[sokoolka] ślubnie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sokoolka
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 30

[sokoolka] ślubnie

Z ostatniego ślubu, na pierwszy ogień ceremonia

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    London wedding photographer
  • tombas
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2194

nie jestem przeciwnikiem używania lampy na ślubie (w kościele) ale tutaj wydaje mi sie jej troche za dużo (bardzo błyszczaca suknia młodej) nie do końca przemyslane kadry z przysięgi (ni to zbliżenia na jedną z twarzy, ni to jakiś szersze, przeszkadza mi ucho młodego jak patrze na młodą i jakaś resztka osoby za młodym). Dla mnie średnio (ale bez urazy:-D )
    Ostatnio edytowany przez tombas; 6231.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• alx_80
      Bywalec
      • 2006
      • 192

Aniu czeka Cię niestety jeszcze dużo pracy i zapewne inwestycji w sprzęt by profesjonalnie robić zdjęcia ślubne...

ps. czy powyższe zlecenie było komercyjne ?

Komentarz

• sokoolka
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 30

Zamieszczone przez tombas
        nie jestem przeciwnikiem używania lampy na ślubie (w kościele) ale tutaj wydaje mi sie jej troche za dużo (bardzo błyszczaca suknia młodej) nie do końca przemyslane kadry z przysięgi (ni to zbliżenia na jedną z twarzy, ni to jakiś szersze, przeszkadza mi ucho młodego jak patrze na młodą i jakaś resztka osoby za młodym). Dla mnie średnio (ale bez urazy:-D )
        No niestey bardzo ciemny kościół i bardzo satynowa suknia Dzięki za opinię to dopiero mój 3 ślub więc się uczę i takie rady są dla mnie cenne Hmm... faktycznie przekadruje żeby tych kawałków uszu nie było widac.
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Zamieszczone przez alx_80
        Aniu czeka Cię niestety jeszcze dużo pracy i zapewne inwestycji w sprzęt by profesjonalnie robić zdjęcia ślubne...

ps. czy powyższe zlecenie było komercyjne ?

alx_80 - Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę. Dopiero zacznam i cały czas się uczę. Tak zlecenie było komercyjne, znajomych znajomym za symboliczną opłatę. Gdyby nie ja to by zapewne nie mieli zdjęc ślubnych.
        Dlatego prosze o jak najbardziej konstruktywne komentarze
        Ostatnio edytowany przez sokoolka; 12409. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• tombas
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2194

Zamieszczone przez sokoolka
          No niestey bardzo ciemny kościół
          a nie wyglada:-D
          nie bój się otwarcia obiektywu i dłuższych czasów naświetlania.
          (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• ElSor
            Uzależniony
            • 2008
            • 504

Tak jak juz wspomniane bylo - lampa strasznie widoczna jest na zdjeciach (jakis softbox by sie przydal i mniejsza ilosc flesza). Nie wiem tez jaki obiektyw bym na body ale f4 to troszke duzo.
            Na 2 widzial bym poziomy kadr, 3 i 4 trzeba bylo odejsc z 3-4 kroki do tylu, 5 akurat pol kroku do przodu, 6 za duzo gory
            Sorki ale "nie kupuje" Twoich zdjec
            A490+SDK
            Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Komentarz

• alx_80
              Bywalec
              • 2006
              • 192

oki zerknąłem na parametry tych fotek i... iso 250 mając canona 40d ???? zacznij używać wysokich czułości nie bój się tak szumów, mniej lampy a więcej światła zastanego. Bo niestety takie zdjęcia zrobiłby przeciętny gość weselny z prostą lustrzanką i podstawowym obiektywem (F4 1/80 ISO 250 + lampa)

ps. Alek jestem

Komentarz

• sokoolka
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 30

a nie wyglada:-D
                nie bój się otwarcia obiektywu i dłuższych czasów naświetlania.
                wywołanie rawa z odpowienio dodaną expozycja i mieszanie warstw troche ratowało sytuację.
                Zamieszczone przez ElSor
                Tak jak juz wspomniane bylo - lampa strasznie widoczna jest na zdjeciach (jakis softbox by sie przydal i mniejsza ilosc flesza). Nie wiem tez jaki obiektyw bym na body ale f4 to troszke duzo.
                Na 2 widzial bym poziomy kadr, 3 i 4 trzeba bylo odejsc z 3-4 kroki do tylu, 5 akurat pol kroku do przodu, 6 za duzo gory
                Sorki ale "nie kupuje" Twoich zdjec
                Używam lumiquesta jako dyfuzor. hmm u mnie naswietlone sa fotki tak w sam raz, zaczynam dochodzic do wniosku, ze monitor mam zle skalibrowany :/
                Zamieszczone przez alx_80
                oki zerknąłem na parametry tych fotek i... iso 250 mając canona 40d ???? zacznij używać wysokich czułości nie bój się tak szumów, mniej lampy a więcej światła zastanego. Bo niestety takie zdjęcia zrobiłby przeciętny gość weselny z prostą lustrzanką i podstawowym obiektywem (F4 1/80 ISO 250 + lampa)

ps. Alek jestem
                Alku no wlasnie jakos tak sie boje tych szumow, musze sie zaprzyjaznic z wyszymi ISO. A f4 dlatego ze przy slabych warunkach swietlnyc moj tamronik na mniejszych przeslonach sie za bardzo myli z focusem. Wlasnie chce zmienic obiektyw na canona 17-55/2,8 czy lepiej 24-70/2,8 ?

Komentarz

• tombas
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2194

17-55IS to swietne szkło jak zamierzasz być tylko (w sensie na stałe:-D ) "cropowcem" ale celując w foto ślubną nie unikniesz FF wec lepiej wydac raz i nabyć 24-70 i trochę sie pomęczyć (z wagą szkła) i brakiem szerokiego końca. ale musisz wiedzieć, że zaraz podniosą się głosy "...na ślub to tylko stałki":-D
                  Ostatnio edytowany przez tombas; 6231.

Komentarz

• sokoolka
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 30

17-55IS to swietne szkło jak zamierzasz być tylko (w sensie na stałe:-D ) "cropowcem" ale celując w foto ślubną nie unikniesz FF wec lepiej wydac raz i nabyć 24-70 i trochę sie pomęczyć (z wagą szkła) i brakiem szerokiego końca. ale musisz wiedzieć, że zaraz podniosą się głosy "...na ślub to tylko stałki":-D
                    Na stałe na pewno nie zamierzam by cropowcem, jednak od czegos trzeba zacząc. Narazie finansowo nie jestem wstanie podskoczyc do FF i przez najblizsze 1,5 roku nie bede. Dlatego wlasnie ciagnie mnie w kierunku 17-55 a pozniej najwyzej zmienic jeszcze raz?

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez sokoolka
                      Na stałe na pewno nie zamierzam by cropowcem, jednak od czegos trzeba zacząc. Narazie finansowo nie jestem wstanie podskoczyc do FF i przez najblizsze 1,5 roku nie bede. Dlatego wlasnie ciagnie mnie w kierunku 17-55 a pozniej najwyzej zmienic jeszcze raz?
                      Na pewno chcesz z wątku Galeriowego robić wątek sprzętowy?
                      Nie lepiej zapytać/poczytać w dedykowanym wątku http://canon-board.info/showthread.php?t=5085 ?

Komentarz

• sokoolka
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 30

Zamieszczone przez Vitez
                        Na pewno chcesz z wątku Galeriowego robić wątek sprzętowy?
                        Nie lepiej zapytać/poczytać w dedykowanym wątku http://canon-board.info/showthread.php?t=5085 ?
                        Przepraszam bardzo za małego offtopa Już nie będę.

No, a teraz następne do odstrzału, tym razem plener:

7.
                        8.
                        9.
                        10.

Komentarz

• missgruszka
                          Dopiero zaczyna
                          • 2007
                          • 35

7, 10 - jak dla mnie super naturalnie i radośnie
                          galeria na CB
                          zdjęcia ślubne

Komentarz

• DanielRezmer
                            Dopiero zaczyna
                            • 2009
                            • 15

mam pytanie co do 9. zdjecia.. czym bylo doswietlane (znaczy czy byla jakas blenda?) i czy dobrze mi sie wydaje, ze to jest hdr?

Komentarz

• sokoolka
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 30

Zamieszczone przez DanielRezmer
                              mam pytanie co do 9. zdjecia.. czym bylo doswietlane (znaczy czy byla jakas blenda?) i czy dobrze mi sie wydaje, ze to jest hdr?
                              nie, to nie hdr tylko wielka zloto srebrna blenda i zachodzace slonce
                              Zamieszczone przez missgruszka
                              7, 10 - jak dla mnie super naturalnie i radośnie
                              Dziękuję, za miłe słowa

Komentarz

Pracuję...