witam może ktoś mi doradzi jak szybko sprawdzić numer seryjny body pod względem legalnego pochodzenia
jest może jakaś baza gdzie to można zweryfikować ?
witam może ktoś mi doradzi jak szybko sprawdzić numer seryjny body pod względem legalnego pochodzenia
jest może jakaś baza gdzie to można zweryfikować ?
Wpisz numer w Google może się pojawi w skradzionych. Możesz sprawdzić jego historię napraw w serwisie CSI w Warszawie na stronie Naprawa, serwis aparatów fotograficznych, kamer video: Canon, Sony, Sanyo, Leica, Warszawa - C.S.I. Foto i Video .
no własnie też wpadłem na ten pomysł żeby Pan Google wyszukał mi coś na temat tego numeru seryjnego i nic... w google nic nie ma
[SSSF] Spis Skradzionego Sprzętu Fotograficznego tu też
CSI też brak historii serwisu po numerze seryjnym
Brak informacji to też informacja, w tej sytuacji nawet dobra bo aparat prawdopodobnie nie jest kradziony i nie był naprawiany (przynajmniej w tym serwisie w którym sprawdzałeś).
Słuchajcie...ja chciałam sprawdzić historię napraw 5d o konkretnym numerze seryjnym to CSI na Żytniej poinformował mnie, że nie udzielają takich informacji osobom trzecim...że mogą jedynie danemu Kowalskiemu udzielić informacji o naprawach sprzętów jakie ów Kowalski osobiście u nich poczynił.
Jak to w takim razie jest - udzielają czy nie?