Szkło powiększające

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Domini-Q
    Bywalec
    • 2005
    • 151

Szkło powiększające

witam, moje pytanie dotyczy robienia zdjęć przez dodatkowe szkło powiększające. testaowałem trochę takie cos na KITowym obiektywie z 350d + szkło powiekszające 3x. wszystko fajnie tylko ostrzyło mi dopiero jak sie zbliżyłem do obiektu na około 3 cm!!! Może ktos wie w jaki sposób robic sobie takie tanie macro? jakich szkieł uzywać i wogóle w jaki sposób można je monować.

Pozdrawiam
    EOS 350D + KIT EF-S 18-55 3.5-5.6 II + Hoya UV, EF 50 1.8 II + Marumi MC-UV, 2 x Kingston ELITE PRO 1GB, Statyw Velbon DF-60 i wiele chęci.
  • tomay

Ja uzywam konwertera Raynox DCR 250 (x2,3) obiektywami Sigma 70-300 i z kitem 18-55.
    Kit niestety jest za krotki i tak jak piszesz odleglosc ostrzenia to kilka cm. Sigma w zakresach 70-150 sprawdza sie bardzo dobrze, przy wiekszych juz baaardzo ciezko wyostrzyc.
    Propnuje ci zakup wlasnie raynoxa (199zł) + obiektyw na M42 o ogniskowych 100mm lub 135mm. (np Jupiter ok 100-150zł).
    Jak ci sie nie spieszy to pod koniec tygodnia wrzuce jakies sample z podobnego zestawu.

Komentarz

• snow
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1145

http://hazan.emiasto.com.pl/showthread.php?p=49048

Komentarz

• Jac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4813

i tu tez troche jest http://canon-board.info/showthread.php?t=1847
        Instagram

Komentarz

• bogunow
          Bywalec
          • 2004
          • 122

Zamieszczone przez Domini-Q
          witam, moje pytanie dotyczy robienia zdjęć przez dodatkowe szkło powiększające. testaowałem trochę takie cos na KITowym obiektywie z 350d + szkło powiekszające 3x. wszystko fajnie tylko ostrzyło mi dopiero jak sie zbliżyłem do obiektu na około 3 cm!!! Może ktos wie w jaki sposób robic sobie takie tanie macro? jakich szkieł uzywać i wogóle w jaki sposób można je monować.
          I ja ostatnio eksperymentowałem z powiększeniami. Robiłem 300D z KITem + lupa (chyba x2) trzymana ręcznie przed obiektywem . Ostrość łapie od około 20cm.
          Ostatnio edytowany przez bogunow; 213.

Komentarz

• Domini-Q
            Bywalec
            • 2005
            • 151

Wielkie dzieki za pomoc, bogunow - jestem pod wielkim wrażeniem, pozdrowienia
            EOS 350D + KIT EF-S 18-55 3.5-5.6 II + Hoya UV, EF 50 1.8 II + Marumi MC-UV, 2 x Kingston ELITE PRO 1GB, Statyw Velbon DF-60 i wiele chęci.

Komentarz

• PatriX
              Bywalec
              • 2005
              • 150

Bogunow Świetne foty naprawde Jestem pod wrażeniem .... GRATULACJE

www.SIERAQ.digart.pl
              ..::SieraQ::..

Komentarz

Pracuję...