Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez Ernest_DLRS
    Ile może mnie wynieść wymiana migawki w 5D mkI PO gwarancji?
    http://canon-board.info/announcement.php?f=11&a=20 + "wymiana migawki 5D" = na piątej pozycji masz "wymiana migawki 5D mark I 800zł"
    ( http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=147 )

Wynik niżej, post z 23.06.2009 : "O wymianę migawki w 5D pytałem się jakiś miesiąc temu i dostałem odpowiedź "900zł". "

Nie przesadzaj z lenistwem i najpierw szukaj, potem pytaj .

Komentarz

• ikswokirdna

Witam Wszystkich . Czy ktos orientuje się jaki byłby koszt wymiany przysłony w obiektywie 17-85 IS? - ewentualnie IS - bo zaczął mi sie pojawiać błąd Err01 - do serwisów mam daleko a telefonicznie niestety nie powiedzą

Komentarz

• Tequil
        Początki nałogu
        • 2004
        • 253

No i "strzeliła" mi migawka w 5D

Musiało się to kiedyś wydarzyć... :/ Fotografując usłyszałem delikatne "zgrzytnięcie" i jeden "listek" migawki się nie otwiera w pełni. Podniosłem lustro i fucktycznie górny "listek" jest wygięty... Aparat robi zdjęcia lecz u góry na zdjęciu jest widoczny przysłonięty obraz...
        Aparat potrzebuję na sobotę, wysyłam dziś do serwisu na Żytnią kurierem - przesyłkę będą mieli do godz. 12 lecz nie stety nie usłyszałem gwarancji iż aparat będę miał z powrotem w piątek - muszę coś wykombinować gdyż potrzebuję aparatu klasy 5D na sobotę a back up w formie 30D to już nie to samo :/
        Istnieje możliwość aby skontaktować się z bardziej kompetentną osobą - omijając przemiłego Pana z "call center" aby przyspieszyć naprawdę???
        Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Komentarz

• Parteq
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1159

Wspolczuje

Przy okazji - jaki miala przebieg?
          Cena w okolicach 950pln? Tak gdzies wyczytalem kiedys na forum.

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• airhead
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2495

Zamieszczone przez ikswokirdna
            Witam Wszystkich . Czy ktos orientuje się jaki byłby koszt wymiany przysłony w obiektywie 17-85 IS? - ewentualnie IS - bo zaczął mi sie pojawiać błąd Err01 - do serwisów mam daleko a telefonicznie niestety nie powiedzą
            250-300zł
            Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
            Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• ikswokirdna

Wczoraj zawiozłem obiektyw do naprawy - przysłona w 17-85IS - koszt 350zł

Komentarz

• jotes25
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 3609

Zamieszczone przez ikswokirdna
                do serwisów mam daleko a telefonicznie niestety nie powiedzą
                Żytnia odpowiada mi na maile w sprawie orientacyjnej ceny usług, choć zwykle trwa to parę dni.

Komentarz

• mate00sh
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1312

Zamieszczone przez jotes25
                  Żytnia odpowiada mi na maile w sprawie orientacyjnej ceny usług, choć zwykle trwa to parę dni.
                  Tia... Zadałem im mailowo pytanie o koszt wymiany konkretnej części w gripie (ułamany zaczep akumulatora), nawet zdjęcie załączyłem, żeby wiedzieli o co chodzi. Kazali przynieść do wyceny...

Komentarz

• lux
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 271

400d - naprawa układu sterowania lampą zewnętrzną 195 zł, gratis słabe zmontowanie lampki wewnętrznej i lekko postukuje mi teraz jak ruszam aparatem :/
                    30d - naprawa układu zasilania, 330 zł.
                    gratis odczyt licznika migawki.
                    Ogolnie wrażenia pozytywne.
                    =============
                    www.fotolux4.blogspot.com/

Komentarz

• Jacek23
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 372

Wymiana gumy uszczelniajacej EF 24-105L?

Wymiana gumy uszczelniajacej EF 24-105L? Moze ktos wie czy robia to na zytniej i za ile?
                      Pozdro
                      [email protected]
                      https://www.facebook.com/Jacek23333

Komentarz

• tymczasowa
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 61

Prosze o pomoc z wycena serwisu i sprzedazy lustra..

Witajcie.
                        Piatek byl dla mnie paskudnym dniem. Wyjelam karte pamieci, wlozylam i ..koniec: Error i sugestia wlozenia nowej karty pamieci (...) jeden pin przekrzywil sie na plasko - zdolalam go podniesc, ale dzis w serwisie lokalnym, prowadzonym przez fotografa oswiadczono mi, ze to dwa piny sie zapadly i bedzie trzeba wymieniac plyte glowna, co sie nie oplaca (wiem, czytalam o tym wczesniej). Jestem zrozpaczona..serio.
                        Moje kochane od roku lusterko (bez gwarancji) to EOS 400D i wiem o scisle zintegrowanej plycie glownej z gniazdem kart pamieci (...)
                        Napiszcie mi, ile kosztuje taka wymiana plyty glownej? Gdzies w jednym z pierwszych postow czytalam, ze 1ooo zl.. czy to prawda? Mowiono mi w serwisie, ze z 5 stów (?)
                        Co mam zrobic z tym aparatem, czuje ze bezuzytecznym juz... ? :/
                        Jesli ktos je sprzedaje, to po ile jest sens je "opchnąć"?
                        Z Żytnią nigdy nie mialam do czynienia, mysle ze nie ma sensu wysylac do nich skoro znam opinie lokalnego serwisanta.

Zainwestowalam w nowa lustrzanke, ale mimo to prosze o informacje do zrobic z ta dotychczasowa, ktora sluzyla mi swietnie do zeszlego weekendu... (?) Z gory dzieki za odpowiedz.
                        Ostatnio edytowany przez tymczasowa; 21244.

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez tymczasowa
                          mysle ze nie ma sensu wysylac do nich skoro znam opinie lokalnego serwisanta.
                          Myślę że jest, bo nie widzę powodu dlaczego z powodu wepchnięcia dwóch pinów wymieniać całą płytę główną. Może wystarczy tylko sam wewnętrzny czytnik kart w aparacie wymienić? (kosztuje to ok 300zł) On nie jest integralną częścią płyty głównej:
                          http://canon-board.info/showthread.php?t=50699

Komentarz

• HOKUM

Jak długo "serwis" z Żytniej będzie niechlujnie wykonywał naprawy gwarancyjne jeśli już nie uda się im wcisnąć bzdetów, że usterka sprzętu leży po stronie użytkownika??

Mała podpowiedź a mianowicie jeśli macie sprzęt do naprawy na gwarancji i zależy wam na solidnej naprawie omijajcie Żytnią!
                            Gdzie? Jesteśmy w unii i polecam Czechy. Mieszkam w okolicach Wałbrzycha i zawsze przed upływem gwarancji robię sobie wypad do Pragi turystycznie a zarazem body leci z uwagami do przeglądu i kalibracji. Tak było z 10D, 5D. Takie rozwiązanie kiedyś podpowiedział mi znajomy, który omijał Żytnią jak .......... !

Komentarz

• panmateusz
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 310

Ostatnio trochę stan mojego sprzętu się pogorszył, aparat nie umie poprawnie ustawić balansu bieli, więc zdjęcia wychodzą niebieskie, dosyć często źle zapisuje zdjęcia na karcie pamięci, na dodatek 50mm f/1.8, które z początku było diabelsko ostre w porównaniu do kita, teraz mydli nawet na przysłonie rzędu f/4. Do całego zestawu dochodzi 430EX II, które lubi samo z siebie wyzwalać błysk, gdy jest włączona. Mogę się bać ceny, jaką zaśpiewa mi Żytnia (sprzęt jest na gwarancji, ale to raczej nie zmienia faktu, że "usterka jest mechaniczna i wynika z mojej winy" - standardowy tekst serwisu ;-))? Nie stać mnie na wyskok do Pragi.
                              Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Komentarz

• Jacek23
                                Początki nałogu
                                • 2004
                                • 372

Ostatnio chyba sie dzieje "na lepsze" na Zytniej, tak to odczuwam, wymiana gumy uszczelniajacej przy bagnecie, obiektyw po gwarancji, 0zl, w ciagu 24h
                                [email protected]
                                https://www.facebook.com/Jacek23333

Komentarz

Pracuję...