bagnet w dSLR

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Metus
    Początki nałogu
    • 2005
    • 424

bagnet w dSLR

mam takie pytanie.. moze zabrzmi smiesznie .. ale smieszny ponoc ten kto nie pyta..

Zastanawiam sie na ile mocny jest bagnet w aparatach.. (mam na mysli glownie 20D) Otoz jak ciezki obiektyw utrzyma taki bagnet bez podpierania go.. powiedzmy, ze chce zamontowac aparat na statywie... z tamronem nie ma problemu... lekki obiektyw... te ciezkie maja mocowanie na statyw... ale przy kazdej zmianie obiektywu odkrecac szybkozlaczke i mocowac ja raz do aparatu raz do stopki obiektywu to troche sie nie chce... stad moje pytanie... cos wiecie na ten temat??
    pozdrawiam
    Metus
  • pazurek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1294

podobny watek
    http://canon-board.info/showthread.php?t=3501
    http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• jacam
      Bywalec
      • 2005
      • 202

Zamieszczone przez Metus
      ... ale przy kazdej zmianie obiektywu odkrecac szybkozlaczke i mocowac ja raz do aparatu raz do stopki obiektywu to troche sie nie chce... stad moje pytanie... cos wiecie na ten temat??
      kupujesz kilka płytek do mocowania i po kłopocie
      canon | tylko zdjęcia pamiątkowe

Komentarz

• b'Art
        Początki nałogu
        • 2005
        • 370

Ja mam kilka płytek, ale też dwa statywy. Lżejszy (mono) i cięższy - trzy nogi, tak że nie ma wielkich problemów z przepinką.

Komentarz

• ukasz
          Uzależniony
          • 2004
          • 595

Mocowanie puszki do statywu z podpiętym cięzkim obiektywem jest bez IMHO sensu ze względu na środek cięzkości. Co do wytrzymałości bagnetu: nosiłem na pasku i 50 i 350 z Sigmą 135-400 (1,2kg) i ani jeden ani drugi jak na razie sie nie rozleciał

Komentarz

Pracuję...