Białe fotki w 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bialy94

Białe fotki w 350D

Witam!
    Cos niedobrego dzieje się z moim 350D. mianowicie jedna na jakies 70 klatek zrobionych z wbudowana lampa jest kompletnie przeswietlona, niemal biała. Wszystkie zdjęcia sa robione z tymi samymi ustawieniami w tybie M lub Av. Jaka może być tego przyczyna?
  • Fan nr 1
    Początki nałogu
    • 2005
    • 284

Nie miga Ci wówczas nastawa czasu 200. Może ze względu na użytą przesłonę czas potrzebny do wykonania poprawnie naświetlonego zdjęcia jest krótszy od czasu synchronizacji z lampą tzn 200
    Moja galeryjka na CB

Komentarz

• zajec3
      Bywalec
      • 2006
      • 104

tez tak z raz mialem , ale zrobilem drugie i bylo git , kazdy ma prawo do błędu :P 350d tez :PP

Komentarz

• bialy94

Zamieszczone przez Fan nr 1
        Nie miga Ci wówczas nastawa czasu 200. Może ze względu na użytą przesłonę czas potrzebny do wykonania poprawnie naświetlonego zdjęcia jest krótszy od czasu synchronizacji z lampą tzn 200
        nie miga mi 200. Zdjecie robie w trubie M. Powiedzmy z czasem 60. i wychodzi biale, zrobie kolejne z dokładnie tym samym ustawieniem i jest ok...
        Moze to blad TTL i sila blysku jest zbyt duza...
        Dawniej nie mialem takiego problemu wogole mimo ze robilem duzo zdjec. a ostatno zrobilem np jakies 200 zdjec na imprezie, z czego 6 bylo totalnie przesw.

Komentarz

• zajec3
          Bywalec
          • 2006
          • 104

nie jestem mocny w tym temacie ale moze aparat siłe błysku dobiera akurat korzystajac z jakiegos ciemnego punktu na ktory np Af sie ustawil ? a przy kolejnym zdjeciu juz inaczej?

Komentarz

Pracuję...