Strona 12 z 23 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 226

Wątek: valuebasket.pl

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: valuebasket.pl

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    To jak to załatwia i w jaki sposób wprowadza towar na teren UE Valuebasket to inna sprawa, jeśli już się dobiorą to właśnie do sklepu.
    Tomku, trochę już lat na karku masz, a piszesz jakbyś się wczoraj urodził.

Urząd skarbowy zawsze ściga tego, z którego najłatwiej kasę ściągnąć.

Jeśli (bo nie jest to przecież takie pewne) kiedyś do takiej sytuacji dojdzie, to możesz być pewien że firmie mającej siedzibę w HK będą mogli skoczyć na paragon, więc o zapłatę VAT-u z odsetkami upomną się (np. na postawie listy zakończonych aukcji allegro) do nabywców.

Cło przy VAT to będzie mały pikuś.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Za towar odpowiada sprzedawca.
    Pytałem o Value Basket kolegę w USA. Nie kupuje, bo u siebie na rynku ma taniej. Może dlatego, że podatek jest jednocyfrowy, a nie 23%.
    Polacy lubią się martwic na zapas i płacić wysokie podatki. Dlatego litr paliwa kosztuje drożej niż w Ameryce.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 28-10-2015 o 11:45
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Nie wiem, odpukać do tej pory nie miałem z US żadnych przejść
    A skąd masz pewność, że valuebasket nie zapłacił w UE?
    Pozdr.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Byś się zdziwił. Jeśli podatek nie został odprowadzony a urząd dowiedzie, że kupujący był poinformowany o warunkach transakcji (regulamin) to może dochodzić właśnie od konsumenta swojej kasy.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Kraków

Pytałem o Value Basket kolegę w USA. Nie kupuje, bo u siebie na rynku ma taniej. Może dlatego, że podatek jest jednocyfrowy, a nie 23%.
    Polacy lubią się martwic na zapas i płacić wysokie podatki. Dlatego litr paliwa kosztuje drożej niż w Ameryce.
    Szkoda mi to nawet komentować. Szczególnie ostatnie zdanie.

Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Nie wiem, odpukać do tej pory nie miałem z US żadnych przejść
    A skąd masz pewność, że valuebasket nie zapłacił w UE?
    Z relacji innych klientów tego sklepu, którzy pisali że valuebasket zapewnia że w przypadku wystąpienia problemów celnych oni będą za to płacić. Tuż po zakupie pewnie to zrobią, ale co w przypadku, kiedy urząd celny albo skarbówka odezwie się do ciebie po dwóch czy trzech latach? Z doświadczenia wiem, że urzędy celowo przeciągają sprawe, bo odsetki ustawowe to świetny interes. Albo zaczną sprawdzać kiedy okaże się że jakoś trzeba załatać dziurę budżetową i przyszedł prikaz z góry.

Poza tym taka obietnica to tak, jakbyś wsiadając do taksówki powiedział kierowcy żeby zasuwał stówką przez miasto, bo ty mandat płacisz. Może i zapłacisz, ale punty karne czy nawet utrata prawa jazdy grozi kierowcy - nie tobie.

Dobrze jest mieć świadomość ryzyka.

Bywalec
    Miasto
    Siedlce

Ja dziś dostałem info, że wysyłka przedmiotu się opóźnia ponieważ transport przechodzi szczegółową kontrolę celną w Amsterdamie.
    Albo dostanę obiektyw oclony, albo firma się zwinie jak im dołożą podatków....

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

no sporo osób obstawiało, że się zwiną w okresie świąt z ładną sumką już niewiele czasu zostało
    SONY

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Szkoda mi to nawet komentować. Szczególnie ostatnie zdanie.
    Żal mi ciebie kolego, ale widzę, że nie wiesz nawet na jakim świecie żyjesz. Przypomnij sobie sprawę Pana Kluski. facet wygrał sprawę po kilku latach, bo urzędas niestety nie maił racji.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez johan Zobacz posta
    Ja dziś dostałem info, że wysyłka przedmiotu się opóźnia ponieważ transport przechodzi szczegółową kontrolę celną w Amsterdamie.
    Albo dostanę obiektyw oclony, albo firma się zwinie jak im dołożą podatków....
    Dostawa pewnie opóźni się, ale dodatkowe koszty (jeżeli je poniesiesz) Value Basket Ci zrefunduje. Śpij spokojnie.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Byś się zdziwił. Jeśli podatek nie został odprowadzony a urząd dowiedzie, że kupujący był poinformowany o warunkach transakcji (regulamin) to może dochodzić właśnie od konsumenta swojej kasy.
    Za wprowadzenie towaru na rynek UE odpowiada Value Basket i to oni dostają ewentualny domiar. Dlatego wysyłka zawsze jest z Holandii, a nie Azji.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Miasto
    Kraków

Żal mi ciebie kolego, ale widzę, że nie wiesz nawet na jakim świecie żyjesz. Przypomnij sobie sprawę Pana Kluski. facet wygrał sprawę po kilku latach, bo urzędas niestety nie maił racji.
    Kolego cobalt, sprawa Kluski ma się do valuebasket jak pięść do nosa. Obyś nigdy nie prowadził działalności gospodarczej, bo polegniesz przed upływem roku z taką wiedzą i podejściem.

Dostawa pewnie opóźni się, ale dodatkowe koszty (jeżeli je poniesiesz) Value Basket Ci zrefunduje. Śpij spokojnie.
    A jakby valuebasket zwinęło się z EU, to cobalt zwróci ;-)

Za wprowadzenie towaru na rynek UE odpowiada Value Basket i to oni dostają ewentualny domiar. Dlatego wysyłka zawsze jest z Holandii, a nie Azji.
    Valuebasket ma duże obroty i pewnie mają wkalkulowane w koszty że "co któraś" przesyłka pójdzie na cło i będą musieli na tej transakcji stracić.
    Ale urzędnicy głupi nie są (wbrew pozorom) i prędzej czy później ktoś się im zacznie bacznie przyglądać i sprawdzać każdą przesyłkę trafiającą do Unii.

Na wieczne dopłacanie do interesu żadna firma (poza państwowymi) nie jest przygotowana, więc jak myślisz - co zrobią w takim przypadku?

Strona 12 z 23 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów