[mikie_001] Puszcza Bolimowska
Zwiń
X
-
[mikie_001] Puszcza Bolimowska
Pozdrawiam, Michal
Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.Tagi: Brak -
1 i 7 najbardziej mi się podobają. Zdjęcie nr 2 IMO najsłabsze. Wygląda jakby zbyt mocno było pojechane shadows/highlights. Generalnie las to się trudno fotografuje. -
2 i 7 super... jest klimat
o ile 2 nie było bardzo modyfikowane w PSie lub innych programach.
pozdrawiamKomentarz
-
Komentarz
-
1 i 7 SUPER, opłacało się wstać o 4.30
Canon 20d Sigma 70-200 f/2.8 Tamron 17-50 f/2.8 Canon 50 f/1,8 .../ /Komentarz
-
-
glownie po to, aby zliwidowac odblaski na pojawiajacej sie zieleni i wyeksponowac kolor na etapie naswietlania klatki a nie postporcessingu i nieco przedluzyc czas naswietlania, choc i tak dalem ciala na tym zdjeciu, bo nie przymknalem przyslony.
Wszystkie powyzsze zdjecia sa robione z polarem, a czesc jeszcze dodatkowo z polowka.Pozdrawiam, Michal
Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.Komentarz
-
Hahah no właśnie wg mnie 2 jest rewelka! Kojarz mi się z taka bajką o różowych słooniach..mmm...piękne foto.
1 jakaś taka surowizna ;/
4. Troszkęjak dla mnie za ciemna
5. troche płaska przez tę szarość na korze
7. klimat jak w 2, rowniez mi się bardzo podoba
Tzn. tak teoria mówi
o praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj sięKomentarz
-
gratuluję poranka - wspaniały
pozdrawiamDobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgiKomentarz
-
No to mam ochotę się wybrać do puszczy...może w najbliższy weekend.
Zdjęcia dobre.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
-
[QUOTE=mikie_001;468208]Czesc,
To moje pierwsze zdjecia na CB.
Zdjecia zostaly zrobione 2 tygodnie temu. Pobudka o 4.30 i wypad w plener.
Bardzo fajne zdjęcia.
A jakim aparatem i jakim szkiełkiem robiłeś ?
Pozdrówkam_o_b_y
--------------------------------------------------------
Komentarz
-
te z wnetrza lasu wydaja sie za mocno naciapane polowkami, przez co dol sie "zaswiecil". w tych zewnetrznych, jak na moj smak, za duzo kombinowania Shadow-Highligh albo podobnymi narzedziami. nie wytykajac palcami, ale na tym ostatnim zdjeciu niebo jest tonalnie ciemniejsze niz swiatlo rozkladajace sie na kepkach przy brzegu. a w rzeczywistosci taka ekspozycja PD rogu wymagalaby przejarania lub prawie przejarania nieba.
te zdjecia z zewnatrz maja ladne kadry. no i fajne swiatlo byloKomentarz
-
Miałeś ogromny potencjał, ale mam wrażenie, że nie wykorzystałeś go w pełni. Pomarudzę nad Twoimi zdjęciami, ja w ogóle marudna jestem, może Ci się trochę przyda, a jak nie - na pewno nie zaszkodzi. Tak czy siak - piszę jako wyrobiony odbiorca sztuki i całkowity amator w fotografii.
1. Na moje oko - za szeroko. To co się dzieje w środku kadru jest najciekawsze i najlepiej oświetlone, ciemne powierzchnie lasu na krawędziach niczego nie wnoszą.
2. Tu też zyskałbyś kadrując nieco mniej szeroko. Zainteresowałabym się tym bezlistnym drzewem na prawym brzegu. Poza tym - zdjęcie wydaje się przeostrzone.
3. Tu należałoby zrezygnować z ciemnych drzew po lewej a skupić się bardziej na prawo, z poprzednich kadrów wynika, że było na czym
4. Bardzo trudny kadr, duży bałagan twórczy Matki Natury
Nie wygrałeś z nim, ale też i niewielu znam takich, którzy by w tych warunkach wygrali. Zrobiłeś co się dało...
5. Tu podobnie, chociaż bałagan nieco mniejszy, ale nie zachwyca..
6. Z leśnej trójki to mi się najbardziej podoba, chociaż należałoby zrobić coś z tą gałęzią wdzierającą się w kadr z prawej.
7. To mi się podoba najbardziej, chociaż ciachnęłabym z lewej wzdłuż linii dzielącej suche i zielone drzewko oraz z góry - nad czubkami sosen. Zobacz Mikie, jakim pięknym tematem było to drzewo. Jak będziesz tam jeszcze raz - pochodź przy nim.
Reasumując - piękny poranek, co widać na zdjęciach. Masz dobre oko i mam nadzieję, że nam jeszcze coś stamtąd pokażesz
Pozdrawiam Cię serdecznie.
PS: Awatar symbolizuje lub oddaje jakąś część naszej osoby. Obejrzałam. Masz jeszcze jakieś..?

Komentarz
-
Bardzo dziekuje za zainteresowanie moimi zdjeciami
doceniam czas ktory poswieciliscie na napisanie wszelkich uwag i komentarzy!
5D + 24-105
te z wnetrza lasu wydaja sie za mocno naciapane polowkami, przez co dol sie "zaswiecil". w tych zewnetrznych, jak na moj smak, za duzo kombinowania Shadow-Highligh albo podobnymi narzedziami. nie wytykajac palcami, ale na tym ostatnim zdjeciu niebo jest tonalnie ciemniejsze niz swiatlo rozkladajace sie na kepkach przy brzegu. a w rzeczywistosci taka ekspozycja PD rogu wymagalaby przejarania lub prawie przejarania nieba.
te zdjecia z zewnatrz maja ladne kadry. no i fajne swiatlo byloDziekuje za konstruktywna krytyke - po to te zdjecia tu trafily, abym mogl przeczytac przede wszystkim o bledach i "rooms for imrovement", wcielic w zycie i zrobic lepsze.Miałeś ogromny potencjał, ale mam wrażenie, że nie wykorzystałeś go w pełni. Pomarudzę nad Twoimi zdjęciami, ja w ogóle marudna jestem, może Ci się trochę przyda, a jak nie - na pewno nie zaszkodzi. Tak czy siak - piszę jako wyrobiony odbiorca sztuki i całkowity amator w fotografii.
od przodu, rowniez z okularami
Pozdrawiam, Michal
Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.Komentarz
lub poprzez PW wysłane do wybranego moderatora) posty odbiegające od tematu oraz niezgodne z 
Komentarz