PILNE! problem z eosem 5D

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nooobik

PILNE! problem z eosem 5D

Hejka!

Dzisiaj rano dostałem pocztą eosa 5D razem z 24-70 f/2.8 i 70-200 f/2.8 IS USM. Wkładam kartę pamięci. Włącza się wszystko działa fajnie... no to biorę się za instrukcję bo nie chcę niczego zepsuć. i tu zaczęły się schody

Siedzę nad nim już cały dzień i przy każdym zdjęciu aparat wydaje ten wkurzajacy dźwięk! To już mnie doprowadza do szału, próbuję to wyłączyć od rana i NIC. w instrukcji nic o tym nie piszą, strasznie mnie to denerwuje. Tak samo nie mogłem znaleźć żadnych informacji o tym jak włączyć podgląd na telewizorku z tyłu. Trzeba patrzeć przez okienko a na telewizorku mi bardziej odpowiada.

Szczerze mówiąc nie spodziewałem się przy sprzęcie za tyle pieniędzy takiego braku profesjonalizmu i tak nielogicznego menu - NIC NIE MOŻNA ZNALEŹĆ. Jeżeli tylko mój model tak ma to go oddam i kupię np. alfę, podobno jest bardzo dobra. W każdym razie chciałbym wiedzieć jak się to ustawia bo może to jest tylko kwestia przyzwyczajenia.

Prooooooooszę pomużcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS: Jak włączyć funkcję face-detection?
    Ostatnio edytowany przez Gość; 11339. Powód: Automerged Doublepost
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Nie troluj

Komentarz

• Toffic
      Bywalec
      • 2005
      • 235

kup se lepiej pistolet
      Fotografia

-

Komentarz

• marekb
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2273

troll

Komentarz

• Fan nr 1
          Początki nałogu
          • 2005
          • 284

Co do wyłączenia uporczywego dzięku przy wykonywaniu zdjęć to wystarczy wyciągnąć baterię. Niestety problem ten powróci po ponownym założeniu baterii więc najlepiej po prostu walnąć nim o ziemię. Co do podglądu na telewizorku proponuję przewiercić body centrycznie do osi optycznej bagnetu wiertarą z końcówką no wycinania okrągłych otworów, czyli taką wyżynarką ( najlepiej coś o śrenicy około 5 cm). Wówczas na ekranie pojawi ci się podgląd sceny . Zabieg ten powinien też wyeliminować denerwujący cię dźwięk
          Moja galeryjka na CB

Komentarz

• FOTOGRAF
            Uzależniony
            • 2005
            • 762

Zamieszczone przez nooobik
            Hejka!

Dzisiaj rano dostałem pocztą eosa 5D razem z 24-70 f/2.8 i 70-200 f/2.8 IS USM. Wkładam kartę pamięci. Włącza się wszystko działa fajnie... no to biorę się za instrukcję bo nie chcę niczego zepsuć. i tu zaczęły się schody

Siedzę nad nim już cały dzień i przy każdym zdjęciu aparat wydaje ten wkurzajacy dźwięk! To już mnie doprowadza do szału, próbuję to wyłączyć od rana i NIC. w instrukcji nic o tym nie piszą, strasznie mnie to denerwuje. Tak samo nie mogłem znaleźć żadnych informacji o tym jak włączyć podgląd na telewizorku z tyłu. Trzeba patrzeć przez okienko a na telewizorku mi bardziej odpowiada.

Szczerze mówiąc nie spodziewałem się przy sprzęcie za tyle pieniędzy takiego braku profesjonalizmu i tak nielogicznego menu - NIC NIE MOŻNA ZNALEŹĆ. Jeżeli tylko mój model tak ma to go oddam i kupię np. alfę, podobno jest bardzo dobra. W każdym razie chciałbym wiedzieć jak się to ustawia bo może to jest tylko kwestia przyzwyczajenia.

Prooooooooszę pomużcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
            PS: Jak włączyć funkcję face-detection?
            HEHE JAK SIE NASMIALEM, CALY MONITOR OPLULEM
            Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• Mutt
              Początki nałogu
              • 2006
              • 252

1) wymontuj migawkę - ie bedzie dźwięku
              2) wymontuj matryce i ekranik - będziesz miał obraz prosto z obiektywu
              Instagram

Komentarz

• marekb
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2273

Zamieszczone przez Mutt
                1) wymontuj migawkę - ie bedzie dźwięku
                2) wymontuj matryce i ekranik - będziesz miał obraz prosto z obiektywu
                nie migawke tylko zwierciadełko

Komentarz

• DigiFoto
                  Dopiero zaczyna
                  • 2006
                  • 44

http://ftp.de.sinuspl.net/pub/docs/k...acja_troli.htm

Komentarz

• fotokor1
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 373

proszę nie rób tego co proponuje Fan nr 1 , przyślij tę puszkę do mnie ja zniosę wszelkie jej niedogodności i będę happy
                    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• MARANTZ
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 928

Ja takie wypowiedzi lubię nazywać po imieniu. Do naszego forum dorwał się pewnie jakiś DEBIL mający Sony. Co mnie o tyle nie dziwi bo kto normalny kupuje Sony!! :/
                      FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• qwerty1237
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 240

Sluchaj proponuje wymiane ty mi dasz ten zlom 5D a ja ci kopsne mojego IXUSA. Tam masz stabilizacje obrazu, podglad na zywo, robi rasowe pstryk przy zdjeciu i programy tematyczne jak np. dzieci, akwarium itd... To jak robimy interes??? Mowie powaznie... Aaa i face-detection tez jest w standarcie...
                        D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Komentarz

• nooobik

Sony... gdzieś widziałem zdjęcie tej alfy z komunikatem, że aparat się przegrzał.

Miałem ochotę coś głupio-śmiesznego napisać, w ogóle marny dzień... zarysowałem sobie ostro szkiełko - dwie długie rysy i to jeszcze tylna soczewka w 100mm macro USM
                          Sluchaj proponuje wymiane ty mi dasz ten zlom 5D a ja ci kopsne mojego IXUSA. Tam masz stabilizacje obrazu, podglad na zywo, robi rasowe pstryk przy zdjeciu i programy tematyczne jak np. dzieci, akwarium itd... To jak robimu interes??? Mowie powaznie...
                          Jasne, jutro wyślę DHLem
                          Ostatnio edytowany przez Gość; 11339. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• marekb
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2273

nooobik,co za łoś kupuje takie drogie szkła do macro żeby je rysować...??

Komentarz

• yogi-bear
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 366

nie karmić trola!

Komentarz

Pracuję...