O skutkach organizowania plenerów na Dworcu Centralnym w Wawie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maciekw
    Coś już napisał
    • 2005
    • 76

Zostaje jeszcze zadzwonić do Radia Zet...tam Pan Janusz Weiss zajmie się tą sprawą rzetelnie.....pozdrawiam Maciek.

Komentarz

• mungo
      Uzależniony
      • 2006
      • 535

Mam kiepską dykcję A czemu do Zetki? Chyba nie rozumiem aluzji...;(

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• thorin
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1990

Zamieszczone przez mungo
        Przecież widać, że jesteśmy arabami, tylko sobie włosy przefarbowaliśmy na blond... Ty się demaskujesz poprzez arafatkę
        mungo nie mozesz sie przejmowac jakimis tam mundurkami, mi fotoedytor katowickiego oddzialu wyborczje mowil to samo, niewazne gdzie jestes, nie widzisz wyraznego zakazu to fotografujesz, jesli ktos Ci zakazuje kazesz mu poprzec to przepisami, chce Ci zabrac karte ? popros go o numer legitymacji tak jak Vitez pisal, jesli w tym momencie koles nie zglupieje i nie da spokoju, to bierzesz jego personalia, masz do tego samo prawo jak on do Twoich, kazdy organ legitymujac Ciebie musi sam okazac jakas legitymacje uprawniajaca go do tego. Oddajesz karte i robisz haje. Pamietaj ze to oni powinni znac te wszystkie bzdurne przepisy a nie Ty. Czesto mam skrupuly zeby wyciagnac aparat, ale kiedy z Veniem robilismy reportaz dla sztabu WOSP, wpadlismy w pedzie do punktu przeliczania pieniedzy - poczta glowna w katowicach, bylo nie bylo budynek o znaczeniu strategicznym wokolo pelno ochrony, no niby tak ochrona nie policja, ale moglidmy wyniesc worki pieniedzy nikt by nawet nie zaeagowal, ktorys ze smutnych panow tylo machnal reka i to byla cala jego reakcja na nasze wejscie, my nawet nie zwrocilismy na nich uwagi, nie bylo czasu i mielismy "glejt", pstrykalismy, blyskalismy lampami, nikt na nas nie zwrocil uwagi, dlaczego? wszyscy mieli rece pelne roboty, bo przyjechalo wlasnie 300 puszek z "zabek", bo zwalili sie wszyscy wolontariusze zeby zdazyc na koncert myslovitz, bo rzeba pilnowac kasy, Ci co was legitymowali najwidoczniej nie mieli nic ciekawszego do roboty. Trzeba tez tym policmajstrom bylo zrobic zdjecia, niewazne czy zycza sobie tego czy nie, sa osobami na sluzbie, mozesz im cykac zdjecia ile sie da, nie maja prawa odmowic . Szkoda ze nasz katowicki dworzec jest jaki jest... w zyciu bym tam w hali glownej nie wyciagnal aparatu, nie ze wzgledu na palkersow tylko na meneli

Komentarz

• Priest
          Coś już napisał
          • 2005
          • 56

Zamieszczone przez mungo
          Słabo? Może jesteś łysy i nosiłeś wtedy dres?
          tak, i głowa zrasta mi się od razu z ramionami

Zamieszczone przez mungo
          A czemu do Zetki? Chyba nie rozumiem aluzji...;(
          Bo tam jest Janusz Weiss?
          20D | kit | 17-40 4 | sigma 70-300 | 50 1.8 II

Komentarz

• mungo
            Uzależniony
            • 2006
            • 535

Zamieszczone przez thorin
            Szkoda ze nasz katowicki dworzec jest jaki jest... w zyciu bym tam w hali glownej nie wyciagnal aparatu, nie ze wzgledu na palkersow tylko na meneli
            A byłem pewny, że to centralny z meneli słynie W poniedzialek z bielikiem się tam wybieram, fotki jak będą fajnę to umieścimy wieczorkiem Dzięki za wszystkie posty[czekam na następne]. Sporo spraw mi wyjaśniło. Lubię się bawić w fotoreportera i te zagadanienia są dla mnie niezwykle ważne. Jeszcze raz dzięki!

Komentarz

• Fan nr 1
              Początki nałogu
              • 2005
              • 284

Obawiam się, że na pytanie o podstawę prawną odpowiedzą ci, że działają w oparciu o zarządzenie dyrektora, komendanta, naczelnika czy kogo tam jeszcze
              Moja galeryjka na CB

Komentarz

• mungo
                Uzależniony
                • 2006
                • 535

Zamieszczone przez Priest
                Bo tam jest Janusz Weiss?
                Nie słucham Zetki Weissa też kiepsko kojarze

Obawiam się, że na pytanie o podstawę prawną odpowiedzą ci, że działają w oparciu o zarządzenie dyrektora, komendanta, naczelnika czy kogo tam jeszcze
                Tak mi powiedzieli Że rozporządzenie naczelnika dworca.

Komentarz

• arturs
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4196

A może wydrukuj sobie to z mojego poprzedniego postu i pokaż tym policjantom?
                  A przy okazji - skąd się tam Wybórcza wzięła?

Pozdr
                  Artur
                  5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• mungo
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 535

Napisałem list do gazety stołecznej o tym jak zostaliśmy potraktowani, że ten zakaz jest bezsensowny i się zajęli sprawą

Komentarz

• katonczyk
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 35

Zamieszczone przez mungo
                      Tak mi powiedzieli Że rozporządzenie naczelnika dworca.
                      Idiotyzm. Pan naczelnik dworca moze naskoczyc.

"Dobitniej sprawę wytłumaczył administrator dworca Mariusz Pawelczyk: - Robienie zdjęć to są pieniądze. Ludzie fotografują dworzec, a potem robią pocztówki i filmy, na których zarabiają. Dlatego każdy, kto chce zrobić zdjęcie, musi przyjść do nas i uzyskać zgodę."

Oto cala paranoja. Jezeli jest jakis konkretny zakaz, to ok, no zakaz to zakaz. Prawda jest jednak taka, ze dworzec centralny nie zostal wybudowany przez pana administratora, tylko przez panstwo, z pieniedzy podatnikow, co oznacza, ze kazdy obywatel moze sobie tam wejsc, zrobic zdjecie i zarobic na nim nawet milion zlotych.
                      Mózg 10 bilionów neuronów | Oczy - AllNatural -1,5 dioptrii | Ręce - sztuk dwa, pięciopalczaste

Komentarz

• Fan nr 1
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 284

Zamieszczone przez katonczyk
                        Idiotyzm. Pan naczelnik dworca moze naskoczyc.
                        .
                        Oczywiście, że idiotyzm, ale obawiam się, że jak podejdzie policja to raczej ty możesz naczelnikowi naskoczyć ??:
                        Moja galeryjka na CB

Komentarz

• katonczyk
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 35

Zamieszczone przez Fan nr 1
                          Oczywiście, że idiotyzm, ale obawiam się, że jak podejdzie policja to raczej ty możesz naczelnikowi naskoczyć ??:
                          Wbrew pozorm konsekwencja mozna sporo zdzialac- metoda zdartej plyty. Pytamy sie wciaz dlaczego nie mozna robic zdjec - brak reakcji, mowia, ze chca zabrac nam karty - pytam sie na jakiej podstawie, itd. itd. Grzecznie, ale rzeczowo, nie dajmy sie zwariowac. Tak samo w urzedach. To my placimy podatki, aby m.in. policjanci mogli sobie chodzic i nas "chronic", zeby urzednicy sobie siedzieli i nikt tutaj nam nie robi łaski.
                          Mózg 10 bilionów neuronów | Oczy - AllNatural -1,5 dioptrii | Ręce - sztuk dwa, pięciopalczaste

Komentarz

• thorin
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1990

dzieki linkowi od arturs dogrzebalem sie do czegos takiego:

Metro Warszawskie:

"Szanowny Panie,

uprzejmie informujemy, że w Metrze Warszawskim nie ma zakazu fotografowania aparatem małoobrazkowym. Nie wolno tylko używać lampy błyskowej. Uzyskanie pozwolenia potrzebne jest w przypadku używania profesjonalnych aparatów fotograficznych z dodatkowym oświetleniem. Aby uzyskać takie pozwolenie należy zwrócić się pisemnie o zgodę do Zarządu Metra Warszawskiego sp. z o.o. ul. Marszałkowska 77/79, zaś o dodatkowe informacje do Rzecznika prasowego tel. 621-72-48 lub 655-30-76

Metro Warszawskie"

Po długim czasie doczekałem się maila od Metra Warszawskiego. Jest super, można robić zdjęcia. Zastanawia mnie jednak część o aparacie małoobrazkowym, ale sądzę, że wynika to z brakiem obeznania przez korespondenta z techniką fotograficzną.

Warto tylko dodać, że zgodnie z regulaminem Metra Warszawskiego nie można używać lamp błyskowych oraz własnego o�wietlenia... co wydaje się logiczne.

W Metrze obowišzuje również zakaz instalowania czegokolwiek... ponieważ ciecie z Metra sš wyjštkowo ambitni za taka instalację uważajš statyw i ponoć się ostro czepiajš - sam nie sprawdzałem.

Ponoć nie jest również wielkš sztukš uzyskać pozwolenie na fotografowanie w Metrze, W tej sprawie trzeba zadzwonić do rzecznika. Je�li planuje się poważniejsze zdjęcia i nie ma czasu użeranie się z ochroniarzami lepiej to załatwić wcze�niej.
                            analogicznie moze to swiadczyc o tym ze jedyna rzecza jaka zrobiliscie zle bylo zabranie statywow, a reszta juz poszla sobie ot tak, wy wiecie ze macie prawa, oni sa przeknani ze zarzadzenia ich szefa (mimo iz z prawem zgodne nie sa) sa wazne bo jego zarzadzenia widzieli a o waszych prawach w zyciu nie slyszeli, i walczcie sobie z wiatrakami... sprobujcie moze bez statywu, tak jak to zrobil zapewne reporter z GW

Komentarz

• mungo
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 535

Byliśmy raz ze statywami, raz bez. Dwukrotnie nam uwagę zwrócili. Co do metra, to zastrzeżeń nie mam. Spytałem się panów policjantów, czy można robić zdjęcia, powiedzieli,*że tak, jeśli nie będę używał statywu, ani lampy błyskowej. Policja w metrze jest jakoś przyjażniej do człowieka nastawiana

Komentarz

• piast9
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 3267

Czy mozna w metrze w Warszawie postawić walizkę czy trzeba ja trzymać w ręce?
                                650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

Pracuję...