Jaki obiektyw?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • press

Jaki obiektyw?

witam.. przegladnalem wszystko i szczerze mowiac nie wiem na co sie zdecydowac... potrzebuje szklo do reportazy.. najlepiej z dolna granica 17.. jasny lub z IS w rozsadnej cenie... ( nie stac mnie na eLke za 6,000)...
    bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc
  • paweleverest
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1138

Pytanie podstawowe do jakiego body ?? ale jezeli dolna granica 17 to chyba 17-40 4,0L jeżeli ma byc to jedyne szkło - kosztuje ok 2500zł

Komentarz

• Blindseeker
      Uzależniony
      • 2006
      • 522

szkiełko

Zamieszczone przez press
      witam.. przegladnalem wszystko i szczerze mowiac nie wiem na co sie zdecydowac... potrzebuje szklo do reportazy.. najlepiej z dolna granica 17.. jasny lub z IS w rozsadnej cenie... ( nie stac mnie na eLke za 6,000)...
      bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc

Albo Tamron 17-50/2.8....ew. Tamron 17-35/2.8-4, ale tu mniejszy zakres ogniskowych, wiec jak to ma byc jedyne szklo, to troche za malo.
      Zaleta - cena o polowe nizsza niz Canon 17-40.

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

Myślę że w tym: http://canon-board.info/showthread.php?t=17605 wątku znajdziesz sporo informacji na interesujący Cię temat.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• press

Wielkie dzieki ... z tego co wynalazlem to chyba skusze sie na tamrona... mam nadzieje ze to dobra decyzja.. ale poszukam jeszcze opinii
          dzieki raz jeszcze i pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...