Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Jaka karta pamięci do 70 D ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jaka karta pamięci do 70 D ?

Mam pytanie. Otóż w 70D podczas nagrywania zdarza mi się robić zdjęcia i wtedy video się na moment przycina .Korzystałem z karty SanDisk Extreme 45MB/s 32GB .Miałem nadzieję ,że problem tkwi w zbyt wolnej karcie i kupiłem SanDisk Extreme Pro 95MB/s 32GB .Niestety ,żadnej poprawy .Mało tego .Przeprowadziłem test szybkości zapisywania zdjęć na obu kartach .Wynik taki ,że obie karty zapisują tę samą ilość zdjęć RAW w tym samym czasie .Jaki więc sens kupować szybsze karty niż 45MB/s ? Nie mogę znaleźć informacji jakiej prędkości karty są dedykowane do tego aparatu. Oczywiście szybsza karta ma ten plus ,że poprzez USB 3.0 zdjęcia można dużo szybciej zgrać do komputera ,ale czy można wyeliminować te zacięcie podczas nagrywania ? Radzę sobie wycinając kadry przy obróbce filmu ,ale jakość zdjęć pozostawia trochę do życzenia. Jeśli ktoś mógłby cokolwiek podpowiedzieć ,byłbym wdzięczny.
    Przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi ,więc chyba się nie powtarzam.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Domyślnie Odp: Jaka karta pamięci do 70 D ?

Poczytaj trochę forum, niedawno był temat kart.
    http://www.canon-board.info/dla-pocz...89/index2.html

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Darek L Zobacz posta
    Mam pytanie. Otóż w 70D podczas nagrywania zdarza mi się robić zdjęcia i wtedy video się na moment przycina .Korzystałem z karty SanDisk Extreme 45MB/s 32GB .Miałem nadzieję ,że problem tkwi w zbyt wolnej karcie i kupiłem SanDisk Extreme Pro 95MB/s 32GB .Niestety ,żadnej poprawy .Mało tego .Przeprowadziłem test szybkości zapisywania zdjęć na obu kartach .Wynik taki ,że obie karty zapisują tę samą ilość zdjęć RAW w tym samym czasie .Jaki więc sens kupować szybsze karty niż 45MB/s ? Nie mogę znaleźć informacji jakiej prędkości karty są dedykowane do tego aparatu. Oczywiście szybsza karta ma ten plus ,że poprzez USB 3.0 zdjęcia można dużo szybciej zgrać do komputera ,ale czy można wyeliminować te zacięcie podczas nagrywania ? Radzę sobie wycinając kadry przy obróbce filmu ,ale jakość zdjęć pozostawia trochę do życzenia. Jeśli ktoś mógłby cokolwiek podpowiedzieć ,byłbym wdzięczny.
    Tak to działa.
    Również Twoje obserwacje i wnioski dot. kart są prawidłowe.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Poczytaj trochę forum, niedawno był temat kart.
    Karty pamięci
    Przejrzałem temat ,ale odpowiedzi nie znalazłem ( chyba ,że coś przegapiłem )

jotes25
    "Tak to działa.
    Również Twoje obserwacje i wnioski dot. kart są prawidłowe."

To mnie pocieszyłeś
    Ostatnio edytowane przez Darek L ; 03-02-2015 o 20:46

Dopiero zaczyna

Wertując dalej internet znalazłem mały test dotyczący prędkości zapisu w lustrzankach m.in. w 70D z kartą SanDisk Extreme Pro 95MB/s 32GB .Wynika z niego ,że wynosi ona 36.3 MB/s a dopiero nowsze modele jak 7D Mark II dobijają do prędkości prawie 75 MB/s .Wniosek taki ,że rzeczywiście nie warto wydawać kasy na droższe karty ,jeśli się jest posiadaczem Canona 70D . Trudno ,karta przyda się na przyszłość a teraz skorzystam tylko z szybszego transferu do komputera. Być może przy kartach innych firm wyniki będą się różnić ,byle tylko nie było wolniej .Poniżej link do testu.
    Review: SanDisk Extreme Pro 95MB/s 32GB SDHC UHS-I Memory Card - Camera Memory Speed Comparison & Performance tests for SD and CF cards
    Ostatnio edytowane przez Darek L ; 03-02-2015 o 21:34

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Niedroga i całkiem niezła - Samsung microSDHC Class 10 32GB EVO

Coś już napisał Awatar Boogie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Niedroga i całkiem niezła - Samsung microSDHC Class 10 32GB EVO
    Miałem ją w 7D, potwierdzam, nawet przy seriach wyrabiała bezbłędnie.

Bywalec
    Miasto
    Biłgoraj

Karta SD w 7D? Tam idą tylko karty CF. Chyba, że mówisz o jakimś innym modelu...
    Był Canon 6DII + 35IS + 85 1.8 + 70-200
    Jest Nikon D810 + D750 + 24, 50, 70-210.

Cytat Zamieszczone przez Boogie Zobacz posta
    Miałem ją w 7D, potwierdzam, nawet przy seriach wyrabiała bezbłędnie.
    Może i miałeś, ale z jakimś adapterem. Takie rozwiązanie to wyrzucone pieniądze w błoto.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Cytat Zamieszczone przez Darek L Zobacz posta
    Witam, mam do dokładnie ten sam problem, dodatkowo sprawdziłem ze moja karta sdhc1 Sandisk 32GB 48mb/s klasa 10 (posiadam takie cztery) w jednej serii zdjec potrafii zapisac tylko 14 plikow RAW (do testow wyłączony Autofocus oraz czas 1/8000s. Uwazam,ze jest to bardzo słaby wynik. Dodatkowo w sieci znalazłem filmik prezentujacy, ze Canon 70D potrafi zapisac nawet 34 pliki RAW w jednej serii.
    Jak myślicie co może być problemem?

https://www.youtube.com/watch?v=TuEtZb3ZNLA

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów