Witam,
Ostatnio po dłuższym czasie, chciałem ponownie kalibrować monitor i się okazało, że kalibrator w ogóle nie reaguje po podłączeniu do kompa. Program i1Profiler pracuje wtedy w trybie demo. Pozostało odpalić kompa jeszcze raz, sprawdzając czy wszystko jest w autostarcie do kalibratora - wszystko było. I ponownie tylko tryb DEMO. Już myślałem że się zepsuł... Tyle kasy, parę kalibracji i już lipa... Wersja po upgrade z 1.1.1 do 1.5.0. Wypróbowałem wszystkie dostępne porty USB, bo to różnie bywa. Dalej nic... W taskach był odpalony xrdd.exe ale nic się nie działo. Na innym kompie jedyną różnicą było to, że na pasku widniała ikona iProfiler Tray a tu już nie. Czyli coś się "pokopało". Wszystko odinstalowałem i ponownie z płyty instalka 1.1.1. Wszystko pięknie zaczęło chodzić... Do czasu upgrade'u do 1.5.0, po którym jeszcze chodził do ponownego resetu. Dziwne zachowanie i raczej inny program w tle czy anty-vir nie kolidował z tym. Ponownie cała procedura od początku, z tym że po upgrade, dodatkowo ściągnąłem plik X-Rite Device Services X-Rite Device Services (PC & MAC) 2.1.1 i jeszcze raz go zainstalowałem. Tym razem już chodzi jak trzeba, mimo tego iż teraz dalej nie ma ikony tray i już tak pięknie nie miga dioda na kalibratorze... Więc, gdyby komuś coś się przytrafiło - jest na to rada.