[crasch] Moja pierwsza "sesja":-)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • crasch

[crasch] Moja pierwsza "sesja":-)

Jestem tu nowy więc wypadało by się przywitać A więc Witam Wszystkich:grin: Długo się zastanawiałem czy pokazywać do "publicznej wiadomości" moje fotki bo wiem że są jeszcze bardzo słabe, ale po głębszym zastanowieniu doszedłem do wniosku że jak ktoś mi porządnie nie wytknie błędów które robie to się nie nauczę Dlatego bardzo proszę o ocenę i konstruktywną krytykę. Ps. Jak będzie coś dobrze to proszę się nie wachac, pochwałę też z chęcią przyjmę

1.

2.

3.

4.

5.
    Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209. Powód: thumbnail -> image
  • Alzail
    Uzależniony
    • 2005
    • 574

nie wklejaj miniaturek, tylko duże zdjęcia
    350D

Komentarz

• crasch

mój błąd;-) Jeszcze jak Byś mógł mi na marginesie wytłumaczyć jak to zrobić to bym to poprawił

Komentarz

• sj_sj
        Coś już napisał
        • 2007
        • 70

re

napisz sprzęt
        350 d widać a szkło?

Komentarz

• crasch

Canon 350D a szkiełko tylko kitowe 18-55mm f3,5-5,6 :-/

Komentarz

• tomdz
            Uzależniony
            • 2007
            • 637

Coś zwaliłeś z obróbką. Zwłaszcza na 1. to widać na policzku i skroni modelki.
            Body, stałki, zoomik

Komentarz

• gzak
              Bywalec
              • 2005
              • 239

Fotki ogólnie całkiem, całkiem, lecz moim skromnym zdaniem miny i pozy (poza trzecim zdjęciem) niekoniecznie najkorzystniejsze dla modelki. Poza tym chyba troszkę przekombinowane i przez to nienaturalne. Trzecie IMHO najlepsze...
              Grzechu
              http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
              Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Komentarz

• s..
                Coś już napisał
                • 2005
                • 99

1 i 3 w miare OK, na 2,5 i 6 IMHO za duza glebia osrtosci - mogloby byc mniej.
                Drobna uwago do zdjecia nr. 1, troche przypadkowo obcieta glowa - do poprawy przez kadrowanie. Ogolnia uwaga do wszystkich zdjec oczywiscie IMHO :P, za duzo przestrzeni na gorze - nie boj sie postprocesu, a kadrowanie jest jedna z podstawowych czynnosci, bo w tej chwili wydaje mi sie, ze ciezar kadru jakos nie rownomiernie sie rozklada.
                2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
                moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław

Komentarz

• crasch

Dziękuje za wszystkie opinie i podpowiedzi. Na pewno się do nich zastosuje:-) Ktoś ma jeszcze jakieś uwagi?:-)

Komentarz

• gwozdzt
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 5780

Zamieszczone przez crasch
                    Jeszcze jak Byś mógł mi na marginesie wytłumaczyć jak to zrobić to bym to poprawił
                    Nie poprawiłbyś, bo edit timeout :-)

Poprawiłem, a na przyszłość kopiuj z imageshack ""direct link" a nie "thumbnail for forum".
                    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Szczur88
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 384

3 mi się bardzo podoba, a w ogóle, to podoba mi się modelka. Fotki takie w sumie średnie (lepsze od moich, ale widziałem sporo lepszych), w 1 popraw nieco cerę (tylko nie przesadź)
                      www.t-jack.pl
                      Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Komentarz

• Adam Kasprzak
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 278

tylko trzecie (chociaż bardziej w prawo, żeby pokazać dalej głębię*uliczki) zainwestuj w 50/1.8 - wtedy dopiero zacznie się*zabawa
                        Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• crasch

no właśnie czekałem aż mi ktoś podpowie jak to zrobić:-) gwozdzt dzięki za wytłumaczenie, na przyszłość się poprawię;-)

Komentarz

• crasch

Właśnie dużo osób bardzo poleca inwestycje w 50/1.8. Prawdopodobnie się skuszę, bo wczesniej czy później muszę zmienić mojego kita:-) Tak trochę "offtopując" bardziej opłaca się zainwestować w 50/1.8 czy szukać czegoś na m42?

Komentarz

• Paenka
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 727

się opłaca bardzo podoba mi się to szkiełko poza tym że super ostrzy (jak dla mnie) to jest rewelacyjnie leciutki i przez to słodziutki...taki mały przyjaciel ...chyba na głowe upadłam <LOL>
                              Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

Pracuję...