Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problem z ładowarką i baterią w CANONIE 1100 D

Miasto
    Pisz

Exclamation Problem z ładowarką i baterią w CANONIE 1100 D

Hej
    Od około 2 lat jestem właścicielką lustrzanki Canon EOS 1100 D. I w ciągu ostatnich miesięcy zauważyłam coś dziwnego. Podłączyłam do gniazdka ładowarkę z poprzednio włożoną baterią. Jak się naładowała to baterię włożyłam z powrotem do aparatu. Włączam go i nic... dzieje się tak od kilku dobrych miesięcy. Raz tak jakby aparat (z baterią) odżył i podziałał parę godzin. Potem znowu jak się chciało go włączyć nie reagował. Jest tak aż do dziś. Wydaje mi się, że w ładowarce ( CANON LC-E10E) tam gdzie wkłada się baterię nieco czuć czymś przegrzanym bądź spalonym. bateria wydaje się być OK . Czy Ktoś z Was miał podobny problem? bardzo proszę Was o pomoc. Jeszcze jedno pytanie. ostatnio szukałam na allegro ładowarek do canona 1100 D. Oryginalnej nie opłaca mi się kupować koszt to ok 300 zł. Znalazłam tańsze odpowiedniki, np ten: Ładowarka NEWELL LP-E10 do Canon EOS 1100D koszt 28 zl
    I czy nie wiecie, czy ładowarka ta pasowałaby do baterii? ladowarka LP-E10 (ja miałam lc e10e) do baterii LP-e10 ?

Bardzo proszę o pomoc!

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Problem z ładowarką i baterią w CANONIE 1100 D

predzej bateria zdechla niz ladowarka
    najprosciej/najtaniej zobaczyc czy naladuje inna baterie
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Kup nowa baterie (jakis tani zamiennik). Nie bedzie mocna jak ta orginalna, ale przynajmniej zobaczysz czy to bateria.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez marla126 Zobacz posta
    I czy nie wiecie, czy ładowarka ta pasowałaby do baterii? ladowarka LP-E10 (ja miałam lc e10e) do baterii LP-e10 ?
    Ksztalt ladowarki, a prawde mowiac i parametry (jesli chodzi o moc i predkosc ladowania) sa przy tej wielkosci baterii pomijalne. Jesli sprzedawca wystawia to jako ladowarke do baterii LP-E10 , to znaczy, ze wszystko bedzie ok , ale rzeczywiscie, lepiej kup nowa baterie ( albo lepiej dwie) i problem z tej strony Ci zniknie.

Uprawnienia umieszczania postów