[pawelsz] wydra czy inny zwierzak ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawelsz
    Bywalec
    • 2008
    • 141

[pawelsz] wydra czy inny zwierzak ?

Witam, nie jestem pewien co to za zwierz - są rożne opinie, dlatego liczę na Waszą pomoc
    Zdjęcia zrobione pomiędzy Urazem a Brzegiem Dolnym (okolice wrocka)
    1.
    2.
    3.
    4.

bardzo możliwe, że to wydra albinotyczna, ale może ktoś wie na 100%
    no ujęcia takie sobie- ale widać o co chodzi.
    Ostatnio edytowany przez pawelsz; 17292.
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez pawelsz
    bardzo możliwe, że to wydra albinotyczna, ale może ktoś wie na 100%
    no ujęcia takie sobie- ale widać o co chodzi.
    Raczej wydra przeeksponowana .

Komentarz

• pawelsz
      Bywalec
      • 2008
      • 141

Vitez, czy możesz podpowiedzieć coś więcej ? - zawsze można powalczyć z RAWami (ano uczę się cały czas...), ew. mogę zapodać gdzieś RAWa i porównać- jeśli oczywiście chcesz - byłaby to cenna lekcja.

Poniżej fotka- powiększenie - i tez nie wiem co ma w pysku- z łódki wyglądało to na rybę, teraz jest to albo kret (ale za mały) , albo młode przenoszone gdzieś, nie wiem po prostu jakie łapy ma wydra.

wdzięczny będę za wszelkie sugestie
      40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Komentarz

• icik
        Bywalec
        • 2006
        • 159

to zdecydowanie wydra - ale co ma w paszczu tego nie wiem.
        Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Komentarz

• emilus100
          Coś już napisał
          • 2008
          • 75

A moim zdaniem to nie wydra Wydry mają inny ogon, bardzej płaski. Mnie to wygląda bardziej na kune jakąś. Z resztą wystarczy pogooglować
          EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów

Komentarz

• pawelsz
            Bywalec
            • 2008
            • 141

no właśnie nie do końca

nie pasuje kolor i oczy

Komentarz

• Paenka
              Uzależniony
              • 2008
              • 727

macie panowie http://pl.wikipedia.org/wiki/Kuna_wodna
              Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• pawelsz
                Bywalec
                • 2008
                • 141

o widzisz- jest to jakiś ślad- kształt ciała pasuje, kolor zdecydowanie nie, i nie jest to osobnik jedyny w swoim rodzaju, po parę km dalej było identyczne zwierzę o takim samym umaszczeniu, ale za krótko stało na ścieżce, żeby fotki zrobić.
                Co ciekawe nie ma za wiele fotek kun wodnych w internecie (są te same) ale jeszcze poszukam. Znaczy miewam fuksa- podobnie jak złapana niedawno czapla połykająca myszę, eh - jeszcze poszukam fotek.
                Dzięki Paenka

Komentarz

• emilus100
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 75

To dobrze mówiłem, że to kuna A kolor futra ma inny, bo to może albinos
                  EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów

Komentarz

• FOTOGRAF
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 762

a mi dzis do domu wlazla fretka czy frytka jak jej tam, z 40cm dlugosci miala a skad ona sie tutaj wziela to nie mam pojecia!
                    Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• emilus100
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 75

Haha fretka? Może komuś uciekła, bo to raczej udomowione zwierze:P

Komentarz

• pawelsz
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 141

fretka lub tchórzofretka - podobne do tego stwora w wodzie (wiem , bo mam 2laski i 1go dużego faceta w domu- kształt ciała identyko, ino pływają, ale bardzo niechętnie)
                        Natomiast nie jest to albinos-on jest idealnie biały z czerwonymi oczami- te są popielate.
                        ps
                        uciekła lub ktoś ją wyrzucił z domu- tchórzofretek nie ma w naturze.
                        Ostatnio edytowany przez pawelsz; 17292.

Komentarz

• Paenka
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 727

tez myslalam ze to tchorzofretka albo fretka ale jednak wydawalo mi sie ze na zdjeciu widze zwierze w kolorze ciemnoszraym lub grafitowym a ten polysk to nie albinizm tylko przepały na siersci. Np czarne labradory w ostrym świetle oślepiaja i wyglądaja jak grafitowo-srebrne
                          Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• pawelsz
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 141

a tak- coś w tym jest, wiesz foty w ostrym słońcu robione, ale kolor sierści to taki popielaty, na pewno to nie fretka- te gagatki znam dobrze- jak muszą, pływają całkiem nieźle, nawet nurkują, ale całkiem inaczej się poruszają w wodzie- tego na fotkach w sumie nie widać- ale to w wodzie było szybkie.

Komentarz

• emilus100
                              Coś już napisał
                              • 2008
                              • 75

Nie no fretka to to na pewno nie jest Inny pyszczek ma

Komentarz

Pracuję...