Niebieskie przebarwienia na Fuji X-Tra

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • medeis
    • 2006
    • 13

Niebieskie przebarwienia na Fuji X-Tra

Witam
    Spotkał się ktoś kiedyś z niebieskimi przebarwieniami na filmie Fuji Superia X-Tra? Od jakiegoś czasu skanuje filmy Nikonem Ls-50 i niektóre rolki przesycone są kolorem niebieskim. Czym to może być spowodowane? Dodam, że filmy nie są przeterminowane.
    10 kg Canona FD
  • TSpoon
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 15

Zamieszczone przez medeis
    Witam
    Spotkał się ktoś kiedyś z niebieskimi przebarwieniami na filmie Fuji Superia X-Tra? Od jakiegoś czasu skanuje filmy Nikonem Ls-50 i niektóre rolki przesycone są kolorem niebieskim. Czym to może być spowodowane? Dodam, że filmy nie są przeterminowane.
    Używam X-tra bardzo często (prawie zawsze przeterminowane) jeśli już to u mnie wpadają delikatnie w żółcie (ale naprawdę delikatnie) z tego co widziałem na forum (http://canon-board.info/showthread.php?t=33043&page=2) i w internecie to może to być wina złych warunków przechowywania.
    Jeśli filmy są z jednej serii/zakupione w tym samym czasie u jednego sprzedawcy/wywołane w niewielkich odstępach czasu w jednym labie to bardzo dziwne zachowanie.

Może też być wina skanera/skanowania, ale na tym się nie bardzo znam (filmy skanuje mi lab, taniej mnie to wychodzi niż zakup skanera) a ostatnia możliwość to labowe ludki ...
    Ostatnio edytowany przez TSpoon; 6966.
    tak czy siak analogowy świat... + szczoteczka do zębów USM

Komentarz

• Paenka
      Uzależniony
      • 2008
      • 727

wg mnie fuji wlasnie zawsze wpada w chlodny niebieski lub zielony odcien....dlatego je jnie lubie
      Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• TSpoon
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 15

Zamieszczone przez Paenka
        wg mnie fuji wlasnie zawsze wpada w chlodny niebieski lub zielony odcien....dlatego je jnie lubie
        ja mam chyba coś z oczami.... i reala i x-tra i superia zawsze wpadają u mnie w żółć (i te przeterminowane i nie ) ... czasem mi to nie jest na rękę ...
        tak czy siak analogowy świat... + szczoteczka do zębów USM

Komentarz

• canis_lupus
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1252

Bardzo długo robiłem na Superi X-tra 400 i nigdy z niebieskim zafarbem sie nie spotkałem.
          "I love You Cię" Różyczko...
          Galeria ,
          Druga galeria,

Komentarz

Pracuję...