Miło jest zakładać nowy temat, a jeszcze przyjemniej jeśli znajdzie się ktoś kto pomoże.
Pytanie jest następujące szukam tańszych "zamienników" produktów tej firmy: http://www.sunbounce-usa.com/products.html Chodzi mi o duże ale przenośne (łatwe w transporcie, plener) ekrany tego typu, jeśli ktoś coś wie na ten temat, będe bardzo wdzięczny, pozdrawiam, Marcin.
Reflektory, ekrany, blendy....
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
W realu widziałem ostatnio maty odbijające światło na podszybie do samochodu, takie na cała szybę, za jedyne 5,99 zł
-
-
To był żart, bo może jako super profesjonalna blenda to się to nie sprawdzi.
No ale biorąc pod uwagę cenę, 6 zł, to nie dużo. A do tego powierzchnia tej maty jest dosyć duża, jest ona elastyczna i łatwo składa się do małych rozmiarów. Jest też dwustronna, srebrna i czarna.
Można ją też łatwo przyciąć, dopasować do naszych upodobań.
Jak dla mnie to doskonała alternatywa do mat sprzedawanych na allegro po 60 - 90 zł. Może z jednym wyjątkiem, spotkałem tylko srebrne.Komentarz
-
kupiłem chyba 10 rożnych mat samochodowych, skuszony ceną mogę powiedzieć jedno są do du#y - lepiej styropian albo tekturę owinąć folia albuminową - ale to tylko pół środek osobiście korzystam z "podróbek" www.adorama.com - jakosć światła i wykona bardzo przyzwoita a ceny rewelacyjne !!!To był żart, bo może jako super profesjonalna blenda to się to nie sprawdzi.
No ale biorąc pod uwagę cenę, 6 zł, to nie dużo. A do tego powierzchnia tej maty jest dosyć duża, jest ona elastyczna i łatwo składa się do małych rozmiarów. Jest też dwustronna, srebrna i czarna.
Można ją też łatwo przyciąć, dopasować do naszych upodobań.
Jak dla mnie to doskonała alternatywa do mat sprzedawanych na allegro po 60 - 90 zł. Może z jednym wyjątkiem, spotkałem tylko srebrne.Komentarz
-
Próbował ktoś zrobić blendę z koca ratowniczego? W aptece można kupić za ok 10zł, powierzchnia 210x160cm. Po naklejeniu na karton czy styropian nie będzie to zbyt mobilne, ale dla amatora do warunków domowych może wystarczyć.Komentarz
-
No dobra, a jak wypadają one w porównaniu z tanimi blendami z allegro?kupiłem chyba 10 rożnych mat samochodowych, skuszony ceną mogę powiedzieć jedno są do du#y - lepiej styropian albo tekturę owinąć folia albuminową - ale to tylko pół środek osobiście korzystam z "podróbek" www.adorama.com - jakosć światła i wykona bardzo przyzwoita a ceny rewelacyjne !!!
Bo przyznam że zapomniałem napisać "wydaje mi się", bo nie próbowałem, z folią
naklejaną i owszem, ale to co innego.Komentarz
-
Komentarz
-
Oglądałem ostatnio podcasty tejada photography i gośc między innymi wozi taki kocyk żeby do sciany taśmą podlepić i ma ładną dużą powierzchnie odbijającąPróbował ktoś zrobić blendę z koca ratowniczego? W aptece można kupić za ok 10zł, powierzchnia 210x160cm. Po naklejeniu na karton czy styropian nie będzie to zbyt mobilne, ale dla amatora do warunków domowych może wystarczyć.Komentarz
-
A może ktoś wie z jakiego rodzaju materiału można zrobić blendę białą, żeby była elastyczna i nie niszczyła się tak szybko jak karton, no i mozna było ją składać. Chodzi mi jedynie o materiał bo stelaż to sobie juz jakoś zakombinuję.
Myślałam o ceracie winylowej no ale nie wiem jak to z odbijalnością czegoś takiego, okładka od teczki jakiejś może? Jaka to musi być powierzchnia? Gładka, porowata?
Przepraszam jeśli to offtopic trochę
Tzn. tak teoria mówi
o praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj sięKomentarz
-
Jak gładka będzie odbijać w bardziej skupionym stanie a jak porowata to swiatło bardziej rozproszone ale i moć większa potrzebna...Komentarz
Komentarz