było gdzieś takie porównanie?
50mm f/1.4 canon vs sigma
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Tagi: Brak
-
Testy obu szkiel znajdziesz np na optyczne.pl
jak znajdziesz dobry egzemptlarz to optycznie sigma lepsza od canon.
natomiast sam jestem przykladem ze bardzo ciezko znalesc dobry egzemplarz...
takze sigme przed kupnem musisz sprawdzic pod wzgledem ostrosci i dzialania auto focus.
pozdrawiamPkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com -
-
-
Sigma z tego obserwuje w necie, fajna optycznie, ale jakoś nie uśmiechało mi się przebieranie w kilku egzemplarzach, żeby wybrać sobie jakiś sensowny egzemplarz, dlatego też wybrałem Canonowskie 50/1,4.5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Komentarz
-
testy i opinie mają wspólny mianownik - loteria w przypadku sigmy - czy warto ryzykować i później bujać się po serwisach, czy zainwestować w "pewniaka" ???
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jeszcze jedno - canon = kontrukcja z 1993 roku, sigma 2008 ... czy to niesie ze sobą rewolucyjne zmiany ????Komentarz
-
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.comKomentarz
-
w porównaniu na optyczne.pl :
Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.
canon wygląda kiepsko ....Komentarz
-
Ehh - kwestia szczęścia, zarówno przy canonie jak i sigmie - trafisz to będzie ostro. Bo "mydlańce" trafiają się w obu modelach.Komentarz
-
... a jak nie trafię, to który serwis jest skuteczniejszy?
towar jest wymieniany czy zostaje w serwisie?Komentarz
-
Ja zakupiłem canona 50/1.4 przed wczoraj i jestem baaaardzo zadowolony
Dotychczac miałem C 50/1,8 i różnica jest powalająca...
Może trafiłem na egzemplarz
www.dwiewieze.pl
2 x BODY + kilka słoikówKomentarz
-
-
Temat poruszany 100 albo wiecej razy... no i co najwazniejsze jak mozna porownywac sigme tamrony bambrony i inne do canona... miejcie litosc...Komentarz
-
Komentarz
-
Ja postawiłem na Sigmę-jechałem 400 km-ale się opłaciło -mam fajne szkło-oglądałem galerię-najlepszejsze z C 50/1.4 i jakoś mnie nie powaliły fotkiKomentarz
Komentarz