Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
To tani obiektyw warty swojej ceny. Miałem przez pół roku i wszystko grało pod względem sprawności technicznej. Dobra stabilizacja, ale mógłby być trochę ostrzejszy - potrzebuje sporo światła dla ostrej foty. Tamron zrobił spore postępy w ciągu ostatnich lat i serwis PL jest OK. Do zdjęć samolotów dobry słoik: Fotoblog bieniek.flog.pl. Nikon D5100 + Tamron 70-300/4,0-5,6 VC USD.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Wczoraj poszła do serwisu. 14-21 dni roboczych, aż się boję co mi zwrócą.
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Dla pocieszenia mogę Ci powiedzieć że ostatnio wysłałem 100-400 do serwisu. Po tym jak przeczytałem opinie o serwisie byłem prawie pewien że wróci co najmniej w takim samym stanie albo gorszym. Dokładnie chodziło o regulacje AF do puszki + regulacje optyczną ( był 'zdecentrowany'). O dziwo po ponad 2 tygodniach dostałem szkło w idealnym stanie, bez żadnych śladów ingerencji super wyregulowane. Myślę że serwis na Żytniej dość mocno się poprawił. Widać też że większość negatywnych tematów na forach o Żytniej jest dość starej daty.
Wczoraj odebrałem z naprawy, była padnięta płytka i silnik USM. Póki co śmiga i jeszcze ma rok gwarancji.
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".