"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Wygląda na to, że tym razem nie będzie zamiatania pod dywan:
Flary w Nikonie D750 - producent oferuje bezpłatny serwis - Optyczne.pl
kolejny korpus z problemami, jak patrzę na zdjęcia "efektu" to i flara bo nie pochodzi z obiektywu i ciemne odcięcie tej flary jest problemem, robię sporo pod światło więc rozumiem w...... znaczy zdenerwowanych użytkowników.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Nie jest zla puszka i przez nia tez Nikon zdolowal na gieldzie.Nie mieli wyjscia,musza naprawiac za free jak fordy i toyoty,czyli powazne firmy ...ale ciezko bedzie naprawic reputacje.
6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...
śledziłem wątek na nikoniarzach i szczerze powiem, że jestem w szoku, jeśli chodzi o postawę niektórych użytkownikówludzie z podejściem "ktoś Cie opluje, Ty powiesz, że pada deszcz"
Jak widać, sporo ludzi na świecie miało dość, wszędzie było głośno i w końcu nikon robi coś tak jak powinien robić od początku![]()
SONY
Ja myślę że zwyczajnie wyciągają wnioski z wcześniejszych historii, które podobno (tu mam informację tylko z różnych artykułów) ich solidnie walnęły po kieszeni. Tak naprawdę to wpadki się zdarzają każdemu ale ważne jak to załatwia, bo zamiatanie pod dywan kończy się źle. Boleśnie się o tym przekonał Canon próbując tak zrobić z 1D mkIII.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Co by tu nie krytykować i wytykac wpadki tej konstrukcji fakty są takie, ze aktualnie canon nie ma odpowiedzi na d750, a poza tymi dziwolagami 5d3s/r nie wiele ostatnio zrobili w obszarze średniej i wyższej polki dslr, no dobrze moze poza 7d2 a wczesniej 70. Tak czy inaczej jesli idzie o puszki canoniarze są niestety daleko w tyle nie tylko za nikonem (d750,d800e,d810) ale i za sonym (a7s,a7r,a7ii). Dlatego tez w tej chwili canon, moim zdaniem, broni sie juz tylko solidnoscia konstrukcji i póki co niedoscignionym zbiorem obiektywów. W dziedzinie puszek jest 1-2 lata w tyle za konkurencja. Niestety. Przynajmniej takie odnosze wrażenie czytając takie serwisy jak dpreview, dxomark lub kilka dobrych vide blogów na jutubie. Szkoda bo akurat chciałem ostatnio zakupić pełną klatkę do fotografii nocnej i do czasu pojawienia sie d750 czy serii a7 Sony juz prawie zdecydowalem sie na 6d ale po pojawieniu sie wspomnianych ciał konkurencji jakoś mój entuzjazm deczko przygasł. Myślę sobie 6d świetny aparat ale myszka po malu zaczyna tracic. W Dziedzinie ktora mnie interesuje czyli w szumach przy wysokim ISO d750 wiedzie tu bezsprzeczny prym. Mam nadzieje ze sytuacja sie zmiueni w tym roku.
Ostatnio edytowane przez arturmaksymilian ; 07-03-2015 o 01:00
arturmaksymilian moze cos zmieni bo podobno Canon cos kombinuje z matrycami od Sony...a w ciagu roku..nawet krocej dojdzie jeszcze jeden konkurent w FF - Pentax.