Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: 6d nie widzi mojej nazwy sieci WiFi

Bywalec
    Miasto
    Ostrów

Domyślnie 6d nie widzi mojej nazwy sieci WiFi

Canon 6D nie widzi mojej nazwy sieci WiFi , Telefon komórkowy i laptop wyświetlają ją .
    P.S. 6D wyswietla nazwy sieci sasiadów mieszkających w moim bloku a jest ich sporo .

Uzależniony

Domyślnie Odp: 6d nie widzi mojej nazwy sieci WiFi

Ukrywasz SSID ?

Bywalec Awatar mnocon
    Miasto
    Slask

Zobacz czy masz wifi 2.4 ghz i pasmo na 20 lub 20/40 mhz, niektore urzadzenia nie widza 40 mhz

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD
    Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |

Bywalec
    Miasto
    Ostrów

Problem rozwiązany
    Aparat pracuje tylko do "kanału" 11 -- miałem ustawiony kanał 13 i to go bolało
    P.S.
    Pracuje bezproblemowo w "n" do 150Mbps.

Coś już napisał Awatar malwes
    Miasto
    okolice Warszawy

Dopiszę się do starego wątku - bo może akurat coś przyjdzie komuś do głowy (wybiera się do serwisu tak czy inaczej).
    W domu są dwa 6d. Przez wi-fi widzą siebie nawzajem (w obie strony prawidłowo). Jeden bez problemu łączy się z telefonem (eos remote na telefonie) - a drugi za nic. SSID, kanały posprawdzane....
    Na Żytniej dwóch panów na linii powiedziało dwie różne rzeczy - jeden, że to raczej niemożliwe aby wi-fi działało wybiórczo - tzn albo działa albo nie działa i że mało prawdopodobne jeśli aparaty się widzą, aby problem leżał po stronie aparatu. Drugi - że być może jest jakieś uszkodzenie. Ja go w tym tygodniu mam zamiar oddać do weryfikacji ale może Wy coś w międzyczasie jeszcze podpowiecie. Co sprawdzić albo na co się uczulić czy też o co ten serwis podpytać.
    Pozdrawiam,
    Gosia
    Moja pasja
    Facebook

Zostaje jeszcze opcja, ze w ruterze masz wlaczone filtrowanie adresu MAC urzedzen wifi... I jeden 6D jest na tej liscie a drugi nie... Ja u siebie w domu mam wlczone fitrowanie i jak ktos przychodzi do mnie z lapkiem czy telefonem to musze dodac go routerze albo na chwile wylaczyc ta opcje...
    Mały, prosty, fajny 100D. https://www.flickr.com/photos/andrzejxm/

Uprawnienia umieszczania postów