Serwis Tokina

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • magik83
    Dopiero zaczyna
    • 2004
    • 29

Serwis Tokina

Witam.

Niestety w mojej Tokinie 12-24 zacina sie przyslona. Gwarancja sklepowa obejmowala rok, jednak znalazlem karte gwarancyjna producenta w srodku na 3 lata.

W zwiazku z tym poszukuje autoryzowanego serwisu Tokina. Jednak chyba najblizszy znajduje sie az w niemczech. Mam nadzieje, ze naprawia mi szkielko szybko i bezplatnie.

Moze mial ktos do czynienia z serwisem Tokiny?

Bardzo prosze o szybka pomoc, poniewaz czas urlopowy sie zbliza a szerokiego kata w torbie brak.
    GG: 1643243 (niewidoczny)
  • michalab
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1580

Wiem, że nie odpowiadam na Twoje pytanie, ale może pomogę.

Jeśli kupowałeś jako osoba fizyczna to skorzystaj z
    odpowiedzialności sprzedawcy za zgodność z umową ustawowo trwa ona dwa lata, a i warunki daje dla konsumenta lepsze niż większość gwarancji.
    Jeśli kupowałeś w związku z prowadzeniem działalności gospodarczej to jest jeszcze rękojmia - też ustawowo dwa lata.
    Konkretne artykuły:
    http://canon-board.info/showthread.p...266#post331266

Naprawdę warto korzystać.

Zdarza się, że sprzedawcy udają, że nie wiedzą o co chodzi (raczej jednak wiedzą), wtedy pomaga przedstawienie roszczeń na piśmie, z powołaniem się na konkretne artykuły.
    Zapraszam

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Oficjalny serwis europejski:

Polski dystrybutor (posiada również własny serwis, niestety nie wiem w jaki sposób realizowane są tam gwarancje):
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

Odświeżę temat.
        Obecnie obiektywy Tokiny serwisuje Fotoserwis A.B Kadeja, mieszczący sie w Krakowie, przy ul. Czapskich 1

Naprawa standardowej bolączki, czyli zacinającej się przysłony (mityczna "tasiemka" :-D), kosztuje 200 zl i trwa około tygodnia (plus wysyłka w dwie strony).

Komentarz

• iktorn92
          Uzależniony
          • 2007
          • 605

Trwa nawet krocej ale trzeba sie z chlopakami dogadac Naprawde polecam ten serwis rzeczowo i szybko !

EDIT: MIgomex zawsze wysyłał na czapskich tokiny wiec to chyba oficjalny serwis od zawsze
          Flickr
          Portfolio Ślubne

Komentarz

• Pawlo
            Coś już napisał
            • 2006
            • 57

Odswieze temat. Tasemka mi padla w 2008 roku, wyminili w Fotoserwis i chulalo. Po roku zaczely sie znow dziac jaja, powyzej f5,6 body wywalalo blad Err99 i blokowala sie czasami przeslona... az do przedwczoraj. Znowu tasiemka

Dzwonilem przed chwila do serwisu Kadeja i NIE MA tasiemek i nie wiadomo czy wogole beda. Mam dzwonic za miesiac i zapytac jak wyglada dalej sytuacja, ale nic nie obiecuja.

Moze ktos z Was ma dostep do takich czesci, bo w tym momencie to najlepiej zmienic obiektyw jesli nie ma juz mozliwosci serwisowania Tokiny.

Chyba ze ktos wie gdzie beda mieli takie tasemki w innym serwisie
            Ostatnio edytowany przez Pawlo; 5545.
            Moje graty...

Komentarz

• lukaszlada
              Coś już napisał
              • 2008
              • 71

Miałem okazje niedawno kupić obiektyw tokiny 80-200/2.8 z uszkodzonym autofocusem Dzwoniłem o koszty naprawy i niestety nie ma części do niego...

Komentarz

• MacGyver
                Cenzor
                • 2006
                • 7043

Zamieszczone przez Pawlo
                Chyba ze ktos wie gdzie beda mieli takie tasemki w innym serwisie
                Raczej nie. Zadzwoń do Migomexu, może oni pomogą (swego czasu mieli pojedyncze części do różnych szkieł)
                Zamieszczone przez lukaszlada
                Miałem okazje niedawno kupić.....
                Noooo, prawdziwa okazja.... zachciało się Zosi jagódek, cie choroba ;-)
                .....obiektyw tokiny 80-200/2.8 z uszkodzonym autofocusem Dzwoniłem o koszty naprawy i niestety nie ma części do niego...
                Było najpierw poczytać forum. Cżęści do nieprodukowanych obiektywów Tokiny nie było, nie ma i nie będzie:
                http://canon-board.info/showthread.php?t=41211

Komentarz

• Cichy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 7450

Zamieszczone przez michalab
                  Jeśli kupowałeś jako osoba fizyczna to skorzystaj z
                  odpowiedzialności sprzedawcy za zgodność z umową ustawowo trwa ona dwa lata, a i warunki daje dla konsumenta lepsze niż większość gwarancji.
                  Jeśli kupowałeś w związku z prowadzeniem działalności gospodarczej to jest jeszcze rękojmia - też ustawowo dwa lata.
                  Konkretne artykuły:
                  http://canon-board.info/showthread.p...266#post331266

Naprawdę warto korzystać.
                  Sprzedawca nie odpowiadał i nigdy nie będzie za awarię sprzętu która przydarzyła się po roku użytkowania. Nie wprowadzaj w błąd. Niezgodność towaru z umową - jeśli obiektyw posiadał wadę w dniu wydania towaru.
                  O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• krzysiek29
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 189

Poszukam fotek takiej T12-24 po wymianie w/w taśmy w tym serwisie w Krakowie. Strach pomyśleć jak wygląda w środku jeśli na zenątrz otwierali ją w tak "profesjinalny sposób"
                    pozdrawiam Krzysiek

Komentarz

• dinderi
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 3028

Zamieszczone przez Pawlo
                      Moze ktos z Was ma dostep do takich czesci, bo w tym momencie to najlepiej zmienic obiektyw jesli nie ma juz mozliwosci serwisowania Tokiny.
                      Czy móglbys zrobic foto tej tasiemki i wrzucić link do 100%
                      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• ulver
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 29

.. i mnie dotknęła nieszczęsna tasiemka, migomex odsyła na czapskich, ci rozkładają ręce, gdyby ktoś miał trop jak się z tym uporać proszę o pomoc.

pzdr
                        ulver

Komentarz

• dinderi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3028

Ponawiam prośbe, czy ktoś może wkleić (linka podac) 1:1 zdjęcie tej tasiemki?
                          Nie wierze, że tego sie nie da czymś zastąpić.

A może ktoś, po cenie złomu, chce się pozbyć tego obiektywu z uszkodzona tasiemką?
                          Ostatnio edytowany przez dinderi; 28157.
                          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• dinderi
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 3028

Jestem na 100% pewnien, że dam rade to naprawić.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Pawlo
                              Coś już napisał
                              • 2006
                              • 57

Zamieszczone przez dinderi
                              Czy móglbys zrobic foto tej tasiemki i wrzucić link do 100%
                              jak ja gdzies znajde (stara) to dam zdjecie.
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              p.s a co oni robia jesli mam obiektyw na gwarancji ?? tez odesla z kwitkiem czy wymienia na nowy??
                              Ostatnio edytowany przez Pawlo; 5545. Powód: Automerged Doublepost
                              Moje graty...

Komentarz

Pracuję...