[JasDa] Kilka fotek pod rozwagę

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JasDa.

[JasDa] Kilka fotek pod rozwagę

Zaczynam swoją przygodę z fotografią i chciałbym aby (starsi) koledzy, rzucili okiem na moją "twórczość" i swoje trzy grosze dorzucili jako opinię.
    1.
    2.
    3.
    4.
  • Paenka
    Uzależniony
    • 2008
    • 727

koleżanki dyskryminujesz? >
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez JasDa.
      chciałbym aby (starsi) koledzy
      A ile masz lat?

Komentarz

• JasDa.

koledzy znaczy forumowicze, powiedział bym ludzie, w żadnym wypadku nie chciałem nikogo dyskryminować, a tym bardziej kobiet, bo uważam je za estetycznie uprzywilejowane (tzn. ich percepcja jest znacznie lepsza niż moja na przykład).
        A co do starsi koledzy to była przenośnia, jestem nie najmłodszy ale dopiero 12 postów, chodziło mi o staż na forum.

ps. Tak trochę generalizowałem bo znam też takie które estetycznie są upośledzone.
        ps2. lat mam 33

Komentarz

• gunia1990
          Uzależniony
          • 2008
          • 550

Jaaasne że zaczynasz Taki żarcik
          na 3. i 4. widziałabym węższy kadr bo mnie sie wzrok gubi mimo wszystko
          galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• JasDa.

Parę lat już jakieś tam zdjęcia własnego dziecka robię i żony, ale teraz próbuję coś komercyjnie robić, więc zaczynam. to chyba dobre określenie.
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Staram się posty wysyłać na forum częściej niż wcześniej (wcześniej przez parę miesięcy wysłałem 2 a teraz w miesiąc 12) to spora poprawa, bo trudniej niż fotografię ślubną, którą chciałbym spróbować się zająć, spozycjonować słowo sex.
            ps. Będzie tego sporo więcej, moich postów.
            Ostatnio edytowany przez Gość; 25012. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Paenka
              Uzależniony
              • 2008
              • 727

Parę lat już jakieś tam zdjęcia własnego dziecka robię i żony, ale teraz próbuję coś komercyjnie robić, więc zaczynam. to chyba dobre określenie.
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              Staram się posty wysyłać na forum częściej niż wcześniej (wcześniej przez parę miesięcy wysłałem 2 a teraz w miesiąc 12) to spora poprawa, bo trudniej niż fotografię ślubną, którą chciałbym spróbować się zająć, spozycjonować słowo sex.
              ps. Będzie tego sporo więcej, moich postów.
              hrhrh....no co ty...aż tacy delikatni i wyczuleni nie jesteśmy

Ja sie nie znam na tego typu fotografii :P Jedyne co się ośmielę napisać to troche slabo na ostatnim panna młoda jest wyeksponowana...ciut za ciemno i chyba trochę za mocno z boku
              Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• Mellan
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1851

To i ja wrzucę parę groszy od siebie
                Muszę zacząć od uwagi, że nie zajmuję się fotografią ślubną więc nie traktuj moich opinii zbyt poważnie.
                Fotografie dość ciekawe, miła odmiana i niespodzianka.
                Temat ujęty z koncepcją, może się podobać.
                Widzę, że ryzykant z Ciebie; masz odwagę jechać wszystko na najszerszej przysłonie.
                Ale do rzeczy:
                1. Mam mieszane uczucia co do tonalności...na oko 20% kadru to ekstremum.
                2. Nie wiem czy nie lepiej dać byłoby dziewczynie trochę przestrzeni po prawej-dół kosztem lewej-góry.
                3. Zdecydowanie niedoświetlone i obiekt jakby za daleko - zagubiona? Las mroczny, ale detali niewiele. Spróbowałbym alternatywnych konwersji b&w.
                4. Co pełni szczęścia przydałoby się młodą nieco jaśniej.
                No i pozostaje pytanie: a gdzie pan młody? Czemu ona sama tak się tuła po tych bezdrożach?
                Chętnie zobaczę więcej i pozdrawiam
                C-F-K - forever

Komentarz

• JasDa.

tego typu?? zwykłe zdjęcie w lesie laski w sukni, która ma udawać ślubną.
                  co do zdjęcia było naprawdę ciemno, i podciągnąć się więcej nie dało. jakby była jaśniejsza to wydaje mi się że wyglądało by sztucznie. to i tak było jedyne zdjęcie z 6 chyba które było akceptowalne.

co do zdjęcia 3 to ono było doświetlone, ale taka była moja koncepcja obróbki w ps.
                  co do drugiego zdjęcia to tak jak powiedziałeś zdjęcia przy 1.2 to duże ryzyko automatyka AF odpada, często robię to centralnym punktem na oczy i przekadrowuję, czasem nie zdążę wykadrować ta jak bym chciał inaczej to na pełnej dziurze zawsze zdjęcie nieostre.
                  A odpowiadając na ostatnie pytanie panna młoda jest lekko udawana, pan młody zdjęcia robił. wesele było 6 lat temu.

1.
                  2.
                  Ostatnio edytowany przez Gość; 25012.

Komentarz

• Sergiusz
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2708

Dla mnie jakieś liliowe te zdjęcia, chyba, że to powietrze takie jakieś było?
                    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• TomekS
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 274

Pierwsze miłe, drugie super, trzecie i czwarte trochę na siłę. Ogólnie bardzo pozytywnie.
                      5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
                      Zdjęcia -> http://smolarek.info

Komentarz

• Mellan
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1851

..A odpowiadając na ostatnie pytanie panna młoda jest lekko udawana, pan młody zdjęcia robił. wesele było 6 lat temu
                        Tak też pomyślałem tuż po wysłaniu postu, gdzieś się welonek zapodział :smile:
                        Ale nawet udawane, jednak są w pewnej konwencji. Rzadko dziewczyny wałęsają się w takich sukniach, a bez "połowicy" efekt też jest połowiczny.
                        C-F-K - forever

Komentarz

• JasDa.

Zamieszczone przez Mellan
                          Tak też pomyślałem tuż po wysłaniu postu, gdzieś się welonek zapodział :smile:
                          Ale nawet udawane, jednak są w pewnej konwencji. Rzadko dziewczyny wałęsają się w takich sukniach, a bez "połowicy" efekt też jest połowiczny.
                          Moje pierwsze wesele robię za 2 tygodnie. Welonik ja trzymałem, bo ciążył.

13.
                          11.
                          7.
                          Ostatnio edytowany przez Gość; 25012.

Komentarz

• Sergiusz
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2708

Śmiem twierdzić, że to „klasyka gatunku”
                            Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• JasDa.

pytanie??

Zamieszczone przez Sergiusz
                              Śmiem twierdzić, że to „klasyka gatunku”
                              A to komplement, czy nie specjalnie??

Komentarz

Pracuję...