[mikie_001] Puszcza Bolimowska

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mikie_001
    Coś już napisał
    • 2005
    • 75

[mikie_001] Puszcza Bolimowska

Czesc,

To moje pierwsze zdjecia na CB.
    Zdjecia zostaly zrobione 2 tygodnie temu. Pobudka o 4.30 i wypad w plener.

W kolejnosci powstawania:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.
    Pozdrawiam, Michal

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.
  • aptur
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3837

Zamieszczone przez mikie_001
    Czesc,

W kolejnosci powstawania:
    1 i 7 najbardziej mi się podobają. Zdjęcie nr 2 IMO najsłabsze. Wygląda jakby zbyt mocno było pojechane shadows/highlights. Generalnie las to się trudno fotografuje.

Komentarz

• bruckner
      Początki nałogu
      • 2006
      • 275

2 i 7 super... jest klimat o ile 2 nie było bardzo modyfikowane w PSie lub innych programach.
      pozdrawiam

Fotki Digart
      FOTOblog

Komentarz

• mikie_001
        Coś już napisał
        • 2005
        • 75

Zamieszczone przez bruckner
        o ile 2 nie było bardzo modyfikowane w PSie lub innych programach.
        Nie byla
        szara polowka + polar i szeroki kadr zrobily swoje.....
        Pozdrawiam, Michal

Komentarz

• uzależniony
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 38

1 i 7 SUPER, opłacało się wstać o 4.30
          Canon 20d Sigma 70-200 f/2.8 Tamron 17-50 f/2.8 Canon 50 f/1,8 ...
          / /

Komentarz

• fret
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1503

Polar? Ciekawe. Co on dal konkretnie na tym zdjęciu? Na jaki efekt go kręcileś?

Komentarz

• mikie_001
              Coś już napisał
              • 2005
              • 75

Zamieszczone przez fret
              Polar? Ciekawe. Co on dal konkretnie na tym zdjęciu? Na jaki efekt go kręcileś?
              glownie po to, aby zliwidowac odblaski na pojawiajacej sie zieleni i wyeksponowac kolor na etapie naswietlania klatki a nie postporcessingu i nieco przedluzyc czas naswietlania, choc i tak dalem ciala na tym zdjeciu, bo nie przymknalem przyslony.
              Wszystkie powyzsze zdjecia sa robione z polarem, a czesc jeszcze dodatkowo z polowka.
              Pozdrawiam, Michal

Komentarz

• Paenka
                Uzależniony
                • 2008
                • 727

Hahah no właśnie wg mnie 2 jest rewelka! Kojarz mi się z taka bajką o różowych słooniach..mmm...piękne foto.
                1 jakaś taka surowizna ;/
                4. Troszkęjak dla mnie za ciemna
                5. troche płaska przez tę szarość na korze
                7. klimat jak w 2, rowniez mi się bardzo podoba
                Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• fotokor1
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 373

gratuluję poranka - wspaniały
                  pozdrawiam
                  Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• Mac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2063

No to mam ochotę się wybrać do puszczy...może w najbliższy weekend.
                    Zdjęcia dobre.
                    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• djcargo
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 353

ostatnie foto najlepsze
                      Regulamin pkt 8.

Komentarz

• m_o_b_y
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1095

[QUOTE=mikie_001;468208]Czesc,

Bardzo fajne zdjęcia.
                        A jakim aparatem i jakim szkiełkiem robiłeś ?
                        Pozdrówka
                        m_o_b_y
                        --------------------------------------------------------

Komentarz

• akustyk
                          gajowy
                          • 2004
                          • 12226

te z wnetrza lasu wydaja sie za mocno naciapane polowkami, przez co dol sie "zaswiecil". w tych zewnetrznych, jak na moj smak, za duzo kombinowania Shadow-Highligh albo podobnymi narzedziami. nie wytykajac palcami, ale na tym ostatnim zdjeciu niebo jest tonalnie ciemniejsze niz swiatlo rozkladajace sie na kepkach przy brzegu. a w rzeczywistosci taka ekspozycja PD rogu wymagalaby przejarania lub prawie przejarania nieba.

te zdjecia z zewnatrz maja ladne kadry. no i fajne swiatlo bylo
                          www albo tez flickr

Komentarz

• ewa_olsztyn
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 311

Miałeś ogromny potencjał, ale mam wrażenie, że nie wykorzystałeś go w pełni. Pomarudzę nad Twoimi zdjęciami, ja w ogóle marudna jestem, może Ci się trochę przyda, a jak nie - na pewno nie zaszkodzi. Tak czy siak - piszę jako wyrobiony odbiorca sztuki i całkowity amator w fotografii.

1. Na moje oko - za szeroko. To co się dzieje w środku kadru jest najciekawsze i najlepiej oświetlone, ciemne powierzchnie lasu na krawędziach niczego nie wnoszą.
                            2. Tu też zyskałbyś kadrując nieco mniej szeroko. Zainteresowałabym się tym bezlistnym drzewem na prawym brzegu. Poza tym - zdjęcie wydaje się przeostrzone.
                            3. Tu należałoby zrezygnować z ciemnych drzew po lewej a skupić się bardziej na prawo, z poprzednich kadrów wynika, że było na czym
                            4. Bardzo trudny kadr, duży bałagan twórczy Matki Natury Nie wygrałeś z nim, ale też i niewielu znam takich, którzy by w tych warunkach wygrali. Zrobiłeś co się dało...
                            5. Tu podobnie, chociaż bałagan nieco mniejszy, ale nie zachwyca..
                            6. Z leśnej trójki to mi się najbardziej podoba, chociaż należałoby zrobić coś z tą gałęzią wdzierającą się w kadr z prawej.
                            7. To mi się podoba najbardziej, chociaż ciachnęłabym z lewej wzdłuż linii dzielącej suche i zielone drzewko oraz z góry - nad czubkami sosen. Zobacz Mikie, jakim pięknym tematem było to drzewo. Jak będziesz tam jeszcze raz - pochodź przy nim.

Reasumując - piękny poranek, co widać na zdjęciach. Masz dobre oko i mam nadzieję, że nam jeszcze coś stamtąd pokażesz
                            Pozdrawiam Cię serdecznie.

PS: Awatar symbolizuje lub oddaje jakąś część naszej osoby. Obejrzałam. Masz jeszcze jakieś..?

Komentarz

• mikie_001
                              Coś już napisał
                              • 2005
                              • 75

Bardzo dziekuje za zainteresowanie moimi zdjeciami
                              doceniam czas ktory poswieciliscie na napisanie wszelkich uwag i komentarzy!

Zamieszczone przez m_o_b_y
                              A jakim aparatem i jakim szkiełkiem robiłeś
                              5D + 24-105

Zamieszczone przez akustyk
                              te z wnetrza lasu wydaja sie za mocno naciapane polowkami, przez co dol sie "zaswiecil". w tych zewnetrznych, jak na moj smak, za duzo kombinowania Shadow-Highligh albo podobnymi narzedziami. nie wytykajac palcami, ale na tym ostatnim zdjeciu niebo jest tonalnie ciemniejsze niz swiatlo rozkladajace sie na kepkach przy brzegu. a w rzeczywistosci taka ekspozycja PD rogu wymagalaby przejarania lub prawie przejarania nieba.
                              te zdjecia z zewnatrz maja ladne kadry. no i fajne swiatlo bylo
                              Zamieszczone przez ewa_olsztyn
                              Miałeś ogromny potencjał, ale mam wrażenie, że nie wykorzystałeś go w pełni. Pomarudzę nad Twoimi zdjęciami, ja w ogóle marudna jestem, może Ci się trochę przyda, a jak nie - na pewno nie zaszkodzi. Tak czy siak - piszę jako wyrobiony odbiorca sztuki i całkowity amator w fotografii.
                              Dziekuje za konstruktywna krytyke - po to te zdjecia tu trafily, abym mogl przeczytac przede wszystkim o bledach i "rooms for imrovement", wcielic w zycie i zrobic lepsze.

Zamieszczone przez ewa_olsztyn
                              PS: Awatar symbolizuje lub oddaje jakąś część naszej osoby. Obejrzałam. Masz jeszcze jakieś..?
                              od przodu, rowniez z okularami
                              Pozdrawiam, Michal

Komentarz

Pracuję...