Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 94

Wątek: Nikon D750

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Nikon D750

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    co do poczucia humoru - no cóż też się uśmiecham jak czytam posty wątki założone przez jednopostowców jaki to ten np. 6D jest do du... w porównaniu z żółtą konkurencją ostatnio nawet taki gość wypisywał peany na temat zakupu 750 i nic się nie chciało zgadzać w jego postach, napisałem coś ze dwa razy ale ile razy można się kopać z koniem - taki zawsze wie lepiej nawet jak korpusu który tak krytykuje w ręce nie miał, ciekawe czy już kupił ten D750 - zawsze się zastanawiam "czarny pijar" czy ludzie tak sami z siebie mają, moja opinia na temat konkurencji jest jasna - im lepszy aparat wyprodukuje konkurencja tym lepszy produkt dostaniemy od "naszej ukochanej firmy" pisałem o tym wielokrotnie.
    Dokładnie.
    A co do peanów. Różnie bywa. Niektórzy zapędzają się w krytyce tak dalece że też jest wrażenie jakby im konkurencja coś posmarowała, także zarówno peany jak i krytykę można różnie odbierać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Wygląda na to, że tym razem nie będzie zamiatania pod dywan:
    Flary w Nikonie D750 - producent oferuje bezpłatny serwis - Optyczne.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

jeden pozew zbiorowy i nagle nauczyli sie traktowac powaznie klienta...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

kolejny korpus z problemami, jak patrzę na zdjęcia "efektu" to i flara bo nie pochodzi z obiektywu i ciemne odcięcie tej flary jest problemem, robię sporo pod światło więc rozumiem w...... znaczy zdenerwowanych użytkowników.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Nie jest zla puszka i przez nia tez Nikon zdolowal na gieldzie.Nie mieli wyjscia,musza naprawiac za free jak fordy i toyoty,czyli powazne firmy ...ale ciezko bedzie naprawic reputacje.
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

śledziłem wątek na nikoniarzach i szczerze powiem, że jestem w szoku, jeśli chodzi o postawę niektórych użytkowników ludzie z podejściem "ktoś Cie opluje, Ty powiesz, że pada deszcz"
    Jak widać, sporo ludzi na świecie miało dość, wszędzie było głośno i w końcu nikon robi coś tak jak powinien robić od początku
    SONY

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jeden pozew zbiorowy i nagle nauczyli sie traktowac powaznie klienta...
    Wygląda na to, że masz rację:
    Nikon USA addresses disappearance of D750 from retailers: Digital Photography Review
    Flary w D750 - Nikon wycofuje ze sklepów wadliwe modele - Optyczne.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ja myślę że zwyczajnie wyciągają wnioski z wcześniejszych historii, które podobno (tu mam informację tylko z różnych artykułów) ich solidnie walnęły po kieszeni. Tak naprawdę to wpadki się zdarzają każdemu ale ważne jak to załatwia, bo zamiatanie pod dywan kończy się źle. Boleśnie się o tym przekonał Canon próbując tak zrobić z 1D mkIII.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Co by tu nie krytykować i wytykac wpadki tej konstrukcji fakty są takie, ze aktualnie canon nie ma odpowiedzi na d750, a poza tymi dziwolagami 5d3s/r nie wiele ostatnio zrobili w obszarze średniej i wyższej polki dslr, no dobrze moze poza 7d2 a wczesniej 70. Tak czy inaczej jesli idzie o puszki canoniarze są niestety daleko w tyle nie tylko za nikonem (d750,d800e,d810) ale i za sonym (a7s,a7r,a7ii). Dlatego tez w tej chwili canon, moim zdaniem, broni sie juz tylko solidnoscia konstrukcji i póki co niedoscignionym zbiorem obiektywów. W dziedzinie puszek jest 1-2 lata w tyle za konkurencja. Niestety. Przynajmniej takie odnosze wrażenie czytając takie serwisy jak dpreview, dxomark lub kilka dobrych vide blogów na jutubie. Szkoda bo akurat chciałem ostatnio zakupić pełną klatkę do fotografii nocnej i do czasu pojawienia sie d750 czy serii a7 Sony juz prawie zdecydowalem sie na 6d ale po pojawieniu sie wspomnianych ciał konkurencji jakoś mój entuzjazm deczko przygasł. Myślę sobie 6d świetny aparat ale myszka po malu zaczyna tracic. W Dziedzinie ktora mnie interesuje czyli w szumach przy wysokim ISO d750 wiedzie tu bezsprzeczny prym. Mam nadzieje ze sytuacja sie zmiueni w tym roku.
    Ostatnio edytowane przez arturmaksymilian ; 07-03-2015 o 01:00

arturmaksymilian moze cos zmieni bo podobno Canon cos kombinuje z matrycami od Sony...a w ciagu roku..nawet krocej dojdzie jeszcze jeden konkurent w FF - Pentax.

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów