[mAriV] Wokół domu...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mAriV

[mAriV] Wokół domu...

Witam wszystkich, to mój pierwszy post - pierwszy temat. Nazywam sie Mariusz, mam 16 lat a fotografia interesuje sie od około miesiąca. Aparat mam od ok. tygodnia i jest to Canon Powershot SX100 IS. Proszę o oceny/komentarze moich fotografii

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

pozdrawiam,
    mAriV
  • Paenka
    Uzależniony
    • 2008
    • 727

eh nikt sie nie wypowiada...jak na tydzien z aparatem to super o ile to nie jakas prowokacj pogarbić się idzie
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• mAriV

Żadna prowokacja, dziękuje ślicznie

proszę o ocenki, krytykę!

PS. Pierwsze 1500 zdjęć (:

Komentarz

• ewa_olsztyn
        Początki nałogu
        • 2008
        • 311

Ze zdjęć wynika, że czujesz kompozycję, ale nie lubisz wstawać o świcie, więc nie licz na to, że zrobisz jakieś ciekawe zdjęcie w przydomowym ogródku gdy słońce jest wysoko na niebie. Pobudka o 3.00, plecak na grzbiet i w las - wtedy pogadamy
        Przy kadrowaniu uważaj, żeby nie ciąć tego, co fotografujesz, o ile nie ma powodu.
        Powodzenia!
        PS: Najbardziej mi się podoba zdjęcie z leksykonem

Komentarz

• jinks
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2178

Świetne zdjęcia! Faktycznie dobrze czujesz kompozycję. Niestety nie wierzę, że focisz od tygodnia i masz 16lat Te fotografie są odpowiednio obrobione i przygotowane do prezentacji na www. Jeszcze nie spotkałem nikogo kto by do tego dojrzał już po tygodniu z aparatem. W każdym bądź razie pozdrawiam i czekam na następne!
          Miłego dnia
          moja www

Komentarz

• ewa_olsztyn
            Początki nałogu
            • 2008
            • 311

Zamieszczone przez jinks
            Świetne zdjęcia!
            mAriV! "Nie idź w tę stronę!"

Niestety nie wierzę, że focisz od tygodnia i masz 16lat
            Ma 16 lat i "foci" od tygodnia.
            Trzeba ludziom wierzyć Jinks, tym bardziej, że nic nie zaświadcza o tym, iżby mAriV kłamał...

Komentarz

• tigerstyle
              Bywalec
              • 2006
              • 100

Według mnie wiele ciekawych fotek, dobre oko do detalu. Jak masz rzeczywiście 16 lat i tak krótko zajmujesz się fotografią to masz talent jak talala.

Komentarz

• mAriV

Od pon-pt pobudka o 3 rano to nie najlepszy pomysł bo w szkole bym usypiał a w weekendy śpię do 13 a obudzenie mnie o 3 graniczyłoby z cudem Może kiedyś do tego dorosnę, na razie wole spać. Co do obróbki zdjęć to z grafiką mam do czynienia od jakiś 2 lat. Większość ludzi mi mówi ze mam talent do grafiki, fotografii a ja tego nie lubię słuchać bo mam później wewnętrzne wrażenie że jestem dobry a talent to tylko dodatek do umiejętności. Dzięki wielkie za komentarze Jeśli możecie coś doradzić co do robienia zdjęć oczywiście to bym bardzo prosił o jakieś wskazówki poza tym żeby wstawać o 3 rano Jak już coś napisałem to dam dwie nowe:

Heuchera:

Flower4:

PS. Wytykajcie nawet najdrobniejsze błędy, z góry dzięki
                pozdr.

Komentarz

• tigerstyle
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 100

Heuchera - według mnie słaba fotka, za dużo w kadrze, perspektywa też w tym przypadku mi taka nie odpowiada, detali kwiatów nie widać.

Flower4 - dużo ciekawszy. Ja bym wyciął tego w tle najbardziej z prawej.

Komentarz

• ewa_olsztyn
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 311

Heuchera jest nieostra, światło z kolei - za ostre. Brzydkie cięcie po prawej i z dołu. Nie do obrony.
                    Flower4 - nienaturalne kolory mnie nie przekonują, nieciekawe światło - jeszcze mniej.

Komentarz

• mAriV

Dzięki Nowe robione z samochodu w czasie jazdy, wyszło prawie przypadkiem:

Komentarz

• ewa_olsztyn
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 311

Na początku przygody z fotografią zrobiłam zdjęcie przez okno pociągu i bardzo dumna pokazałam koledze, który Znający Się był... Mogłabym Ci zacytować, co usłyszałam na temat mojej powagi i urody zdjęcia, ale ze względu na Twój wiek i mój - nie zacytuję
                        Nie Mariusz, to nie jest dobre zdjęcie pod żadnym względem.
                        Wróć do początku.

Komentarz

• mAriV

No dobra, mi sie podobało, nowe

Komentarz

• tigerstyle
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 100

[QUOTE=mAriV;481957]No dobra, mi sie podobało, nowe

Tutaj mi się zdecydowanie obróbka nie podoba.

Komentarz

• ewa_olsztyn
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 311

Jest coś ujmującego w niezapominajkach, delikatność światła i kolorów. Kompozycyjnie byłoby o wiele lepiej, gdybyś je ująłpo prawej stronie kadru, wówczas pączki miałyby więcej "powietrza" i ładnie wychodziły w kadr, a tak - wzdłuz bukieciku powstała linia dzieląca kadr na pół.Trudno. Spróbuj lekko przyciemnić zdjęcie, odrobinę skontrastować i podostrzyć. Mi wyszedł efekt jak przez mokrą szybę - całkiem ładny...
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              W drugim zdjęciu kwiat za bardzo w rogu i za mało ostry. Brzydko też uciąłeś pąki w nieostrości na górze, trzeba je było konsekwentnie ciapnąć w ogóle.
                              Idzie na lepsze, ale technicznie - zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia.
                              Ostatnio edytowany przez ewa_olsztyn; 14860. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...