Opinia o obiektywie do Eos 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sali128
    Bywalec
    • 2006
    • 195

Opinia o obiektywie do Eos 350D

Witam!!

Mam pytanko co sądzicie o firmowym dodawanym do Eos350D obiektywie Canon??(jestem początkujący)
  • Zodiakalny Rak
    Początki nałogu
    • 2006
    • 411

Zamieszczone przez sali128
    Witam!!

Mam pytanko co sądzicie o firmowym dodawanym do Eos350D obiektywie Canon??(jestem początkujący)
    Zaraz Cię zjedzą - szukaj zanim zapytasz:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=7570
    z pozdrowieniami

Komentarz

• sali128
      Bywalec
      • 2006
      • 195

Dzięki wielkie,z tego wynika,że nie jest aż taki zły

Komentarz

• Zodiakalny Rak
        Początki nałogu
        • 2006
        • 411

re

Dzięki wielkie,z tego wynika,że nie jest aż taki zły
        Zależy jak i do czego używasz - potrzebujesz?!? Przykmnięty nieco do 5,6 - 8 robi niezłe fotki. Widziałem na CB fotki robione KITem i naprawdę nie było się czego wstydzić - nawet fotki macro. Dodatkowo masz możliwość dokupienia taniego polara kołowego za c.a. 100 pln więc do krajobrazów / pejzaży jak najbardziej ... do momentu kiedy nie kupisz sobie czegoś lepszego. Zawsze wszyscy na CB doradzają aby go zostawić do tych celów jako "szeroki kąt". Co również mam miejsce i w moim przypadku. :wink:

Pozdrawiam,
        z pozdrowieniami

Komentarz

• gietrzy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 5727

Witam!!
          Całkiem niezły kit, jak za tą cenę. W wersji USM (z 350D) nie budzi małych dzieci.
          the silence is deafening

Komentarz

• sali128
            Bywalec
            • 2006
            • 195

Zodiakalny Rak: "Dodatkowo masz możliwość dokupienia taniego polara kołowego za c.a. 100 pln więc do krajobrazów / pejzaży jak najbardziej(..)"

Możesz mi wyjaścnić co moge dokupić,tak,że bym wiedział,bo jestem nowy i nie rozumeiem tego zdania ...Ale czasem nie chodziło Ci o jakiś filtr??

Pozdrawiam

Komentarz

• MacGyver
              Cenzor
              • 2006
              • 7043

sali128: polarek = filtr polaryzacyjny, w przypadku tego KIT-a średnica 58 mm. Jak chcesz focić landszafty to dość podstawowa sprawa
              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Zodiakalny Rak
                Początki nałogu
                • 2006
                • 411

re: filtr polaryzacyjny kołowy (koniecznie)

Zamieszczone przez MacGyver
                sali128: polarek = filtr polaryzacyjny, w przypadku tego KIT-a średnica 58 mm. Jak chcesz focić landszafty to dość podstawowa sprawa
                Troche więcej tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Filtr_(fotografia) .

EDIT: było troche o tym: http://canon-board.info/search.php?searchid=736735

Pozdrawiam,
                z pozdrowieniami

Komentarz

• jajurek
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 160

Na optyczne.pl jest test:

Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.
                  Canon EOS 30D, Canon EOS 400D, EOS 5D; EOS T1i, EOS T2i; EF 17-40/4L, EF 100-300/5.6L, EFS 60/2.8 macro, EF 200/2.8 L II, EF 100-400/4.5-5.6L IS USM, EF 70-200/4 IS L, EF 70-300/4-5.6 IS USM, EF 300/4 L; EF 1.4 Extender, EF 2x Extender, Speedlite 420EX, Speedlite 580EX; "IS is for us old farts with too much shake"(NINAS)

Komentarz

• Mac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2063

Zadziwia mnie zmienność forum, kiedyś na KITa była jazda i jaki to badziew etc. teraz powoli zaczyna się chwalenie tego szkiełka (umiarkowane co prawda). Jeszcze trochę i sam kupię KITa, bo nigdy go nie miałem
                    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Fan nr 1
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 284

Coś w tym jest. Przez ponad rok na forum naczytałem się jaka to z kita straszna kaszana. Po roku czytania forum kupiłem 350d ( z kitem of course) i z niejakim przerażeniem oczekiwałem co też zobacze na tych fotach ( aberacje, komy, beczki , back i front focusy a może mydło ) i co ? I nic. Tym obiektywem da się robić zdjęcia . Generalnie jestem pozytywnie zaskoczony jakością zdjęć z kita bo spodziewałem się totalnego dna. ( oczywiście jest to tylko i wyłącznie moja opinia, wynikająca być może z poziomu oczekiwań)
                      Moja galeryjka na CB

Komentarz

• Mac
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2063

Bo ma forum jest tak, że jeśli ktoś napiszę jakąś opinię i poprze ją jeszcze 2-3-4 osoby, to wszyscy piszą tak samo i jest to prawda objawiona. Po pewnym czasie ktoś o tym samym problemie napisze inaczej i wszystko się zmienia.
                        Ostatnio była moda na CA ale jesień napewno przyniesie wysyp innych ciekawych tematów.
                        EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

Pracuję...