[allgsm.pl] Almi Decor

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • allgsm
    Początki nałogu
    • 2007
    • 311

[allgsm.pl] Almi Decor

Kolejna sesja ,tym razem w Almi decor.
    Modelka: Aleksandra Jachowicz
    Wizaz i stylizacja: www.lalka.maxmodels.pl
    Big thx to MacGyver za wypozyczenie szkielek ;-)
    Wstawie w sumie max 10 zdjec, po tygodniu usuwam galerie, tak chyba bedzie najwygodniej.

Ostatnio edytowany przez allgsm; 13838.
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Zamieszczone przez allgsm.pl
    Big thx to MacGyver za wypozyczenie szkielek ;-)
    BIg THX za dowód wdzięczności, ;-)
    Wstawie w sumie max 10 zdjec, po tygodniu usuwam galerie, tak chyba bedzie najwygodniej.
    Nie musisz, wystarczy ją zamknąć, aby było zgodnie z regulaminem. Możesz też mieć równolegle wątki w naszych fotografiach (po jednym w człowiek/Portret i Fashion / Glamour / Akt).
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• allgsm
      Początki nałogu
      • 2007
      • 311

Zamieszczone przez MacGyver
      BIg THX za dowód wdzięczności, ;-)

Nie musisz, wystarczy ją zamknąć, aby było zgodnie z regulaminem. Możesz też mieć równolegle wątki w naszych fotografiach (po jednym w człowiek/Portret i Fashion / Glamour / Akt).
      Na zdrowie ;-)
      Tu chodzi o OT ktory sie pozniej tworzy ;-) A tak 10 fotek, mam nadzieje konstruktywna krytyka i zamykamy ;-)

Komentarz

• Bystry
        Bywalec
        • 2008
        • 162

Fajne ale nie wiem czy to dobrze, że bokeh z żyrandola czy co to jest zjadł kawałek głowy modelki

PS Uwielbiam ten salon! Są jakieś problemy z foceniem tam? A jak ze światełkiem?

Komentarz

• allgsm
          Początki nałogu
          • 2007
          • 311

Zamieszczone przez Bystry
          Fajne ale nie wiem czy to dobrze, że bokeh z żyrandola czy co to jest zjadł kawałek głowy modelki
          Nie wiem czy dobrze, mi sie ten efekt podoba, specjalnie kabinowalem z zyrandolem ;-)

Bystry salon to ja tez uwielbiam i wielu fotografow ;-)
          Problemow raczej nie ma, wystarczy pojsc dzien wczesniej pogadac. Najlepiej zaczac odrazu jak otworza pozniej mnustwo ludzi. Ale nie mysl ,ze jest latwo ;-) Ciemnawo, male pokoje, kazda sciana i sufit w innym kolorze, a do tego ich wlasne swiatlo ktorego nie wylaczysz ;-) Ja focilem z 580exII na statywie z soft boxem i nie robili zadnych problemow, ale przesadzilo to o sprzedazy 580-tki i zakupie studyjnych lamp ;-)
          Ostatnio edytowany przez allgsm; 13838.

Komentarz

• MacGyver
            Cenzor
            • 2006
            • 7043

Tu chodzi o OT ktory sie pozniej tworzy ;-)
            [OT]Czyżbyś miał na myśli dwóch słynnych dyskutantów z miasta nad .... no nie ważne nad jaką rzeką [/OT]
            A tak 10 fotek, mam nadzieje konstruktywna krytyka i zamykamy ;-)
            No, można zamknąć, a nie usuwać, foty niech sobie będą dalej do wglądu, w końcu nic nikomu nie zrobiły.

A wracając do tematu to się po Twojej relacji zastanawiałem czy nie będziesz próbował pozbyć się koloru z tych dzisiejszych fot. Ta sino-zielona tonacja jest OK, dla mnie to dużo ciekawsze niż cyfrowa skala szarości.
            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Paenka
              Uzależniony
              • 2008
              • 727

a mi głowa nie razi...właśnie fajny efekt bardzo fajny....

gorzej z tymi poucinanymi dłońmi i rękoma....
              Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• allgsm
                Początki nałogu
                • 2007
                • 311

Zamieszczone przez MacGyver
                Tu chodzi o OT ktory sie pozniej tworzy ;-)
                [OT]Czyżbyś miał na myśli dwóch słynnych dyskutantów z miasta nad .... no nie ważne nad jaką rzeką [/OT]

No, można zamknąć, a nie usuwać, foty niech sobie będą dalej do wglądu, w końcu nic nikomu nie zrobiły.

A wracając do tematu to się po Twojej relacji zastanawiałem czy nie będziesz próbował pozbyć się koloru z tych dzisiejszych fot. Ta sino-zielona tonacja jest OK, dla mnie to dużo ciekawsze niż cyfrowa skala szarości.
                Kilka bedzie w kolorze ,ale fakt bede probowal sie pozbyc koloru. Przyznaje nie zapanowalem nad swiatlem w pomieszczeniu w ktorym bylo tyle kolorow na scianach i suficie, majac do dyspozycji tylko 580exII.
                Sino zielona tonacja tez mi przypadla do gustu na tej fotce, samo bw wyszlo tak "pospolicie".
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Zamieszczone przez Paenka
                a mi głowa nie razi...właśnie fajny efekt bardzo fajny....

gorzej z tymi poucinanymi dłońmi i rękoma....
                Paenka tak mialo byc obiete ;-) Tekasanka masakra pila spalinowa cz.8 ;-) Czytalem w ksiazkach, ze zasada nr.1 nie tnij w stawach, wiec chyba nie ciolem ;-) Ale fakt ja mam troche inne podejscie czasami i lubie poucinac niektore czesci ciala ;-P
                Ostatnio edytowany przez MacGyver; 5293.

Komentarz

• Paenka
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 727

ale po paluchach pojechałeś a wpaluchach też są stawy...z resztą mi po prostu brakuje dołu
                  Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• allgsm
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 311

Zamieszczone przez Paenka
                    ale po paluchach pojechałeś a wpaluchach też są stawy...z resztą mi po prostu brakuje dołu
                    Hehe no pojechalem pojechalem ;-) Nie wiem po moich zdjeciach widac ,ze chyba lubie takie ciasne kadry, czasami za ciasne ;-)

Komentarz

• Adso
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 310

czekam na resztę zdjęć, ale jeśli znowu na wszystkich modelka będzie się "brała pod boki" (widzę, że to Twoja ulubiona poza, tańczyłeś kiedyś w zespole ludowym?) jakby nic innego z rekami nie można było zrobić to kiepściuchno. BW wychodzi "pospolicie" jeśli robi się to na zasadzie "kliknij na skonwertuj i po zabawie". Kolor mi się podoba, sinozielony Mam jednakowoż jedno pytanie, czernie na powiekach jakie maja zadanie? Do zdjęć BW robi się inny makijaż niż do kolorowych, to stara zasada jeszcze z czasów czarno-białej telewizji.

P.S. Ja nie jestem jakimś purystą językowym, ale skoro czytasz książki o zasadach fotografii to kup sobie chociaż jedną z zasadami ortografii. Tłumaczenie, że ten typ tak ma to zwykłe niechlujstwo i lenistwo))
                      galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• Veldrin
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 25

Damn, prężnie działasz. Chwali się, chwali.
                        Jestem pełen podziwu, zarówno dla postępu jaki poczyniłeś jak i do tego, że się nie zrażasz i ciągle próbujesz.
                        Może kiedyś Cię zobaczę w jakimś salonie meblowym lub gdzieś indziej (gdzie sobie załatwisz miejscówkę :P)
                        Michał Stangret - mój fotoblog

Komentarz

• shadowman25
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 97

Zamieszczone przez Adso
                          P.S. Ja nie jestem jakimś purystą językowym, ale skoro czytasz książki o zasadach fotografii to kup sobie chociaż jedną z zasadami ortografii. Tłumaczenie, że ten typ tak ma to zwykłe niechlujstwo i lenistwo))
                          Jeśli chodzi o ortografie to zdaje sie ze najnowsza wersja firefoxa podkreśla błedy.

Czekam na dalsze zdjęcia. pozdrawiam
                          Canon 50d, obiektyw 85 1/8

Komentarz

• allgsm
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 311

2.

Komentarz

• fotokor1
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 373

co jej zrobiłeś przy prawej skroni?
                              Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

Pracuję...