Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Stary obiektyw do aparatu Canon Eos 650

Domyślnie Stary obiektyw do aparatu Canon Eos 650

Witam,
    Jestem "niedzielnym" fotografem, ale chciałbym to zmienić. Dotychczas robiłem zdjęcia aparatami w trybie AUTO, jednak wielokrotnie nie spełniały one moich oczekiwań.
    Planuję zakup nowego aparatu. Będzie to prawdopodobnie Canon EOS 650D . W związku z tym mam pytanie. Posiadam od wielu lat nie używaną analogową lustrzankę, kiedyś całkiem przyzwoity sprzęt - CANON EOS 620 wraz z obiektywem SIGMY. Czy można zaadoptować ten obiektyw do body lustrzanki cyfrowej Canon EOS 650D? Czy potrzebne będą jakiejś "przejściówki" ? Z tego co pamiętam, to ten obiektyw był dobrej jakości (chyba 35-135, ale nie pamiętam dokładnie, muszę go "odkopać" w szafie. Proszę o pomoc.

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie Odp: Stary obiektyw do aparatu Canon Eos 650

Canon EOS Technoclopedia - A Canon EOS System Overview: Camera Bodies, Lenses, Flashes, Accessories ... Dedicated lens - Sigma i szukasz. Obiektyw 35-135 Sigmy nie będzie współpracował z cyfrowymi lustrzankami
    FF + trzydziestka piątka

Cytat Zamieszczone przez Sezamek Zobacz posta
    Canon EOS Technoclopedia - A Canon EOS System Overview: Camera Bodies, Lenses, Flashes, Accessories ... Dedicated lens - Sigma i szukasz. Obiektyw 35-135 Sigmy nie będzie współpracował z cyfrowymi lustrzankami
    Dziękuję za szybką odpowiedź. Faktycznie, z tego co piszą, ten obiektyw nie będzie współpracował z cyfrowymi lustrzankami CANONA

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

jeśli to stara sigma to elektronika nie bardzo będzie współpracować z nowym 650d

af będzie działać ale nie będzie można przymknąć przysłony w obiektywie ponieważ wystąpi błąd komunikacji po za tym co wydawało się dobrym szkłem z aparatem analogowym i w dodatku ff nie oznacza że będzie tak dobrze na cyfrowym asp-c

Canon EOS 620 pracuje na obiektywach EF. Nie powinno być kłopotu z podłączeniem tego obiektywu (Sigmy) do Canona EOS 650D.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez FOTO-PAN Zobacz posta
    po za tym co wydawało się dobrym szkłem z aparatem analogowym i w dodatku ff nie oznacza że będzie tak dobrze na cyfrowym asp-c
    Canon EF 50/1,8 jest od analoga i współpracuje z Canonem 650D.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

tak owszem obiektywy canona nawet te które mają po 20 lat i są do analogów będą działać normalnie ale sigmy nie nie kompatybilna elektronika sterująca przysłoną w obiektywie

Cytat Zamieszczone przez FOTO-PAN Zobacz posta
    tak owszem obiektywy canona nawet te które mają po 20 lat i są do analogów będą działać normalnie ale sigmy nie nie kompatybilna elektronika sterująca przysłoną w obiektywie
    A nie jest to przypadkiem jakąś Sigma z pierścieniem zmiany przysłony? Najważniejsze, żeby potwierdzenie ostrości mignęło.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    A nie jest to przypadkiem jakąś Sigma z pierścieniem zmiany przysłony? Najważniejsze, żeby potwierdzenie ostrości mignęło.
    Z pierścieniem zmiany przysłony to raczej nikonowa Obiektywy z mocowaniem EF nie mają raczej pierścienia przysłon
    A co do mignięcia ostrości podejrzewam, że AF będzie działał prawidłowo. Przerabiałem to w przypadku Sigmy 70-300 DL macro, której się pozbyłem właśnie z powodu niekompatybilności z cyfrą. Bo co z tego, że mocowanie pasowało...

No proszę... Ja kiedyś starą Sigmę 28-90 albo 105 (nie pamiętam już) za grosze jako uszkodzoną sprzedałem, a ona nie miała prawa z 550D działać...

Dopiero zaczyna

Ja miałem 28-105/2.8-4, z pękniętą taśmą, nie wywalała żadnych błedów, tylko, że prześwietlała zdjęcia przez tego flexa.
    Początkujący od 4 lat...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów