W Amber Gold i innych aferach tez na poczatku bylo dobrze.
Absolutnie odradzam!!!! Przed dokonaniem zamówienia na lustrzankę Nikona w świetnej cenie w valuebasket.pl poczytałam opinie o sklepie na forach. Generalnie jedyny zarzut był taki, że na zamówienie czeka się nawet 2 miesiące. Uznałam, że to niedogodność, jaka rekompensuje bdb cenę.
ALE zamówienia dokonałam 5 miesięcy temu, 16.02.2016!!!! Co miesiąc upominałam się o towar, support prosił o cierpliwość, nie podając żadnej daty realizacji zamówienia. Pod koniec maja poprosiłam o anulowanie zamówienia i zwrot pieniędzy. Dzisiaj jest 18.07.2016, czyli ponad 5 miesięcy od złożenia zamówienia i nie mam ani sprzętu, ani pieniędzy.
Mam pewne podejrzenie, co oni mogą robić z pieniędzmi klientów. Przez 5 miesięcy można nieźle sobie poobracać gotówką np. na giełdzie. Może ten sklep to przykrywka dla "parabanku" i stąd te niskie ceny?
Zastanówcie się dobrze, zanim złożycie zamówienie. Ja drugi raz na pewno tu nie kupię i będę odradzać wszystkim!!!
Tak sie koncza okazje, ostatnio jest wysyp sklepow z dobra cena. Niestety, kazdy bez adresu. Z natury omijam takie okazje, ale widac chetnych nie brakuje.
Słabo koleżanka szukała tych opinii, chyba na początku wątku, bo już w listopadzie były pierwsze głosy... http://www.canon-board.info/coz-gdzi...ml#post1301819
O obiektywach wiem prawie wszystko
Ciekawe co teraz z reklamacją na sprzęt.
Ja kupiłem od nich rok temu Canona 6D i chyba już nie mam szans na reklamację,
jak coś się stanie będę musiał korzystać z płatnego serwisu.
No i mamy: "outofservice" => Hello from Valuebasket - unfortunately at the present time we are not accepting orders. For more information please contact "support@valuebasket.com"
[ 500px ]
Kto by przypuszczal?!