piny do CF są proste - przy wygięciu któregoś może być zwarcie i tego typu objawy...

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

A nie masz zwarcia w gnieździe kart CF. Janmar miał na zeszłorocznym Zlocie w Sandomierzu taką awarię (zagięty jeden pin, zwierał z innym) i objawy były podobne.
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• gwozdzt
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 5780

i nie tylko janmar:
        http://canon-board.info/showthread.php?t=30068
        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Arche121
          Początki nałogu
          • 2006
          • 288

dziś wysłałem body na Żytnią,zobaczymy co powiedzą "spece".
          Swoja drogą robiąc najzwyczajniej zdjecia aparat nagle odmówił posłuszeństwa,karte włozyłem rano przed zawodami i nic juz przy niej nie majstrowałem.
          Za jakis czas napisze co było powodem awarii,jak dostane puszke z sewisu.

Komentarz

• Viqy
            Początki nałogu
            • 2007
            • 407

Szczerze współczuję Na szczęście to nic zaraźliwego, też byłem z 5D w tym miejscu i jeszcze działa ...

Życzę maksymalnie korzystnej informacji z Żytniej.
            rpawlak.blogspot.pl

Komentarz

Pracuję...