[steady] Mały książe

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • steady
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 18

[steady] Mały książe

Witam!!

Długo zastanawiałem się czy wystawić swój wątek... Mam złe doświadczenia po "fotomotywach".

Głównym tematem moich zdjęć jest mój synuś Franek

Wiele z wykonywanych przeze mnie zdjęć ma małe mankamenty i zdaje sobie z tego sprawę ale jak każdy rodzic na zdjęcia swojego dziecka patrzę zupełnie innym okiem

Po części chcę się podzielić moim małym szczęściem ale głównie uzyskać jakieś dobre rady co do kompozycji i obróbki
    ...człowiek uczy się całe życie...

Zacznę od początku:
    1. 40D + 50 f/1.4 - f/3.2, 1/125, ISO400
    2. 40D + 50 f/1.4 - f/3.2, 1/125, ISO400
    3. 40D + 50 f/1.4 - f/2.5, 1/60, ISO800
    4. 40D + 50 f/1.4 - f/2.8, 1/50, ISO400
    sprzęt: CANON 5DII + 35L + 85 + 135L + 580
  • Paenka
    Uzależniony
    • 2008
    • 727

Gratulacje
    Ja rozumiem że się cieszysz i jesteś dumy z żony i syna ale 2 to mogłeś sobie darować.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• ModElka_Paenki

Pisze się książę. ;-)

Paenka, widzisz, dzięki takim zdjęciom (między innymi) Twoja modelka nie chce dzieci.

Komentarz

• fahrenheit
        Początki nałogu
        • 2008
        • 360

fajny bobas, zawsze we mnie budzą jak najfajniejsze uczucia takie maluszki ...

... ale ktoś w końcu powie dość tym zdjęciom familijnym. Zaraz się posypią zdjęcia dzidzia stawia pierwsze kroki, dzidzia mówi mama. Akurat trafiło na Twój wątek, ale są Zdjęcia i dokumentacja rodzinna. O ile kiedy to jest przez duże Zet a kiedy małe zyy kwestia gustu, ale te drugie (dokumentacja) IMHO nie powinny poza rodzinę wychodzić

Komentarz

• steady
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 18

Nie wiedziałem, że zdjęcia dzieci są "familijnymi"... myślałem, że zdjęcia rodziny (pozowane) to zdjęcia albumowe...

Tak jak wspomniałem chciałbym uzyskać kilka porad co do obróbki a nie chwalić się moją rodziną...

Na pewno na tym forum jest niejeden rodzic, który namiętnie próbuje zrobić "dobre" zdjęcie swojego dziecka i nabrał już na tyle doświadczenia w tej materii żeby innym coś poradzić.

Co do zdjęcia nr 2... to jest sama natura... nie uważam, że tekie zdjęcia są jakimś tematem tabu... poród to najpiękniejsze doświadczenie w życiu... zarówno mamy jak i taty... może i racja że łączy się to z cierpieniem... ale w jakim pięknym celu...
          Oczywiście to nie ja cierpiałem a za moją żonę się wypowiadam...
          Co mogę zrobić to poprosić ją o wypowiedź w tym temacie

A i jeszcze jedno... jeśli można prosić to zależy mi na komentarzach do zdjęć a nie gratulacjach
          sprzęt: CANON 5DII + 35L + 85 + 135L + 580

Komentarz

• Krzychu
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3611

Zamieszczone przez steady
            Co do zdjęcia nr 2... to jest sama natura... nie uważam, że tekie zdjęcia są jakimś tematem tabu... poród to najpiękniejsze doświadczenie w życiu... zarówno mamy jak i taty... może i racja że łączy się to z cierpieniem... ale w jakim pięknym celu...
            Oczywiście to nie ja cierpiałem a za moją żonę się wypowiadam...
            Co mogę zrobić to poprosić ją o wypowiedź w tym temacie

A i jeszcze jedno... jeśli można prosić to zależy mi na komentarzach do zdjęć a nie gratulacjach
            Nie chodzi o tabu tylko estetykę - jak bardzo piękne by Ci się Twoje dziecko nie wydawało, zdjęcie nr. 2 jest maksymalnie niestetyczne i ma wartość jedynie dokumentalną. Nie ma w nic nic z piękna ani cierpienia porodu i tyle. Na pozostałych zresztą też - dziecko w pierwszych dniach wygląda po prostu kiepsko (moje też wyglądały kiepsko mimo że w tym akurat momencie wydawało mi się inaczej) i naprawdę takie zdjęcia lepiej schować to albumu, poczekać kilkanaście dni i wtedy zacząć kombinować...
            Pozdrowienia,
            KZ
            KZ Aviation Photography

Komentarz

• bogunio
              • 2007
              • 14

A czy w wątku są jakieś sugestie, które nie pozwalają traktować zdjęć jako dokumentu? Imho zdjęcia okej. Albumowe ostatnie ale w kontekście pozostałych się broni bo opowiada jakąś historię.

Komentarz

• Paenka
                Uzależniony
                • 2008
                • 727

jeśłi to ma być historia to ja poproszę jeszcze początek tej historii
                Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• fahrenheit
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 360

to myślę,że odpowiedzi od steady nie ma co do 23 oczekiwać :P

Komentarz

• BelYaal
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 387

Zamieszczone przez Paenka
                    jeśłi to ma być historia to ja poproszę jeszcze początek tej historii
                    O jaka zberezna dziewczynka

Komentarz

• fotokor1
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 373

a ja zapytam ile synuś ważył bo to bardzo duży bobas
                      pozdrawiam i gratuluję
                      Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• ewa_olsztyn
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 311

Mi się na tych zdjęciach nic nie wydaje nieestetyczne, a wszystko naturalne, poza narzędziami lekarskimi, ale one są raczej estetyczne... Ech faceci! Zobaczycie kapkę krwi i już olaboga!
                        Franuś słodki.
                        Zdjęcia albumowe, ale dlaczego nie pokazywać zdjęć albumowych? Pokazujemy przecież, co nam się tylko podoba. Z przyjemnością zobaczę jak Franuś będzie rósł.
                        Pozdrawiam serdecznie!

Komentarz

• Krzychu
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 3611

Zamieszczone przez ewa_olsztyn
                          Ech faceci! Zobaczycie kapkę krwi i już olaboga!
                          No bez jaj, całkowicie nietrafiony komentarz w moim przypadku...
                          Nie dość że uczestniczyłem w porodzie własnej dwójki, to kilka operacji ortopedycznych na żywo oglądałem...

Zamieszczone przez ewa_olsztyn
                          Zdjęcia albumowe, ale dlaczego nie pokazywać zdjęć albumowych? Pokazujemy przecież, co nam się tylko podoba.
                          Oczywiście, nikt nie pisał o nie pokazywaniu, ale autor prosił o opinię to ją dostał ;-)
                          Pozdrowienia,
                          KZ
                          KZ Aviation Photography

Komentarz

• akustyk
                            gajowy
                            • 2004
                            • 12226

fajny bobek... pomarszczony i brzydki jak to niemowlak, ale dla rodzicieli jak najbardziej najpiekniejszy na swiecie

gratulacje i serdecznosci dla matki dziecka! ciezki kawal chleba przed Wami, ale bedzie fajnie

co do samych zdjec, to mnie sie bardzo 2 widzi. konkretnie i na temat.
                            www albo tez flickr

Komentarz

• Loome
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1008

zdjecie 1 i 2 sa kontrowersyjne - w koncu tyle tu krwi, 'brzydkiego' koloru, nie jestesmy przyzwyczajeni do tego po ogladaniu amerykanskich filmow, w ktorych w wiekszosci dzieciak po porodzie jest juz piekny, prawie czysty i och ach.
                              Tu mamy prawdę. To ze kogos szokuje - rozumiem. To ze ktos mowi ze to schowac.. cóż - taka prawda. Zdjecia nie zawsze musza byc sliczne i piekne. Tak jak zycie.
                              No chyba ze mialaby to byc reklama syna)

Komentarz

Pracuję...