Witam,
Chciałbym radiowo wyzwalać dwie lampy na statywach podczas zabawy weselnej. Nigdy wcześniej tego nie robiłem więc pytanie jak rozstawić lampy i na co zwrócić uwagę.
Witam,
Chciałbym radiowo wyzwalać dwie lampy na statywach podczas zabawy weselnej. Nigdy wcześniej tego nie robiłem więc pytanie jak rozstawić lampy i na co zwrócić uwagę.
Sam jestem ciekaw...
Osobiście czasami ustawiam jedną jako kontrę...
Rozumiem że 2 lampy systemowe? a trzecia na body? Statywy trochę miejsca zajmują i jest szansa że ktoś na nie wpadnie, może lepiej zamocować za pomocą np. BALL-BUNGEE
Ludzie listy noszą...
Miłego dniamoja www
Zależy co chcesz robić, dużo zależy od układu lokalu, sali weselnej i oświetlenia zastanego. Z mojego doświadczenia wynika, że im sala większa i ciemniejsze oświetlenie sali, tym lepiej dla błyskania. W przypadku sali tanecznej fajnie sprawdzają się dwie lampy jako światła boczne w stosunku mocy 2:1. Statywy warto rozstawić w takich miejscach aby ktoś w nie nie wszedł, bo może się to źle skończyć dla lampy. Jeżeli oprawa muzyczna ma dobre oświetlenie to warto też doświetlić pierwszy plan a w tle oświetlenie zastane.
Sam czasami blyskam na salach weselnych, bo niestety zespoły w moim regionie bardzo rzadko mogą się pochwalić światłami:/ Najczęściej stawiam przy zespole/ na rogach sali i statywy przyklejam do podłogi szarą taśmą( najzwyklejsza, dostępna na pocztach do sklejania paczek) Trzeba się postarać żeby przestawić![]()
Miłego dniamoja www
a czym chcesz wyzwalać? radiowo ale czy w manualu czy czymś co ttla przenosi?
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Radiowo. Mam 1 komplet YN622C więc do ttl-a musiałbym dokupić jeszcze jeden, ale zastanawiam się, czy wyzwalanie w manualu nie będzie pewniejsze, prostsze i bardziej powtarzalne a w takim wypadku YN603 wystarczą. Może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami![]()
Miłego dniamoja www
Tylko w manualu, ja nie lubie jak urzadzenie za mnie mysli.