Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: 70-200 druga wadliwa sztuka w ciągu roku...

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: 70-200 druga wadliwa sztuka w ciągu roku...

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Przypomina ruską ruletkę.Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji...nawet sprawdzenie obiektywów przez kolegów z forum(znalazłem tu takie posty)może nie rozwiązać wątpliwości,jeżeli obiektyw miałby paść po kilku dniach czy tygodniach.Jeżeli chodzi o nówki to ciekawy jestem jak wygląda awaryjność w segmencie z literą L obiektywów canona.Padły ci właśnie nowe obiektywy,a w odpowiedziach masz sztuki bezawaryjne,ale co najmniej kilkuletnie.Co jest pewne,że takie informacje potrafią skutecznie odstraszyć potencjalnych przyszłych nabywców.Sam składam na tamrona(70-300 USD VC) i mam nadzieję,że obiektyw pod względem bezawaryjności stanie na wysokości zadania.
    nic nie jest wieczne, ale nadzieja że plastik-fantastik będzie pracował dłużej niż sprzęt metalowy jest złudną nadzieją .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    ....Sam składam na tamrona(70-300 USD VC) i mam nadzieję,że obiektyw pod względem bezawaryjności stanie na wysokości zadania.
    To tani obiektyw warty swojej ceny. Miałem przez pół roku i wszystko grało pod względem sprawności technicznej. Dobra stabilizacja, ale mógłby być trochę ostrzejszy - potrzebuje sporo światła dla ostrej foty. Tamron zrobił spore postępy w ciągu ostatnich lat i serwis PL jest OK. Do zdjęć samolotów dobry słoik: Fotoblog bieniek.flog.pl. Nikon D5100 + Tamron 70-300/4,0-5,6 VC USD.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    nic nie jest wieczne, ale nadzieja że plastik-fantastik będzie pracował dłużej niż sprzęt metalowy jest złudną nadzieją .
    nie w tym rzecz,jak napisał cobalt towar musi być warty swojej ceny. Wiadomo że żywotność każdego obiektywu kiedyś się skończy,ale niech to się odbywa w sposób że tak to ujmę naturalny.

Uzależniony Awatar trothlik

Wczoraj poszła do serwisu. 14-21 dni roboczych, aż się boję co mi zwrócą.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Dla pocieszenia mogę Ci powiedzieć że ostatnio wysłałem 100-400 do serwisu. Po tym jak przeczytałem opinie o serwisie byłem prawie pewien że wróci co najmniej w takim samym stanie albo gorszym. Dokładnie chodziło o regulacje AF do puszki + regulacje optyczną ( był 'zdecentrowany'). O dziwo po ponad 2 tygodniach dostałem szkło w idealnym stanie, bez żadnych śladów ingerencji super wyregulowane. Myślę że serwis na Żytniej dość mocno się poprawił. Widać też że większość negatywnych tematów na forach o Żytniej jest dość starej daty.

Uzależniony Awatar trothlik

Wczoraj odebrałem z naprawy, była padnięta płytka i silnik USM. Póki co śmiga i jeszcze ma rok gwarancji.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów