Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Lampa Yongnuo 560 II

Domyślnie Lampa Yongnuo 560 II

Witam,
    Czy mogę prosić o info? Kupiłem kiedyś lampę Yungnuo 560 speedlite II teoretycznie pod nikona d50 i z nim używałem. Czy mogą ją zapiąc bez żadnych konsekwencji do canon 700d? Jest to lampa manualna. Może spowodować jakieś problemy albo awarie w canonie? Będę wdzięczny za info.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Lampa Yongnuo 560 II

Te lampy są zgodne ze wszystkim, na co da się je założyć, nie będzie żadnych problemów.

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

podepne sie pod temat. Mam lampe YN 560 I chcialbym by mi chodz raz blysnela podczas zdjecia moim cannoned d40. Jak to to sie ustawia? Dodam, ze gdy wchodze w menu->Falsh control i probuje wybrac:

albo:
    External flash func. setting albo External flash func setting albo External flash C.Fn seting albo chocby clear ext. flash C.Fn set. to wypisuje mi komunikat: "THis menu cannot be displayed. Incompatibile flash o flash's power is turned off" przy czym lampe mam naladowana, wloczona: (swieci sie diode pilot na czerwono i diode pod nia tez na czerwono, wybrany jest tryb s1)

A moze to jest w ogole niekompatybilna lampa z moim aparatem? Wersja firmaware 1.1.1. Co poradzicie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

To lampa manualna, nic nie ustawiasz z menu aparatu.
    Jak ma się wyzwolić stojąc gdzieś obok aparatu, ustaw ją w S2, oczywiście lampa wbudowana musi błysnąć.

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Dzieki za sugestie. Tryby s1/s2 działają dobrze, lampa błyska tak jak powinna Teraz chce by zadziałał w trybie standardowym czyli M, zamontowany w aparacie.

mam wybrane: tryb M, dioda PILOT swieci sie na czerwono. Lampa zamontowana w aparacie, właczona, naładowana, naciskam spust migawki. Nic. Nie błyska. o czym zapomniałem?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Powinna, jeśli wszystko jest sprawne i styk lampy kontaktuje ze stykiem na stopce aparatu.
    Czy inna lampa na Twoim aparacie działa? Czy ta 560 błyska, gdy zwierasz na jej stopce styk z "blaszką"?

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

fakt.. inna nie działała też. oddałem ja nawet marudzac,ze niekompatybilna i kumpel wzial tamta i sprzedał mi inna. A przeciez wina moze byc po stronie aparatu i tego styku. dzieki za wskazowke. Przetre jeszcze styk w aparacie spirytusem, a jesli po tym nie zadziala oddam na żytnia i tyle.

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

... no i poszedłem na żytnia ale nawet nie chcieli przyjac tej lampy do sprawdzenia z aparatem. Sprawdza tylko czy aparat działa z lampami systemowymi. Słabo trochę. Czy to naprawdę prawdopodobne, że YN 560 nie zadziała w trybie manualnym z d40? Komuś zadziałała na wspomnianej puszce. W trybie M. Pozostałe 2 tryby działaja ale niestety to mnie najmniej interesuje.

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

ciag dalszy tej weryfikacji jest taki, ze canon moj (40d) dziala dobrze z lampami systemowymi. Jest to jednak pewien szok dla mnie. Bede sprzedawal lub wymieniał zatem nieuzywana lampe.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez arturmaksymilian Zobacz posta
    ciag dalszy tej weryfikacji jest taki, ze canon moj (40d) dziala dobrze z lampami systemowymi. Jest to jednak pewien szok dla mnie. Bede sprzedawal lub wymieniał zatem nieuzywana lampe.
    Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Czy ta 560 błyska, gdy zwierasz na jej stopce styk z "blaszką"?
    Oczywiście gdy jest włączona i naładowana?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów