Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: BC700 problem z wyświetlaczem.

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Domyślnie BC700 problem z wyświetlaczem.

Witam.. dziś postanowiłem wreszcie skorzystać z mojego BC700 po 2 latach nieużywania..
    Niestety mam dokładnie taki problem

Czy ktoś spotkał się z tym?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: BC700 problem z wyświetlaczem.

Rozkręcałem tę ładowarkę kiedyś. O ile pamiętam (ale to jest tak na 80%) to wyświetlacz kontaktuje z PCB za pomocą "zebra rubber", czyli elastycznych gumek, w których warstwy gumy przewodzącej są naprzemiennie z nieprzewodzącą. Jeśli masz do tego rękę to możesz rozkręcić ładowarkę, zdjąć LCD i oczyścić kontakty na LCD i PCB oraz same zebry wacikiem zamoczonym w izopropanolu i skręcić. Jeśli problemem było kontaktowanie to powinno zadziałać.

O, tu masz linka do producenta zebr, jest obrazek ilustrujący takie połączenie:
    Thermal Interface Materials from Fujipoly America | ZEBRA Elastomeric Connectors
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Też kiedyś miałem podobny problem w BC900 (wyświetlacz zwariował i nic nie dało się ustawić). Najpierw próbowałem się skontaktować przez stronę producenta - bez odpowiedzi. Potem sam nie wiem jakim cudem odszukałem sprzedawce na allegro, który mi to sprzedał i powiedział, że naprawi mi to sam. Trochę zabawna sytuacja bo człowiek ze sprzedaży elektroniki, RTV i foto przerzucił się na chińskie zabawki i do końca nie byłem pewien, czy to na pewno od niego kupiłem Mineło kilka dni i Zanim wysłałem do naprawy ładowarka sama się naprawiła i działa do tej pory. Już jakieś 3 lata. Może włącz ją na kilka godzin, potem odstaw na jakiś czas i może się wreszcie uruchomi.

Dla potomnych - technoline mimo, że robi świetne ładowarki nie ma serwisu po gwarancji. Naprawiasz sam albo kupujesz nową. Zresztą z tego co widzę to większość małych firm produkujących w Chinach tak robi. Spróbujcie zadzwonić np. do serwisu PENTAGRAM
    Miłego dnia
    moja www

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ropczyce

Mi przytrafiło się to samo. Oddałem na gwarancji do sklepu i dostałem nówkę. Ciekawe jak długo ta wytrzyma.

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Niestety nie mam chyba umiejętności. Rozkręciłem, przeczyściłem ale ciągle to samo chyba będzie trzeba szukać nowej.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Jeśli tak to nie to było przyczyną. Może same zebry z jakiegoś powodu zdegradowały albo sam LCD. Jak w trakcie pracy próbujesz ścisnąć czy skręcić samą ładowarkę to zapala się więcej segmentów? Jeśli tak to jednak sprawa kontaktu. Jeśli nie, to padły LCD albo i elektronika, to też niewykluczone.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uprawnienia umieszczania postów