Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Conchita Wurst vs. Siara :-)

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Conchita Wurst vs. Siara :-)

jak dobijać - to dobijać

cała europa zobaczyła, że pralki w naszych domach to cały czaas towar luksusowy

Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Bywalec Awatar Canonierzysta
    Miasto
    Olsztyn

Za to praczek mogą nam pozazdrościć
    EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

a'propos rozszyfrowywania pseudonimu tego czegoś - uważam, że Conchita Wurst powinna byc na polski tłumaczona (w końcu jesteśmy przaśni i prości) prościej, jako Conchita Parówka.

Początki nałogu Awatar janhalb

Jako normalny facet (o, pardon, dziś zdaje się mówienie "normalny w tym kontekście jest już niepoprawne politycznie...) w warstwie wizualnej zdecydowanie wyżej oceniałbym występ reprezentacji Polski. Widok ładnej dziewczyny jest mi miły, widok "baby z brodą" (czy raczej brodatego faceta w kiecce...) w zależności od sytuacji albo mnie śmieszy, albo żenuje.

Problem polega na tym, że to jest (przynajmniej w założeniu) konkurs PIOSENKI. Spróbowałem zatem odciąć się od warstwy wizualnej (zamknąć oczy, zapomnieć kto śpiewa) - i niestety doszedłem do wniosku, że obie reprezentacje - Polski i Austrii - reprezentowały bardzo podobny poziom. Konkretnie - nędzny.

Pan(i) Kiełbasa - prymitywny pop pozujący na "wielkie emocje", w warstwie muzycznej dokładnie nijaki.
    Donatan i Kleło - równie prymitywna pioseneczka (cała muzyka składa się z dwóch fraz powtarzanych w kółko, nawet bez wariacji), która - nie oszukujmy się - w polskim internecie zrobiła furorę, mówiąc delikatnie, niekoniecznie dzięki warstwie muzycznej.

Oba występy muzycznie równie nędzne. Jak cała ta żenująca impreza, zresztą...
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
    Problem polega na tym, że to jest (przynajmniej w założeniu) konkurs PIOSENKI
    Właśnie, przynajmniej w założeniu.

Kilka lat temu w 2006 w Atenach wygrało to:

Też równie kontrowersyjne co teraz, choć może nie tak bardzo bo brody to tam żaden nie miał, a nawet jeśli to nie tak bujnej
    EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

Początki nałogu Awatar janhalb

Cytat Zamieszczone przez Canonierzysta Zobacz posta
    Kilka lat temu w 2006 w Atenach wygrało to (...)
    Jakby to powiedzieć - KOMPLETNIE nie mój klimat (powyżej 20 sekund nie jestem w stanie słuchać...), ale jednak muzycznie ciekawsze niż kiełbasa i Kleło...
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

bądźmy szczerzy, czysto muzycznie Eurowizja to dno (oczywiście zdarzy się jakaś perełka raz na kilka lat) a głosowanie to najczystsza farsa rodem z WNP jednak realizacja tv i oprawa show na najwyższym poziomie tak więc nie ma się czym podniecać...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Miasto
    Olsztyn

To jak już o samej Eurowizji...

Ja co prawda stary nie jestem, ale pamiętam, że kiedyś utwory biorące udział w tym wydarzeniu nie mogły być wcześniej oficjalnie "publikowane", znaczy to, że w Eurowizji mogły brać udział jedynie premierowe piosenki.

To było dobre bo w myśl zasady " nie lubimy tego czego nie znamy", każdy utwór miał te same szanse... obecnie nie ma takiej zasady, więc w Eurowizji biorą udział czasami utwory które już stały się popularne (chociażby nasz "My Słowianie"), a i inne ( których teraz nie przytoczę) moje ucho już gdzieś słyszało...odbiór takiego utworu w porównaniu do pierwsze-słyszę-utworu jest kompletnie inne, a wiadomo, że czasem trzeba się osłuchać aby się spodobało, bo za pierwszym razem to reakcja jest: "co to za g..."?

Z drugiej strony... może chcą uniknąć takiej sytuacji jak ta niedawna:

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Widziałem jedynie migawki, ale to jest festiwalik WIZJI, a muzyka jest daaaleeeko za wizją.
    I tak się dzieje od kilkunastu lat.

Co do "zwycięzcy" to wolałbym - aby wygrała jakakolwiek NARMALNA dziewczyna/facet, a nie coś pośredniego.
    Niby jestem tolerancyjny, ale chyba nie aż tak bardzo.

P.S. Podobno jakiś nowy producent pralek chce otworzyć fabrykę w Polsce !
    Podobno już list intencyjny został podpisany tuż po tym festiwaliku EuroWIZJI i fandamenty kopią od dzisiaj.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 12-05-2014 o 15:27

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Robert, "Conchita Wurst" to tylko wizerunek sceniczny, poza sceną to podobno normalny facet...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów