Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Samyang 35 mm f/1.4 AS UMC

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Domyślnie Odp: Samyang 35 mm f/1.4 AS UMC

Cytat Zamieszczone przez inount Zobacz posta
    Według mnie mimo , że amator to a99 z dobrym obiektywem lepiej działa niż canon 5d mark z obiektywm powyzej 6k
    Amator to osoba zajmująca się czymś dla przyjemności i pasji i nie określa osoby o niskim doświadczeniu. Tak więc amator będzie robił dobre zdjęcia sprzętem, który dobrze zna i zna również podstawy fotografii. Dlatego Twoje porównanie jest bardzo nie na miejscu

Przepraszam za informacje odnośnie sony no ale prawda czasem i tak wygląda nawet dla jednostek a nie mas .
    Nie musisz przepraszać, po prostu w fotografii jeszcze niejedną prawdę przerobisz.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta

Nie musisz przepraszać, po prostu w fotografii jeszcze niejedną prawdę przerobisz.
    Dokładnie. Zresztą generalizowanie na temat tego co jest lepsze to zwykła strata czasu, bo każdy kto ma doświadczenie wie co dla niego jest lepsze, a kto go nie ma dopiero tę wiedzę zdobędzie i musi wyciągnąć wnioski z własnych doświadczeń .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

amator to a99 z dobrym obiektywem lepiej działa niż canon 5d mark z obiektywm powyzej 6k
    Uogólniasz Za prawdę powiadam Ci nie ma wuja we wsi żebym wrócił do cropa. Wolę obrazek z 5Dc + 35mm f/2 niż z Nikona D90 i 35mm f/1.8 mimo iż wydaje mi się ostrzejszy po całości kadru (tak, wiem crop vs FF).

Ucz się na tym co masz a jeśli kiedyś będziesz miał okazję pobawić się "piątką" albo "szóstką" to sobie obrazek porównasz

A to, że forum jest poświęcone marce C nie znaczy, że ktoś Ci wygada markę A. Mi na pierwszy aparat polecano tu Pentaxa na równi z 40D
    FF + trzydziestka piątka

Pełne uzależnienie

Według mnie mimo , że amator to a99 z dobrym obiektywem lepiej działa niż canon 5d mark z obiektywm powyzej 6k

.
    to tak , jakbys sadzil , ze jesli kupisz lepsze , drozsze pioro , to bedziesz w szkole lepiej rozwiazywal zadania z matematyki , lub pisal ladniejsze wypracowania.

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Jednak zakupiłem sony a58 i obiektyw ten do sony w zestawie będę mieć też kitówke 18-55 II Także nie jest źle 1599 zł za body z kitem i 1719 zł za nowy obiektyw + 99 zł za kartę 64 GB z 20/30mb/s
    Jednak w sony będę mieć lepszą możliwość fotografii dynamicznej tym obiektywem co potwierdziłem wypozyczając taki zestaw od znajomego w rtv euro agd na 1 dzień ( o mało nie stracił pracy przez to) i powiem , że sony da się złapać samochód w ostrości jak jedzie mniej niż 100 km/h z motocyklem troche gorzej , jest mniejszy i ma więcej szczegółów i ostrość spada do 50-60 km/h lecz dla mnie i tak bomba bo zdjęcia wychodzą tak jakbym robił zoomem . We wrześniu wezmę na raty a99 i ten obiektyw FE 70 – 200Â*mm F4 G OSS | SEL70200G | Sony PL ( WCALE NIE ROBIĘ REKLAMY SONY BO I TAK WIĘKSZOŚĆ Z WAS JEST DO TEJ FIRMY UPRZEDZONA I ZNIECHĘCONA ) a mi się podoba lekkie body w porównaniu z nikonem . Według mnie mimo , że amator to a99 z dobrym obiektywem lepiej działa niż canon 5d mark z obiektywm powyzej 6k

Spytacie Dlaczego sony skoro to forum canon ? > byłem początkowo nastawiony na canon tymbardziej , ze mam kompakt za dość duże pieniądzę i robi fenomenalne zdjęcia gdybym miał gotówkę zapewne zakupił bym 7d II ( ten najnowszy co jest krytykowany lecz według mnie najlepsze body do fotografii dynamicznej ponadto z dużą i mega szybką kartą ( 90 mb/s ) bez problemu leci 15 sekund na pełnym zakresie klatek na sekunde . Także , jeśli będzie czytał ten post jakiś amator , to wybierz mądrze bo ja 4 razy aż zmieniałem przesyłki i musiałem zmienić sklep bo zablokowali mi konto ( haha ) w RTV euro agd najtaniej obiektywy a w komputronik body . Allegro lepiej lecz kupowałem raz tam elektronikę i wydawało mi się , że miałą wymieniane podzespoły ale nie ważne .

Ważne , że mogę zacząć naukę swojej pasji .

także dziękuje za opinie i pozdrawiam . Mam nadzieje, że komuś przyda się moja ocena . Przepraszam za informacje odnośnie sony no ale prawda czasem i tak wygląda nawet dla jednostek a nie mas .
    Miałem kilka puszek Sony, ostatnią pełnoklatkową A850 miałem sporo szkieł minolty głównie stałek, nie jestem uprzedzony do Sony, znając minusy tego systemu można uzyskiwać zadowalające efekty, w mojej wypowiedzi chciałbym jedynie zwrócić Ci uwagę że obiektyw z linka, który zamieściłeś NIE PASUJE DO MOCOWANIA w Sony a58 to samo będzie tyczyć się a99.

To jest bagnet Sony E ( oznaczenie na obiektywie SEL ) czyli do Nexów i Sony A7, musisz szukać obiektywów z mocowanie Sony A, czyli takich z oznaczeniem SAL lub Konica Minolta, Minolta.

Reasumując obiektywy Sony E nie maja prawa działać na mocowaniu Sony A i nie pomoże tu żadna przejściówka ( pomijając kwestie wymiarów mocowania, optyka jest inaczej skonstruowana, mniejsza jest odległość matrycy od soczewki bo nie ma komory z lustrem ) , odwrotnie da radę czyli jeżeli masz Sony E za pomocą przejściówek podepniesz szkło z mocowaniem Sony A.

Po więcej informacji zapraszam na forum Konica Minolta Sony A

www.klubkm.pl
    Ostatnio edytowane przez Yaru ; 12-03-2015 o 09:57

Pełne uzależnienie
    Miasto

Zobaczcie co ten spryciarz napisał w jednym ze swoich postów w tym wątku, naprawdę nikt tego wcześniej nie zauważył?

Jednak w sony będę mieć lepszą możliwość fotografii dynamicznej tym obiektywem co potwierdziłem wypozyczając taki zestaw od znajomego w rtv euro agd na 1 dzień ( o mało nie stracił pracy przez to)
    Źródło: http://www.canon-board.info/dla-pocz...ml#post1272393

Od razu przypomniała mi się ta sprawa:

Kupił w elektromarkecie aparat za 11 tys. zł. Ktoś wcześniej zrobił nim 23 tys. zdjęć!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów