Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Urwane pokrętło od statywu GIOTTO'S ( śruba m8 )

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Urwane pokrętło od statywu GIOTTO'S ( śruba m8 )

Widze ,ze jesteś estetą.
    Ja uważam ,ze sprzęt ma spełniać swoje zadanie a jak wygląda to rzecz wtórna :lol
    Jak gwint faktycznie jest M8 to takich motylkow jest mnostwo,tylko rozejrzyj sie dobrze-byc moze jest w nawet w fotelu przy ,ktorym siedzisz przy kompie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ropczyce

Na moje szczęście metryczny. Faktycznie jest w fotelu ale gała za duża hehhe.

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Tak przy okazji regeneracji pokręteł...

Po paru latach od zakupu zlasowała mi się rączka od głowicy statywu Velbon Ultra Maxi F i zaczęła się strasznie lepić do wszystkiego. Zapytałem dystrybutora Velbon, czy jest to część zamienna, odpowiedział, że tak, ale całkowity koszt z dostawą wyniósł by mnie ponad 70 zł, więc uznałem to za kiepski dowcip biorąc pod uwagę nędzną klasę tej głowicy. I poruszyłem swoje szare komórki, co z tym zrobić, a to wymagało cofnięcia się do lekcji chemii ze szkoły podstawowej. Tworzywo rączki wyglądało trochę na gumę, trochę na plastik, ale postawiłem na to, że jest to słabo wulkanizowany kauczuk, aby był bardziej przyjemny w dotyku od ebonitu, a lepi się dlatego, że się odsiarczył, więc trzeba spróbować go nasiarczyć, tylko jeszcze nie wiedziałem jak. W pewnym momencie wzrok mój padł na mydło dziegciowe, które akurat było w domu, i przypomniałem sobie, że dziegieć jest mocno zasiarczony, więc umyłem parę razy rączkę tym mydłem, osuszyłem i stwierdziłem, że się lepi znacznie mniej. No więc namydliłem ją porządnie i zostawiłem na prawie dobę. Po umyciu z mydła rączka nie lepi się wcale, zrobiła się jakby twardsza i bardziej śliska, kauczuk się zwulkanizował, pozostały tylko białawe naloty.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Uzależniony

No tak, ohyda - powinienes to pomalowac na czarno...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów