Jednak zakupiłem sony a58 i obiektyw ten do sony w zestawie będę mieć też kitówke 18-55 II Także nie jest źle 1599 zł za body z kitem i 1719 zł za nowy obiektyw + 99 zł za kartę 64 GB z 20/30mb/s
Jednak w sony będę mieć lepszą możliwość fotografii dynamicznej tym obiektywem co potwierdziłem wypozyczając taki zestaw od znajomego w rtv euro agd na 1 dzień ( o mało nie stracił pracy przez to) i powiem , że sony da się złapać samochód w ostrości jak jedzie mniej niż 100 km/h z motocyklem troche gorzej , jest mniejszy i ma więcej szczegółów i ostrość spada do 50-60 km/h lecz dla mnie i tak bomba bo zdjęcia wychodzą tak jakbym robił zoomem . We wrześniu wezmę na raty a99 i ten obiektyw
FE 70 â 200Â*mm F4 G OSS | SEL70200G | Sony PL ( WCALE NIE ROBIĘ REKLAMY SONY BO I TAK WIĘKSZOŚĆ Z WAS JEST DO TEJ FIRMY UPRZEDZONA I ZNIECHĘCONA ) a mi się podoba lekkie body w porównaniu z nikonem . Według mnie mimo , że amator to a99 z dobrym obiektywem lepiej działa niż canon 5d mark z obiektywm powyzej 6k
Spytacie Dlaczego sony skoro to forum canon ? > byłem początkowo nastawiony na canon tymbardziej , ze mam kompakt za dość duże pieniądzę i robi fenomenalne zdjęcia gdybym miał gotówkę zapewne zakupił bym 7d II ( ten najnowszy co jest krytykowany lecz według mnie najlepsze body do fotografii dynamicznej ponadto z dużą i mega szybką kartą ( 90 mb/s ) bez problemu leci 15 sekund na pełnym zakresie klatek na sekunde . Także , jeśli będzie czytał ten post jakiś amator , to wybierz mądrze bo ja 4 razy aż zmieniałem przesyłki i musiałem zmienić sklep bo zablokowali mi konto ( haha ) w RTV euro agd najtaniej obiektywy a w komputronik body . Allegro lepiej lecz kupowałem raz tam elektronikę i wydawało mi się , że miałą wymieniane podzespoły ale nie ważne .
Ważne , że mogę zacząć naukę swojej pasji .
także dziękuje za opinie i pozdrawiam . Mam nadzieje, że komuś przyda się moja ocena . Przepraszam za informacje odnośnie sony no ale prawda czasem i tak wygląda nawet dla jednostek a nie mas .