Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Helios 44m-4 vs 44m

Domyślnie Helios 44m-4 vs 44m

Witam. Mam pytanie dotyczące dwóch obiektywów, a mianowicie Helios 44m-4 i Helios 44m, który z tych obiektywów lepiej sprawdzi się po podłączeniu poprzez adapter do lustrzanki Canon Eos 600D ? Jakie są główne różnice między tymi dwoma obiektywami ? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Helios 44m-4 vs 44m

44-2 wersja z 8listkowa przysłoną (taki co ma przednia soczewkę dość głęboko osadzoną) na allegro szaleją z ceną - szukaj na olx bo nie powinien kosztować więcej niż 40-50zł
    Helios 44-2, kopia Biotara CZJ, sample z DSLR. (5138684784) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. takiego szukaj
    Ostatnio edytowane przez salas ; 08-04-2015 o 20:30
    SONY

A jeśli chodzi o te 2 które ja wymieniłem, są gorsze od tego ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez przemek1680 Zobacz posta
    A jeśli chodzi o te 2 które ja wymieniłem, są gorsze od tego ?
    Poszukaj tego, który polecił ci salas. Przerobiłem wszystkie, łącznie w wersjami PK. Jest duży rozrzut jakościowy i możesz źle trafić. Jego realna wartość to jakieś 30-40zł.

Znalazłem ten : http://olx.pl/oferta/zenit-b-helios-...tml#be6507a15a sprzedawca twierdzi iż obiektyw jest w dobrym stanie, cena jak za obiektyw razem z aparatem nie jest zabójcza, więc chyba się na niego zdecyduję, co o tym myślicie ?

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Helios zebra, cena dość przystępna. Możesz spróbować.

Helios 44 58mm f2 zebra

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez przemek1680 Zobacz posta
    Znalazłem ten : Zenit B + Helios 44-2 Dąbrowa GĂłrnicza • OLX.pl (dawniej Tablica.pl) sprzedawca twierdzi iż obiektyw jest w dobrym stanie, cena jak za obiektyw razem z aparatem nie jest zabójcza, więc chyba się na niego zdecyduję, co o tym myślicie ?
    Odbierz osobiście, otwierasz przesłonę i patrzysz pod światło. Jak jest czysto to bierzesz, jak jest grzyb to nie bierzesz. Sprawdź czy przesłona jest sprawna i sucha. Na zdjęciach wygląda że jest ok

Dogadałem się z gościem że wyśle mi go jutro i jeśli coś okaże się nie tak, będę mógł go zwrócić, ale z tego co mówił, to nie ma z nim żadnego problemu.

Uprawnienia umieszczania postów