Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 148

Wątek: Canon 7D vs 70D

Coś już napisał

Question Canon 7D vs 70D

Witam!
    Chciałbym się dowiedzieć jakie są różnice między canonem 7d a 70d ? Który aparat wygrywa? Chciałbym się dowiedzieć wszystkich za i przeciw i czy warto się przesiadać z jednego aparatu na drugi.
    Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem.

Zapraszam do dyskusji i dzięki za pomoc!

Mam nadzieje, że temat umieściłem w odpowiednim dziale, jeśli nie proszę Moderatora o przeniesienie.

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Canon 7D vs 70D

Hej, tematów było sporo ja polecam ten link Let me google that for you (bez obrazy, ale wystarczy troszkę się wysilić, by nie powielać).

Coś już napisał

Przepraszam, ale ja już troszkę pooglądałem sobie na yt filmików, poczytałem o 7d i o 70d, ale chciałbym się tu właśnie dowiedzieć co sądzą użytkownicy na ten temat. Może ktoś ma 7d i 70d i chciałby się podzielić opinią na temat który lepszy i dlaczego. Nie chodzi mi o testy jakichś tam firm, portali czy innych, a zwykłych ludzi co mają te aparaty na co dzień w rękach, a nie tylko do testów.

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

7d to budowa, jakość wykonania korpusu, na plus

70d to nowa matryca, tryb video, gibany ekran, ciut lepsze, ale ciut ciut użyteczne ISO, reszta podobna jak nie identyczna, w mojej opinii oczywiście

Coś już napisał

O takie opinie właśnie mi chodzi!
    A jak z szumami ? Z tego co cytam to niby w 70 jest lepiej...
    Troszkę to dziwne bo 70d jest tańszy, a ma więcej do zaoferowania, czyli co w 7d płacę za korpus z magnezu ?

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez Mackownik Zobacz posta
    A jak z szumami ?
    Imaging Resource "Comparometer" ™ Digital Camera Image Comparison Page
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Coś już napisał

Ja tylko powtórzę chcę opinii użytkowników, a nie poradników czy jakichś stron, testów.... Nie chcę znów powtarzać.!

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

To nie krzycz - tak głośno, tym boldem...ha

Użyj szukajki

Przeszukaj Canon-Board.info przez Google

Popatrz na owe szumy jakie prezentował adam1004a oraz Usjwo - link do optyczne

http://www.canon-board.info/dla-pocz...64/index2.html

http://www.canon-board.info/canon-ds...2/index46.html

Mam nadzieję, że nieco pomogło - chociaż w kwestii szumów 70D

--- Kolejny post ---

Jeżeli mogę dodać i nie krzyczeć, to akurat dzisiaj z adam1004a testowaliśmy kilka obiektywów na naszych body.
    Używam staruszka 50D i autofocus w 70D to po prostu super bajka, ale trzeba chwili aby to "ogarnąć".

Zezuję na zakupu 7D, ale to bardzo droga reporterska "super pucha", którą palono na YT i można nią pewnie i gwoździe wbijać.
    Natomiast 70D wydaje się być świetny dla zaawansowanego amatora, a po dzisiejszym spotkaniu z 70D patrzę i chęć we mnie wzbiera do zmiany starej "puszki"

Takie mam spostrzeżenia.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 01-03-2014 o 01:24

Początki nałogu Awatar 5pirit

Jak dla mnie 70D dużo lepiej wychodzi jeżeli chodzi o szumy od 7D. Tak do 1600 według mnie jest jeszcze do przyjęcia tzn. tak, że jeszcze idzie coś z tego sensownego wyciągnąć.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Cytat Zamieszczone przez Mackownik Zobacz posta
    Witam!
    Chciałbym się dowiedzieć jakie są różnice między canonem 7d a 70d ? Który aparat wygrywa? Chciałbym się dowiedzieć wszystkich za i przeciw i czy warto się przesiadać z jednego aparatu na drugi.
    Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem.

Zapraszam do dyskusji i dzięki za pomoc!

Mam nadzieje, że temat umieściłem w odpowiednim dziale, jeśli nie proszę Moderatora o przeniesienie.
    Gdybyś miał 650D, albo 50D to tak. Nie wiem co fotografujesz, ale np w sporcie jedno sobie poprawisz, a coś innego pogorszysz przy przejściu na 70D. Lepszego obrazka chyba już nie wyciśniesz z 70D. Sama wielkość sensora APS-C powoduje ograniczenia. Nie wiem czy gęstsza matryca to dobry pomysł przy APS-C. Jak robisz długą serią, to jednak 7D jest lepszym rozwiązaniem, bo pierwsze 2÷3 zdjęcia robi błyskawicznie następne minimalnie wolniej. Canon 70D robi wszystkie ze stałym interwałem. Co do szumów, to należy się zastanowić jak skutecznie odszumiać i do ISO 3200 można Canonem 7D się bawić. A konkretnie jaki jest stosunek szumu monochromatycznego do kolorowego. Ale to już inny temat.

Gdybym był na Twoim miejscu myślałbym już o FF - np 6D.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 01-03-2014 o 08:29
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów