Siemanko,
jaką macie stawkę za dojazd do klienta ? Bierzecie od 1km czy za cały kurs ? Czy cenę dojazdu macie wkarkulowaną w koszt usługi czy też doliczacie ją zawsze osobno ? Jak to wygląda ?
Pozdrawiam![]()
Siemanko,
jaką macie stawkę za dojazd do klienta ? Bierzecie od 1km czy za cały kurs ? Czy cenę dojazdu macie wkarkulowaną w koszt usługi czy też doliczacie ją zawsze osobno ? Jak to wygląda ?
Pozdrawiam![]()
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Wg mnie najlepszym rozwiązaniem jest po prostu obliczenie kosztów środka lokomocji jakim się udajesz. Jedziesz autem obliczasz koszty paliwa (w obie strony oczywiście), a następnie wciągasz (dodajesz) do kosztów zlecenia (finalnego produktu za który Ci płacą, czyli zdjęć).
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Są jakieś ogólne standardowe stawki za 1km. Teraz to chyba w okolicach 1zl/km. Dokładnie nie jestem pewien.
Sent from my iPhone using Tapatalk
300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)
Obecnie obowiązujące stawki za 1 km przebiegu pojazdu do celów służbowych samochodów osobowych niebędących własnością przedsiębiorcy wynoszą:
1) o pojemności skokowej silnika do 900 cm3 - 0,5214 zł
2) o pojemności skokowej silnika powyżej 900 cm3 - 0,8358 zł
Samochodu nie dostałeś za darmo, musisz go ubezpieczyć, robić przeglądy, naprawy.
"Za kółkiem" też nie siedzi duch święty.
Prosty przykład - moje cztery kółka palą 8 litrów na 100 km. Zużyte paliwo to koszt 45,76 zł (ostatnio tankowałem 6 lipca, 5,72 zł za 1 litr 98-ki).
A nawet jeśli przyjąć obowiązujące stawki zwrotu kosztów samochodu prywatnego używanego do celów służbowych (czytaj: niewygórowane) to wychodzi 83,58 zł.
A samochód osoby prowadzącej działalność ma przecież na siebie zarabiać...
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
takie rozpisanie jest rzecz jasna lepsze (dopiero wróciłem z wakacji... więc jeszcze "trzeźwo" nie myślę)
he, he... to mój pali ze 12 litrów![]()
Do 15 km mam za darmo, dojazd w cenie zlecenia, ponad 15km to 1zł/km ; )