Witam, mam mały problem z lustrzanką cyfrową Canon 1000d.
Kiedy chciałam włożyć kartę pamięci do swojej lustrzanki wyświetlił mi się komunikat "karta niesformatowana". Pomyślałam "kurcze, trzeba sformatować kartę" i tak też zrobiłam. Udałam się do menu aparatu i tam chciałam wykonać owe formatowanie. I tu psikus! Wyświetla się komunikat "formatowanie nie powiodło się, wymień kartę". Złapałam się za głowę i poszłam po kolejną, w celu wyeliminowania usterki. Niestety, z każdą następną kartą było to samo. Z nową, ze starą. Żadna nie działa w aparacie (w innych sprzętach typu laptop, funkcjonują prawidłowo). Przez to, że lustro nie czyta kart nie mam możliwości robienia zdjęć i przeglądania już wykonanych. Podejrzewam, że jest to wina aparatu. Jednak chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z Was miał taki problem i czy naprawiał to. Bo jeśli jest to płyta główna (a z tego co zdążyłam wyczytać w internecie jest to bardzo możliwe), to naprawianie 3,5 rocznego lustra nie kalkuluje się. Tym bardziej, że jest ono bardziej do użytku domowego, aniżeli profesjonalnego.
Więc... Macie jakieś pomysły?