Akurat cłą na aparaty nie ma. Zostaje kwestia VATu.
Akurat cłą na aparaty nie ma. Zostaje kwestia VATu.
Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 28-10-2015 o 20:03
Szukałem na Ceneo i znalazłem ofertę ValueBasket regionalnie z tel w Warszawie![]()
http://www.valuebasket.pl/pl_PL/main...edium=referral
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Kupiłem 20 dni temu aparat 6d (to mój drugi zakup w tym sklepie). Po 20 dniach napisałem do nich wiadomość z pytaniem dlaczego jeszcze nie dostałem sprzętu, nawet numeru paczki DPD jeszcze nie ma na stronie do śledzenia przesyłki. Dostałem odpowiedź, że paczki przechodzą kontrolę celną w Amsterdamie i że dziękują za wyrozumiałość. Od momentu kupna aparatu nie otrzymałem żadnej informacji o tym, że jest jakieś opóźnienie - kompletna cisza. KPINA jakaś. Napisałem 3 maile dopiero za 4 otrzymałem krótką odpowiedź. Infolinia też nie odpowiada.
Czy otrzymałeś w końcu sprzęt po tej kontroli? Ile to trwało? Nie wiem czy czekać czy żądać zwrotu pieniędzy, jeśli miałbym poczekać jeszcze kilka dni to poczekam, ale jak dłużej to nie ma co czekać. Ponad 1000zł taniej niż w PL ale chyba nie warto tyle czekać, denerwować się i martwić.
Ile taka kontrola celna trwa? Rozumiem, że jak paczki przechodzą kontrolę to mój aparat jest już w Europie...
Oho, chyba się zaczęło. Nic, tylko czekać na zbiorowy lament.
O obiektywach wiem prawie wszystko
W sensie, że ten sprzęt może być kradziony lub przywłaszczony?
Teraz jasne.
ja ciągle obstawiałem, że zwiną się w okresie świątecznym lub tuż po nim![]()
SONY