Zakup Canon 24-70/2.8 L

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArturBonoVox
    Uzależniony
    • 2007
    • 684

Zakup Canon 24-70/2.8 L

Witam serdecznie,

Szykuje sie do zakupu obiektywu 24-70/2.8 L. Obiektyw na pewno kupuje w Polsce. Nowy na gwarancji. Teraz pytania: Gdzie warto go kupic, zeby moc spokojnie przetestowac (Wroclaw i okolice, preferowane)? Jak to jest z data produkcji 2006. Czy rzeczywiscie wczesniejsze produckje byly bardziej felerne? Na co zwrocic uwage przy zakupie? Dziekuje.
  • Arche121
    Początki nałogu
    • 2006
    • 288

ja osobiście kupowałem od Tommiego z allegro (ŁÓDZ)przy okazji targów foto-video-polecam tego sprzedawce-w razie kłopotów wymieni Tobie na nowe szkło.
    Nie zauważyłem żadnych kłopotów z wyżej wymienionym obiektywem działa jak trzeba to w końcu elka:wink:

Komentarz

• ArturBonoVox
      Uzależniony
      • 2007
      • 684

Wpisalem tommi na allegro i konto zawieszone. Jak wpisac?

Komentarz

• orte
        Bywalec
        • 2006
        • 172

Zamieszczone przez ArturBonoVox
        http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=321818

Komentarz

• hofi66
          Początki nałogu
          • 2005
          • 290

tommy_j

Kupiłem to szkło, potem pojechałem i wybrałem inne (wszystko w fotoit - www.fotoit.pl ). Na 2.8 trochę mydli z 20D. W końcu odesłałem do sklepu i wziąłem 35 1.4L. Teraz jest po prostu bajecznie, po każdej focie gębusia się śmieje! Moja żona, która bacznie przygląda się moim "wyczynom" stwierdziła, że zdjecia z 35L są po prostu trójwymiarowe. Nie wspomnę, co będzie, jak to podepnę docelowo do 5D. Wszystko zależy, jakie masz wymagania. Moja L-ka 70-200 2.8 pracuje lepiej niz to 24-70 (jeśli chodzi o ostrosć). Miałem 70-200 f/4L i mam 17-40 f/4L. Jednak ta L-ka 24-70 nie jest rewelacją na pełnej dziurze. Radzę potestować, bo ja robiłem to 3 tygodnie, w sklepie nawet z laptopem
          Ostatnio edytowany przez hofi66; 1178.
          Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Komentarz

• ArturBonoVox
            Uzależniony
            • 2007
            • 684

Potrzebuje swietne szklo. Bede ja uzywal do robienie pieniezkow. Sluby, portrety, etc. Planuje dac do 4700 zl. Wiec zalezy mi na jasnym szkle, uniwersalnym. Wydaje sie byc nr 1. Myle sie?:P

Komentarz

• hofi66
              Początki nałogu
              • 2005
              • 290

Potrzebuje swietne szklo. Bede ja uzywal do robienie pieniezkow. Sluby, portrety, etc. Planuje dac do 4700 zl. Wiec zalezy mi na jasnym szkle, uniwersalnym. Wydaje sie byc nr 1. Myle sie?:P
              Powiem tak, jak to napisali kiedyś przede mną w wątku na temat 35L - to szkło warte jest każdych pieniędzy, nie będziesz żałował. W fotoit dałem za nie właśnie 4700 (tak się dogadałem, paragon).

http://canon-board.info/showthread.php?t=9330

Tu sample --> http://www.flickr.com/groups/27449914@N00/pool/

P.S.
              I zapomniałem dodać - nie podpinajcie przy zakupie 24-70 stałek typu 35L, 85L 135L i 85 1.8. Jak tak zrobiłem i już nie chce zoomów Taka możliwość jest w fotoit.

Komentarz

• ArturBonoVox
                Uzależniony
                • 2007
                • 684

Wiem, ze stalka to stalka. Ale potrzebuje szkla uniwersalnego, szybkiego. Wiesz, ze na uroczystosciach nie ma czasu na zmiany. I przypominam mam 4700 zl. To jak ?

Komentarz

• hofi66
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 290

Wiem, ze stalka to stalka. Ale potrzebuje szkla uniwersalnego, szybkiego. Wiesz, ze na uroczystosciach nie ma czasu na zmiany. I przypominam mam 4700 zl. To jak ?
                  Ja też kupiłem pod śluby i jeszcze z 4700zł mogę odzyskac 580 w cashbacku
                  Jak podepniesz na ff, to nie będziesz zdejmować, piękny bokeh na szerokim, niespotykany wręcz, szybkość, kolory ... Podobno 24-70 lepiej się spisuję na 5D ale przy moim 20D średnio. A 35L - ma min odległość ostrzenia 30 cm, więc do swoim celów możesz też wykorzystać. Ja myślę trochę "do przodu", więc wybrałem właśnie to, a jak miałem 24-70, to ciągle mi coś nie pasowało, ciągle testowałem i próbowałem się przekonać ... i nic. Choć pewnie są inni zadowoleni.

Komentarz

• ArturBonoVox
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 684

Musze przyznac, ze metlik juz mam niezly. Rozwazam jescze jedna opcje. Canon 17-40/4.0 L, 50/1.8 II, 85/1.8. Czy taki zestaw daje optimum dzialania: sluby. komercja, portrety, etc? Jeszcze troche i tworki :P

Komentarz

• marekb
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2273

Musze przyznac, ze metlik juz mam niezly. Rozwazam jescze jedna opcje. Canon 17-40/4.0 L, 50/1.8 II, 85/1.8. Czy taki zestaw daje optimum dzialania: sluby. komercja, portrety, etc? Jeszcze troche i tworki :P
                      ja mam własnie 17-40 i 50/1.4 i zamawiam 24-70 tylko dlatego że w ciemnych kosiołach męczarnia, tamron 28-75 czasem pomagał ale AF czasem łapał nie tam gdzie trza. sprzedaje 17-40 bo ciemny jest. a na cropa do koscioła -zwłaszcza małego - 24-70 też mozesz miec ciasno...jeszcze bardziej żem ci namotał...:/

Komentarz

• ArturBonoVox
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 684

Panie i Panowie, ide do pracy. Moze tworki poczekaja:P Co wybrac?

Komentarz

• hofi66
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 290

Panie i Panowie, ide do pracy. Moze tworki poczekaja:P Co wybrac?
                          Ten wariant II też ma sens, choc zamiast 50 1.8 to może tansza wersję 35 f/2. 17-40+lampa - to sprawdzony zestaw, 85 1.8 piekne portrerty - lepszy w tej kwestii od 24-70 i na ciemność 35 f/2 za 1 tys.

Zamieszczone przez marekb
                          tamron 28-75 czasem pomagał ale AF czasem łapał nie tam gdzie trza.
                          właśnie testowałem w kościele i w domu 24-70L i czasem bywało, że af na 20D nie trafił tam, gdzie trzeba Dlatego się wkurzyłem i mam 35L. Inne L-ki z moim body pracują ok, więc to nie problem kalibracji. Widzę, że, podobnie jak ja, masz 17-40 więc do niej domów 35L - doznasz szoku jakościowego, a później na FF bedzie to podstawowe szkło
                          Ostatnio edytowany przez hofi66; 1178. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• adalbert
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 353

może ten link pomoże Ci podjąć decyzję
                            http://www.pbase.com/lemonbase/image/54787437/original

Komentarz

• Picia
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 337

35L pojechało w tym teście po innych szkłach
                              jednka stałka to stałka

Komentarz

Pracuję...