Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 62

Wątek: audio, stereo, hi-fi, hi-end, audio-voodoo itp

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: audio, stereo, hi-fi, hi-end, audio-voodoo itp

korekcja barwy dzwieku, czy to w postaci prostych dwoch potencjometrow bass/sopran, czy w postaci 5-cio lub wiecej pasmowego EQ - to dla mnie relikt przeszlosci
    na szczescie udalo mi sie "wstrzelic" z konfiguracja mojego systemu za pierwszym razem - calosc brzmi rewelacyjnie, wiec nie musialem nic wymieniac.
    ale przyznam, ze zestroilem swoj subwoofer z kolumnami, za pomoca crossover i potencjometru poziomu sygnalu ktroe znajduja sie na tylniej sciance sub'a.
    to byly w zasadzie moje jedyne regulacje dzwieku od lat

zanzibar, calkowicie zgadzam sie z toba ze dobry kabel od audio (bez wzgledu czy to IC, czy glosnikowy), to przede wszystkim taki kabel, ktory w zaden sposob nie wplywa na dzwiek czy tam brzmienie.
    ma przepuszczac sygnal "przezroczysty", a zmiany w dzwieku to albo za pomoca doboru przetwornikow, albo kombinowanie z akustyka pomieszczenia.

juz nie wspomne o szamanach, ktorzy dociążają srednice, poszerzaja przestrzen i scene kablami USB

--- Kolejny post ---

jak ktos chce sie posmiac przy kawie, w przerwie od pracy to polecam lektore tego watku
    http://www.audiostereo.pl/dobre-wtyki-do-kabli-ac-sp-ic-czy-warto-wymieniac-i-na-jakie_100657.html

--- Kolejny post ---

dla mnie i tak ultimate cytat to: "Nowe gniazdko sieciowe spowodowało, że nagle miałem mnóstwo dźwięków. Nadciągały z każdej strony, wewnętrznie zróżnicowane, niby razem, ale każdy osobno, w swojej własnej misji." !!
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

No nieźle, wkrada się tu pewna poetyka .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

No niestety, ale w przypadku kabli zasilajacych "przezroczystość" nie wystarczy. Skad bowiem przybywa prad do naszego platynowego wtyku? Z chamskiego drutu z brudnej miedzi badź nawet wulgarnego aluminium ochlapanego farba. W bloku w Polsce w galwanicznym kontakcie z lodówka i żelazkiem sasiada. W domu amerykańskim taki chamski drut wisi sobie na strychu przybity do drewnianych belek gwoździami przez opalonego robotnika z Gwatemali.

Zadaniem kabli najlepszych firm, takich jak Sillytech, funnytech czy Audio Farte jet odfiltrowanie chamskich przebarwień i negatywnego spinu nośników energii za pomoca szlachetnych rezonansów w dobrze zaprojektowanych filtrach reaktywnych tworzonych przez liczne warstwy palladu, rodu, złota czy platyny na stykach i przewodach, wspomaganych przez izolację zapobiegajaca utracie elektronów z pozytywnym spinem.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 13-11-2013 o 18:57

Miasto
    Szczecin

a nie lepiej zamiast wydawac fortune na topowe kable zasilajace badz kondycjonery sieciowe, zbudowac zestaw zasilania oparty na np. 10 UPS'ach o wysokiej pojemnosci?
    zapasu energii wystarczy z pewnoscia na pare godzin sluchania (zakladam, ze odsluchy audio w odosobnieniu nie wymagaja pracy wzmacniacza rzedu 100wat/kanal)
    nie ma czystszego pradu, niz prad z baterii.
    tego faktu nie bedzie negowal chyba nikt o zdrowych zmyslach?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Link który zapodałeś jest na prawdę świetny .
    Taka wtyczka za 1000$ to interes życia. Nic tylko robić coś takiego .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Zadaniem kabli najlepszych firm, takich jak Sillytech, funnytech czy Audio Farte jet odfiltrowanie chamskich przebarwień i negatywnego spinu nośników energii za pomoca szlachetnych rezonansów w dobrze zaprojektowanych filtrach reaktywnych tworzonych przez liczne warstwy palladu, rodu, złota czy platyny na stykach i przewodach, wspomaganych przez izolację zapobiegajaca utracie elektronów z pozytywnym spinem.
    Sama prawda, ale ....gdybym ja tę różnicę zauważył w czasie słuchania ,bo jeśli nie zauważam podłączony kablami za kilkanaście pln to po uj mi drozsze ?
    btw
    komu dedykowany jest ten cytowany bełkot ?
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Koledzy doradźcie. Przymierzam się do Xindak MT-3, do tego ARCAM rDAC, doradzcie koledzy jakie kolumny w tej kategorii cenowej warto posłuchać? Chcę podstawkowe (monitory). Jakie kable? Docelowo będzie podpięty mój stary (ale mega jary) gramofon dj'ski SL-1210 mk2 z wkładką ortofona, do odsłuchu starych winyli. Na przedwzmak się jeszcze nie zdecydowałem.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Koledzy doradźcie. Przymierzam się do Xindak MT-3, do tego ARCAM rDAC, doradzcie koledzy jakie kolumny w tej kategorii cenowej warto posłuchać? Chcę podstawkowe (monitory). Jakie kable? Docelowo będzie podpięty mój stary (ale mega jary) gramofon dj'ski SL-1210 mk2 z wkładką ortofona, do odsłuchu starych winyli. Na przedwzmak się jeszcze nie zdecydowałem.
    nie to, zebym swoje chwalil, ale jak rok temu szukalem kolumn dla siebie, to nadzwyczaj czesto spotykalem sie z b. pozytywnymi opiniami Usher S-520, ktore najczesciej byly podlaczane wlasnie do lampy.
    kupisz je za 1500 pln komplet, sa nieslychanie przejzyste, jasne w brzmieniu - pieknie buduja scene (jak za te pieniadze ofkors) i ponoc super zgrywaja sie z lampa.
    ja mam cyfrowy wzmacniacz, wiec musialem pojsc krok dalej i rozbudowac system o subwoofer, ale jezeli wierzyc np. tym opiniom:
    Usher S-520 - sprzęt audio - opinie, testy, porównania
    to jest to bardzo bezpieczny zakup.
    przy zalozeniu, ze beda zasilane z wysoko wydajnego wzmacniacza lampowego.
    tutaj tez troche opini:
    USHER S 520... rzeczowo i obiektywnie... - Hi-Fi - Audiostereo.pl
    w razie czego sklep q21.pl wypozycza za kaucja sprzet do odsluchow (z mozliwoscia zwrotu, pokrtywajac jedynie koszty wysylki)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Sama prawda, ale ....gdybym
    wyczuł ironię...?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

No nieźle, wkrada się tu pewna poetyka .
    To samo da się przeczytać o mikrokontrastach.

Kiedyś, gdzieś widziałem kabel zasilający ze srebra. A i tak najsłabszym elementem każdego zestawu jest ucho ludzkie.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów