[Vszyszka] wita :D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • vszyszka

[Vszyszka] wita :D

Dzień dobry.
    W ogóle nie wiem jak się powinno zachowywać na takim forum, ale mam Canona, więc.. czemu nie !
    Może na dobry (albo i nie) początek chcę pokazać taki ło sobie portret mojej koleżanki :

Został okropnie zjechany przez innych "kolegów-fotografów" (w wieku szkolnym ofkors) i nie wiem co powinnam poprawić. Proszę o jakieś komentarze !!! ;-)
    Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209. Powód: resize image 1024 -> 800 pix
  • Paenka
    Uzależniony
    • 2008
    • 727

A co wg kolegów -fotografów było źle, tak z ciekawości zapytam?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• pafek
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 46

Nie wiem gdzie jest ostrość trafiona ( mam wadę wzroku i słabe okulary ) ale podoba mi się zdjęcie, kolor i kompozycja.

Komentarz

• vszyszka

Zamieszczone przez Paenka
        A co wg kolegów -fotografów było źle, tak z ciekawości zapytam?
        Dokładna wypowiedź:"czemu takie ulożenie? ni to z lewej ni to po srodku. Znasz siatke kompozycji?"

czyli że to jest źle

Komentarz

• Martins
          Coś już napisał
          • 2006
          • 62

Nie jest źle jak na początek, a kolegami się nie przejmuj. Ćwicz, kombinuj i nie zrażaj się, a będą efekty.
          Nie będę tu porównywał tej "siatki kompozycji" do czegoś tam, bo bym musiał na moherowe berety wjechać i takie tam inne sprawy i pewnie bana bym dostał.

FF, Crop, parę szkiełek i dwie lampy

Komentarz

• romko
            Coś już napisał
            • 2007
            • 75

Zamieszczone przez vszyszka
            i nie wiem co powinnam poprawić. Proszę o jakieś komentarze !!! ;-)
            Jak dla mnie balans bieli nie za bardzo przyjemny, trochę zbyt ziemisty odcień skóry, ostrości trochę brakuje za to tło mogłoby być poza GO, ogólnie kadr ciekawy
            5 gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8 MK II, Canon 70-200/2.8, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
            to tylko 1 %...

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Został okropnie zjechany przez innych "kolegów-fotografów" (w wieku szkolnym ofkors) i nie wiem co powinnam poprawić. Proszę o jakieś komentarze !!! ;-)
              Jeśli "kolegowie-fotografowie" są rzeczywiście w wieku szkolnym to wystarczy (nawet trochę) rozebrać modelkę i juz się im powinno podobać .

Komentarz

• djcargo
                Początki nałogu
                • 2007
                • 353

Trochę ociepliłbym kolory, ale poza tym zdjęcie sympatyczne w odbiorze
                Masz więcej z tej sesji?
                Regulamin pkt 8.

Komentarz

• Paenka
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 727

Dokładna wypowiedź:"czemu takie ulożenie? ni to z lewej ni to po srodku. Znasz siatke kompozycji?"

czyli że to jest źle
                  Ao oni jada zdjęcia szablonowo? Złoty podział swoja drogą ale to zdjęcie jest naprawdę sympatyczne i w tym przypadku do tej siatki ja osobiście bym się w ogóle nie przyczepiła.

Jednak myśle, że można było modelke odsunąć od tej ściany t oby sie troszke bardziej rozmyła (ściana ) bo faktura drewna i dziury w farbie trochę dekoncentrują.
                  Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• schuvi
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 197

Jak dla mnie tez jest ok. Jak juz wyzej wspominali koledzy i kolezanki, odsunal bym modelke ze 2 metry od tych dech i tlo by sie fajnie rozmylo.
                    Ostrosc, hmm moze jest gdzies w fugach pomiedzy deskami, ale jest malo widoczna.Chociaz wydaje mi sie ze gdzies na czubku glowy, we wlosach jest ok.Myle sie koledzy?Niewiem jakie masz szklo, i jak nastawiasz ostrosc, i na ile punktow AF robisz. Probuj dalej, one shot i strzelaj.
                    Ostatnio edytowany przez schuvi; 11236.
                    -40D + -BG E2N + -EF50 f1.4 + -EFS17-55 f2.8 IS USM + -EF24-105 f4L IS USM + -EF70-200 f2.8 IS USM + peedlite 430EX+580EX + 2xanDisk-III 4gb + owe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8)

Komentarz

• vszyszka

Zamieszczone przez schuvi
                      Niewiem jakie masz szklo, i jak nastawiasz ostrosc, i na ile punktow AF robisz.
                      Z obiektywem to jest sprawa że on się nazywa PENTACON 2,8/100 i mogę dodać, że Mede in G.D.R. I wszystko trza ręcznie !
                      niech żyją adaptery !!!

Komentarz

• Adam Kasprzak
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 278

ja bym to zdjęcie pionowo zrobił, albo idealnie z frontu na środku dziewczynę.
                        jak na początek to bardzo ładnie, kolorystyka mi się bardzo podoba i dobrą drogę obrałaś - mam na myśli stałki.
                        Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• vszyszka

Zamieszczone przez djcargo
                          Masz więcej z tej sesji?
                          No to może jeszcze jej siostra:

Tylko po skompresowaniu się trochę dziwne zrobiło ...:wink:

Komentarz

• gunia1990
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 550

tak jakby ostrośc uciekła..
                            ale foto jak najbardziej na tak, jak dla mnie
                            galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• vszyszka

Zostawiam już te portrety. Właściwie, to najbardziej lubię makro.
                              A tutaj daję takie coś:

I JAK ZWYKLE PROSZĘ O MNÓÓÓÓÓÓÓSTWO KOMENTARZY !!!!!!!!!!!!;-)

Komentarz

Pracuję...