[Tomek26]Pokaz mody ślubnej

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomek26

[Tomek26]Pokaz mody ślubnej

Witam,

Przez weekend w Gorzowie odbywały się targi ślubne Matrymonium 2006. Impreza cieszyła sie dużym zainteresowaniem. Było na co popatrzeć :-). Najbardziej interesujący był pokaz mody (modelki :-D ), ktory uwieczniłem na zdjęciach. Miłego oglądania.

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
  • stdanielo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1081

nr 2najlepsze
    www.kondereszko.pl
    https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• mruczek
      Bywalec
      • 2005
      • 240

zdjęcie czy modelka? Dla mnie, jeśli chodzi o Panny, to ta z dziesiątki

Komentarz

• Tomasz1972
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3042

Zdjęcia ładne , panny też :-)

Komentarz

• FOTOGRAF
          Uzależniony
          • 2005
          • 762

4,5 i 10 mi sie podobaja
          Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• stdanielo
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1081

Zamieszczone przez mruczek
            I to i to chociaż malkontent przyczepiłby się do baloników w tle, ale ja taki nie jestem :cool:
            www.kondereszko.pl
            https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• gietrzy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 5727

Zamieszczone przez Tomek26
              Witam,
              Miłego oglądania.
              Dzięki, żaden ze mnie expert ale piszę za Amber: za mało otwarty obiektyw, za bardzo wyraźne tło, za mała izolacja modelek od tła (Amber, teraz wiem co miałeś na myśli). Poza tym jak dla mnie to niekiedy za mało kontrastowe to B&W. Powtarzam żaden ze mnie expert.
              the silence is deafening

Komentarz

• Tomek26

Zamieszczone przez gietrzy
                Dzięki, żaden ze mnie expert ale piszę za Amber: za mało otwarty obiektyw, za bardzo wyraźne tło, za mała izolacja modelek od tła (Amber, teraz wiem co miałeś na myśli). Poza tym jak dla mnie to niekiedy za mało kontrastowe to B&W. Powtarzam żaden ze mnie expert.

Zdjecia robilem Nikonem D50 + 85 f/1.8 i wiekszosc zdjec jest na przyslonie 1.8 lub 2 wiec bardziej nie dalo sie otworzyc przyslony. To jest moje pierwsze podejsce do tego typu zdjec. Sam pokaz mody nie byl najwyzszch lotow, chciazby te niepotrzebne baloniki o ktorych wspomnial "stdanielo".... Dzieki za opinie, na pewno wezme je pod uwage .

Pozdrawiam
                Tomasz

Komentarz

• Eddie
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 82

Dwojka tez sie dobrze prezentuje
                  Regulamin pkt 8.
                  Moje zdjęcia na www.obiektywni.pl
                  Mój DigArt

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Wg mnie niezbyt. Czym charakteryzuje sie pokaz mody slubnej? Pokazaniem urody sukni, detali itp .
                    Czyli slaby kontrast, slabe wyizolowanie z tla i odcienie czarnobieli - nie sluza tym zdjeciom.

Jesli ma to byc "artystyczna wizja sukien" to ostatecznie ...
                    Ale jesli ma to byc fotorportaz z pokazu mody slubnej to technika w jakiej zostal wykonany nie spelnia zalozen .

Komentarz

• mruczek
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 240

Zamieszczone przez Vitez
                      Wg mnie niezbyt. Czym charakteryzuje sie pokaz mody slubnej? Pokazaniem urody sukni, detali itp .
                      Czyli slaby kontrast, slabe wyizolowanie z tla i odcienie czarnobieli - nie sluza tym zdjeciom.

Jesli ma to byc "artystyczna wizja sukien" to ostatecznie ...
                      Ale jesli ma to byc fotorportaz z pokazu mody slubnej to technika w jakiej zostal wykonany nie spelnia zalozen .
                      Nieco enigmatycznie zabrzmiało stwierdzenie o odcienie czarnobieli ale nie ważne..., nie badz taki okrutny, w kóncu to Jego pierwszy raz...niech Kolega pokaże zdjęcia w kolorze wtedy możesz krytykować

Złego słowa nie powiem o tej "arystycznej wizji

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

nie badz taki okrutny, w kóncu to Jego pierwszy raz...niech Kolega pokaże zdjęcia w kolorze wtedy możesz krytykować
                        Nie jestem okrutny... kolega pokazuje zdjecia publicznie to musi byc swiadomy ze moga zostac skrytykowane. Niezaleznie od tego czy pierwszy czy setny raz.

Poza tym zauwaz ze chodzi mi tylko o przekaz. Zdjecia sa dosc estetyczne - to dobrze... ale niezbyt przekazuja tresc "pokaz mody slubnej", bo moda slubna, a szczegolnie suknie - opiera sie na detalach, ozdobach, wygladzie sukni... a nie na malokontrastowej czarnobieli .

Tomek26 - mozesz powiedziec czym robiles te zdjecia i jesli cyfra to jak przerabiales do czarnobieli? Bo mi to wyglada na zwykla desaturacje i stad brak kontrastow.
                        Jesli cyfrowa obrobka to spojrz tu:
                        http://canon-board.info/showthread.php?t=209
                        http://canon-board.info/showthread.php?t=4163

Komentarz

• gietrzy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 5727

Zamieszczone przez Vitez
                          Tomek26 - mozesz powiedziec czym robiles te zdjecia i jesli cyfra to
                          To trzeba czytać cały wątek. D50+85/1.8
                          the silence is deafening

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez gietrzy
                            To trzeba czytać cały wątek. D50+85/1.8
                            Gdybym byl bebopem to usunalbym te swoja czesc wypowiedzi z powodem "pass" . Ale ja tam mam odwage przyznawac sie do bledow - przeoczylem ta informacje , moje rady nadal aktualne 8)

Komentarz

• gzak
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 239

nie badz taki okrutny, w kóncu to Jego pierwszy raz...niech Kolega pokaże zdjęcia w kolorze wtedy możesz krytykować
                              Hej! Ja popieram Viteza. Nie napisał, że "są do kitu", tylko podesłał konstruktywne uwagi, nad czym można by popracować i ja się z nimi zgadzam... Ja zawsze bardzo sobie cenie konstruktywną krytykę w stosunku do swoich zdjęć, bo dzięki nim mogę się czegoś nauczyć, tym bardziej, że samemu autorowi zdjęć często brakuje obiektywizmu.

Co do fotek, to są całkiem przyjemne, jeśli jednak miałyby przedstawiać przedmiot pokazu, jakimi były suknie ślubne, to juz nie za bardzo spełniają swoje zadanie. Na zdjęciach giną szczegóły sukni, zamiast faktury materiału niestety widać białą plamę.
                              Prawdopodobnie możnaby tu wiele poprawić w postprocessingu. Tomek26, jeśli udostępniłbyś jakiegoś RAWa chętnie spróbowałbym sie z nim zmierzyć i podesłałbym moją wizję... :smile:
                              Grzechu
                              http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
                              Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Komentarz

Pracuję...